Görüş Bildir
Haberler
Savaşın Gerçek Yüzünü Görmüş 15 Çocuk; Uykuları Çalınan Çocuklar

Savaşın Gerçek Yüzünü Görmüş 15 Çocuk; Uykuları Çalınan Çocuklar

Marigold
27.11.2015 - 12:47

Suriyeli göçmenlerin sayısı 4 milyonu aşmış durumda ve bunların 1 milyon 200 bini ise 12 yaşın altındaki çocuklardan oluşuyor. Fotomuhabiri Magnus Wenman, göçmenlerin Avrupa ve Orta Doğu'daki savaş mağduru çocukları belgeledi. Wenman, objektifini gecelerini uykusuz geçiren, üşüyen, yemek bulamayan ve tüm korkuları gözlerinden okunan çocuklara çevirerek, savaşın gerçek yüzünü dünyaya yansıtıyor.

Kaynak: http://darbarnensover.aftonbladet.se/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Lamar, 5 yaşında

1. Lamar, 5 yaşında

Lamar 5 yaşında... Oyuncaklarını, topunu evde bıraktı. Konuşurken hep evinden bahsediyor. Yiyecek alabilmek için sattıkları evinden. Türkiye'de sınır geçtikten sonra Macaristan'a girebilmek için Sırbistan'a kadar geldi. Ancak Macaristan sınırı kapattığından ormanda, korkmuş, üzgün ve soğuktan titreyerek bir battaniyenin içinde uyumaya çalışıyor.

2. Mehdi, 1,5 yaşında

2. Mehdi, 1,5 yaşında

Mehdi 1,5 yaşında... Macaristan sınırında yaşıyor. Bir buçuk yıllık ömründe tek gördüğü şey savaş ve kaçış. Uyudu mu derin bir uykuya dalıyor. Hemen yanı başında diğer göçmenler polisin sıktığı suya direnmeye, göz yaşartıcı gaza dayanmaya çalışırken o her şeyden habersiz derin derin uyuyor.

3. Abdulkerim, 17 yaşında

3. Abdulkerim, 17 yaşında

Abdulkerim Addo 17 yaşında... Atina'daki Omonoia Meydanı'nda uyuyor. Hiç parası yok. Son parasıyla Atina'ya giden feribota binmiş. Suriye'deki annesine ulaşmaya çalışmış, telefonla bunu başarmış. Ancak annesine şu an sokakta yattığını anlatamamış. Kendisi için endişelenmesini istemiyor. İki şeyin hayalini kuruyor. Bir yatakta uyuyabilmek ve kardeşine sarılabilmek.

4. Ahmet, 7 yaşında

4. Ahmet, 7 yaşında

Ahmet 7 yaşında... Macaristan sınırında yerde uyuyor. Idlib'deki evleri bir bomba tarafından imha edilmiş. Bir şarapnel parçası kafasına isabet etmiş ancak şans eseri hayatta kalmış. Küçük kardeşi o kadar şanslı değilmiş. Şimdi kendi gibi binler birlikte Macaristan sınırında bekliyor. Otobüs duğunda, yolda, ormanda uyuyor.

5. Şam, 1 yaşında...

5. Şam, 1 yaşında...

Şam, 1 yaşında... Macaristan sınırında annesinin kollarında uyuyor. Birkaç metre ötedeki Avrupa'yla aralarında demir bir kapı var. Avusturya'ya götürülen göçmenlerden sadece bir gün sonra buraya ulaşmışlar. 1 gün çok geç olmuş onlar için.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Abdullah, 5 yaşında

6. Abdullah, 5 yaşında

Abdullah 5 yaşında... Kan hastalığı var. Belgrad'daki tren istasyonunun dışında uyuyor. Kız kardeşinin, Daraa'da ölümüne şahit oldu. Halen şokta ve her gece kabus görüyor. Abdullah çok yorgun ve sağlığı iyi değil. Annesinin onu tedavi edecek ilaçları alacak parası yok.

7. Ahmet, 6 yaşında

7. Ahmet, 6 yaşında

Ahmet 6 yaşında... Ahmet uyandığında gece yarısını biraz geçmişti. Çimlerde yattığını fark etti. Ailesiyle birlikte Macaristan sınırına yürüyek gelmiş. Kocaman bir yüreği var ama akşamları gizlice ağlıyor.

8. Muhammed, 13 yaşında

8. Muhammed, 13 yaşında

Muhammed 13 yaşında... Nizip'te bir hastanede uyuyor. Halep'teki evinden ayrılmak zorunda kalmış. Mahallesindeki binaların bir bir havaya uçurulduğuna şahit olmuş. Artık tek hayali bir mimar olmak.

9. İman, 2 yaşında

9. İman, 2 yaşında

İman 2 yaşında... Ürdün Azraq'ta bir hastane yatağında uyuyor. Zatürre ve göğsünde enfeksiyon var. Hastanedeki 3. günü bugün. Zamanının çoğunu hastalığı nedeniyle uyuyarak geçiriyor. Uyandığında çok neşeli, ama çabuk yoruluyor. Kumlarla oynamayı seviyor.

10. Tamam, 5 yaşında

10. Tamam, 5 yaşında

Tamam 5 yaşında... Azraq'ta kalıyor. Her gece yastığına sıkıca yapışıp korkmuş bir şekilde sessizce ağlıyor. İki yıldır evinden uzakta uyumaya çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Maram, 8 yaşında

11. Maram, 8 yaşında

Maram 8 yaşında... Ürdün'ün başkenti Amman'da kalıyor. Evlerine roket isabet ettiğinde tam da okuldan dönüyordu. Çatıdan bir parça kafasına düştü. Annesi onu hastaneye yetiştirdi. Kafa travması geçirmişti. İlk 11 gün komada kaldı. Şimdi komadan çıktı ancak halen konuşamıyor. Nedeni ise çenesinin kırılmış olması.

12. Ralia 7, Rahaf 13 yaşında

12. Ralia 7, Rahaf 13 yaşında

Ralia 7, Rahaf 13 yaşında... Lübnan'ın başkeni Beyrut'ta sokaklarda uyuyorlar. Şam'dan gelmişler anneleri ve kardeşleri bir el bombası patlaması yüzünden hayatlarını kaybetmiş. Babaları yanlarında. Ancak 1 yıldır sokaktalar. Uyumak çok zor onlar için.

13. Walaa, 5 yaşında

13. Walaa, 5 yaşında

Walaa 5 yaşında... Eve gitmek istiyor. Halep'teki odasına gitmek istiyor. Uyku zamanı geldiğinde evdeyken hiç ağlamadığını söylüyor. Ancak Dar-el-las'taki mülteci kampında her gece ağlıyor. Çok korkuyor. Geceleri çok karanlık.

14. Fara, 2 yaşında

14. Fara, 2 yaşında

Fara 2 yaşında. Ürdün'de Azraq'ta uyuyor. Futbolu seviyor. Babası onun için kağıttan toplar yapıyor. Ama çabuk dağılıyor bu toplar. Babası pes etmiyor yeniden yapıyor. 9 yaşındaki kardeşi Tisam ve babasıyla birlikte her gün yarın eve gidebilir miyiz umuduyla uyumaya çalışıyor.

15. Moyad, 5 yaşında

15. Moyad, 5 yaşında

Moyad 5 yaşında... Amman'da bir hastanede kalıyor. Annesiyle birlikte ıspanaklı börek için lazım olan unu almak için sokağa çıkıyorlar. Bir taksinin yanından geçerken taksiye yerleştirilmiş bomba infilak ediyor. Moyad'ın annesi orada ölüyor. Bir şarapnel parçası Moyad'ın kafasına ve sırtına isabet ediyor. Ürdün'e getiriliyor. Halen tedavisi sürüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
3
1
1
0
0