Görüş Bildir
Haberler
Salihli'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Salihli'de Nereye Gidilir?

Salihli'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Salihli'de Nereye Gidilir?

Müge Kakşi
28.01.2022 - 10:05

Bağlı bulunduğu Manisa’ya 74 km uzaklıkta İzmir-Ankara yolu üzerinde konumlanmış bulunan Salihli ilçesi tarım, sanayi ve turizm sektörlerinde gelişmiş Ege Bölgesi'nin önemli kentlerinden birisidir. Her yıl doğal güzellikleri ve tarihi yerleri gezmek ve görmek amacıyla ilçeye yerli ve yabancı binlerce turist gelmektedir. Birbirinden güzel doğal güzelliklere sahip olan Salihli'de gezilecek yerler internet üzerinden araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Salihli'de gezilecek yerler nerelerdir? Salihli'de nereye gidilir? Salihli'de ne yenir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezilecek yerler listesi zengin olan Salihli’de bu yerleri tanıtmaya başlamadan önce bölgeye yerleşim tarihi konusuna kısaca değinecek olursak İlk yerleşimin çok eski tarihlerde başladığını söyleyebiliriz. Dünyada paranın ilk basıldığı yer olarak bilinen Salihli aynı zamanda Serdes Antik Kenti'yle birlikte UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'de yerini almıştır. Doğa ve tarihi güzellikler açısından önemli bir konuma sahip olan Salihli aynı zamanda termal turizm bakımından da tanınmıştır. Birçok kişi Salihli'de gezilecek yerleri merak ediyor. Salihli'de gezilecek yerelere ve Salihli'de görülmesi gereken tarihi yapılara dair tüm detaylara haberimizde sizler için yer verdik...

Salihli'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Salihli'de Nereye Gidilir?

Salihli'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Salihli'de Nereye Gidilir?

İlçe merkezine 8 km mesafede olan ve dünyada paranın ilk basıldığı yer olarak tarihe geçen Sardes Antik Kenti Lidyalıların başkenti olarak bilinmektedir. Tarihte bu bölgede Helen, Pers, Roma ve Bizans uygarlıkları ve son olarakta Osmanlılar gibi pek çok medeniyet hüküm sürmüştür. 1910 yılından bu yana kazı çalışmaları devam eden antik kentte Artemis Tapınağı, Roma Hamamı, Sinagog, Gymnasium, Akropol ve Kral yolu ziyaretçilerin ilgisini çeken tarihi kalıntılardır. 

Dünyada sadece Fransa, İtalya ve Macaristan’da bulunan ve eşine az rastlanan bir tarihi bulgu olan Fosil Ayak İzleri’nin dördüncüsü de Salihli ilçe sınırları içindedir. 26 bin yıl öncesine dayandığı tespit edilen bu bulgunun diğer ülkelerdeki buluntulardan farklı olarak burada kadın, erkek, çocuk ve hayvan izlerinin var olduğudur. Lidyalıların günümüze kadar gelen en önemli eserlerinden olan Tümülüsler, Salihli’nin Kuzey batısında Bintepe denilen mevki de bulunur. Antik çağ tarihçisi Heredot tarafından da bahsedilen bu mezarlar Lidyalıların adeta gücünü temsil eder.

İlçe merkezine 6 km uzaklıkta bulunan Kurşunlu Kaplıcaları termal turizmi açısından önemli bir tesistir. İçinde yüzme havuzları, saunalar ve tedavi merkezlerinin yer aldığı tesislere her yıl binlerce kişi solunum yolu hastalıkları, romatizmal hastalıklar, cilt hastalıkları, sinirsel hastalıklar ve böbrek rahatsızlıkları gibi sorunlarına şifa bulmaya gelirler. Kaplıcaya ilgi çok yoğun oldu için ziyaretçilerin gitmeden önce rezervasyon yaptırmaları önerilir. Salihli’nin doğal güzelliklerinden biri olan Adala Kanyonu’nda rafting, trekking, doğa yürüyüşleri ve piknik yapabilir, çadır kurabilir, bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Doğa tutkunları için harika bir yer olan bu kanyon ilçeye 25 km uzaklıktadır.

Salihli'de Ne Yenir?

Salihli'de Ne Yenir?

Şeftali üretiminde Türkiye’de önde gelen bölgelerden olan Salihli’de her yıl Adala Şeftali ve Kültür Şenlikleri ilçeye bağlı belde olan Adala’da düzenlenmektedir. Temmuz ayının ikinci haftasında düzenlenen şenlikte çeşitli oyunlar, gösteriler ve konserler organize edilir. 

İlçenin tarihinin çok öncelere dayanması sonucu bu bölgede kendine ait bir yöresel yemek kültürü oluşmasına neden olmuştur. İlçe genelinde bilinen mutfak lezzetlerinden en çok bilinenler şunlardır. Başta Salihli Odun Köftesi olmak üzere, Sinkonta, Sura, Şekerli Pide ve Kapama bölgeye özgü lezzetlerden en bilinenleridir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
7
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın