Görüş Bildir
Haberler
Sahte İçkiden Ölenlerin Sayısı 12'ye Yükseldi

Sahte İçkiden Ölenlerin Sayısı 12'ye Yükseldi

Onedio Medya
28.10.2015 - 22:19 Son Güncelleme: 29.10.2015 - 17:18

İstanbul'da alkol zehirlenmelerinde ölüm sayısı artıyor. Hastanelerde tedavi gören 3 kişi daha hayatını kaybetti. Ölü sayısı 12’ye yükseldi.15 kişi gözaltına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın haberine göre soruşturmayı yürüten Cinayet Büro Amirliği yetkilileri ölü sayısının 12’ye yükseldiği belirtti. 

Özel Doğan hastanesinde yoğun bakım servisinde tutulan Hazım Rıza Pelvan (65) öğle saatlerinde hayatını kaybetti. Bakırköy’de zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan Metin Kılıç’ta yapılan tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. Sultangazi ilçesinde zehirlenerek hastaneye kaldırılan Dursun Üstün’ünde hayatını kaybetmesiyle toplam ölü sayısı 12’ye yükseldi.

3 imalathaneye baskın düzenlendi

Polis hayatını kaybeden kişilerin alkol aldıkları yerleri araştırdığında Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Bağcılar ve Fatih ilçelerinde 6 büfe tespit etti. 

Bu büfe sahipleri gözaltına alınarak alkol aldıkları kişiler tespit edildi. Bu kişilerin ifadesi doğrultusunda Esenler, Küçükçekmece, Bağcılar ilçelerinde 3 ayrı imalathaneye baskın yapıldı. Baskınlarda yüzlerce şişe sahte içki ele geçirildi. Şebekenin üretim, ve dağıtımını yapan üyelerinin tespit edilerek yakalanmasıyla gözaltı sayısı 15’e yükseldi.

Defalarca gözaltına alınmışlar

Sahte içki üreten 'şebeke'nin başında  N.B., İ.B., M.F., A.K isimli şahısların olduğu belirlendi. Bu kişilerin daha önceden sahte içki üretmek suçundan defalarca gözaltına alındıkları ancak ölen kimse bulunmadığı için, çıkarıldıkları mahkemeler tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları belirlendi.

Yetkililerden 'Bulgar rakısı' uyarısı

Yetkililer vatandaşları uyararak Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Fatih ilçelerinde Bulgar rakısı olarak bilinen yabancı markalar taşıyan içkilerin satın alınmamasını, şüpheli bir durum gördüklerinde 155 polis imdat telefonuna ihbarda bulunmalarını istedi. Gıda Hayvancılık ve Tarım Bakanlığı ile irtibata geçildiğini söyleyen yetkililer, bölgede tüm içki satılan yerlerin ve içkilerin denetlenmesine başlanıldığını söylediler.

Gözaltına alınan şahısların işlemlerinin devam ettiği savcılıktan ek gözetim izni alınan şüphelerin işlemleri bittikten sonra adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı: 13 kişinin daha hayati tehlikesi var

Sağlık Bakanlığı, hastanelerde tedavi gören 13 kişinin hayati tehlikesi bulunduğunu belirtti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklama şöyle:

'İstanbul ilimizde, 18 Ekim 2015 tarihinden bu yana hastanelerimize müracaat eden 73 kişinin benzer nedenlerle alkol zehirlenmesinden etkilendiği anlaşılmış olup, bu vatandaşlarımızdan 8'i maalesef hayatını kaybetmiştir. Hastalarımızdan 6'sı kendi isteğiyle hastanelerimizden ayrılmış olmakla beraber, 31'i tedavi süreçleri tamamlanarak taburcu edilmiştir. 28 hastamızın ise hastanelerdeki tedavisi devam etmektedir. Bu hastalarımızdan 13'ünün hayati tehlikesi mevcuttur.

Zehirlenme vakalarının nedeninin ortaya çıkarılması için yatan hastalardan alınan numuneler incelenmek üzere ilgili laboratuvarlara gönderilmiştir. Ayrıca, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki mevcut Kriz Merkezimizden tüm gelişmeler yakından takip edilmekte olup, Emniyet birimleri ile gerekli bilgi paylaşımı yapılmaktadır. Hasta vatandaşlarımızın yakınları da tedavi süreçleriyle ilgili olarak sürekli bilgilendirilmektedir. 

Benzer alkol zehirlenmeleri dışında, yine alkole bağlı nedenlerle yaşamını yitirenler bu listede yer almamaktadır. Bakanlığımız kaynakları dışındaki duyumlara itibar edilmemesine, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına özen gösterilmesini rica ederiz.'

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda