Görüş Bildir
Haberler
Sahne Tozu Tiyatrosu'nda Öğrenci Olmanın 20 Avantajı

Sahne Tozu Tiyatrosu'nda Öğrenci Olmanın 20 Avantajı

Haldun Dormen'in sanat danışmanlığını yaptığı Sahne Tozu Tiyatrosu öğrencilerine nasıl imkanlar sunuyor?

İzmir'in sanat hayatına yeni bir soluk getiren Sahne Tozu Tiyatrosu' nda öğrenci olmak hem çok kolay hem de çok avantajlı. Türkiye' deki oyunculuk okullarından farklı bir vizyon ile öğrencileriyle buluşan Sahne Tozu Tiyatrosu öğrencilerine ne gibi imkanlar sunuyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Haldun Dormen'in Sanat Danışmanlığı

2- Stanislavski Yöntemi

Sahne Tozu Tiyatro Eğitimi, 19. yüzyılın ikinci yarısından itibaren etkisini gösteren ve Rus yönetmen Konstantin Stanislavski’ nin öncülüğünü yaptığı “Gerçekçi Tiyatro akımını” benimsemektedir.. Sahne üstünde yapılan oyunculuğun doğal ve gerçek olması için öğrencilerin ilk olarak yaptığı işe inanmalarını sağlamaktadır.

3- Sahnede Eğitim

Sahne Tozu Tiyatrosu' nun  Haldun DORMEN Sahnesi (550 kişilik),  Fehmi İŞGÖREN Sahnesi (300 kişilik),  Eğitim Sahnesi (215 kişilik),  Cep Tiyatrosu

(50 kişilik),  Osman ŞENGEZER Sahnesi(40 kişilik) olmak üzere 5 sahnesi

bulunmaktadır. Sahne Tozu Tiyatrosu'  nun oyunları Haldun DORMEN Sahnesi' nde, öğrenci eğitimleri ise diğer sahnelerinde gerçekleşmektedir. Oyunculuk eğitimi alan oyuncu adaylarının sürekli sahne üzerinde eğitim alması, 2  senelik eğitim sonunda sergileyecekleri mezuniyet oyunu ve daha sonrasında bulunacağı projelerdeki oyunculukları için onlara büyük bir tecrübe sağlamaktadır.

4- Teoriden Pratiğe

Sahne Tozu Tiyatrosu’ nun dersleri öğretilen teorik bilgileri uygulama yetisine de sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Öğrenciler öğrendiği her şeyi, hayallerini ertelemeden sahne üstünde uygulama şansına sahiptir. Ayrıca eğitimlerde kazanılan tecrübeler kişinin günlük hayatındaki iletişim becerilerini de güçlendirerek, daha öz güvenli ve başarılı adımlar atmasını sağlamaktadır.

5- Kendini Yarat

Sahne Tozu Tiyatrosu eğitimde bireysel farklılık ilkesini göz önünde bulundurarak her bireyin kendi yeteneğini keşfetmesine yardımcı olup, kendini gerçekleştirmiş bireyler olmaları için çaba sarf etmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6- Ünlüler İle Söyleşi

Sahne Tozu Tiyatrosu, ünlü sanatçılarla,  sadece kendi öğrencilerinin katılabileceği söyleşiler gerçekleştirmiştir. Sezon içinde Sahne Tozu' nun çalıştığı sanatçıların uygunluk durumuna göre programlar belirlenmekte ve sanatçıların tecrübelerini, anılarını paylaştığı bu söyleşiler adeta ders niteliğinde geçmektedir.

7- Yurt Dışında Müzikal İzleme İmkanı

Her yıl bir şanslı öğrenci Sahne Tozu Tiyatrosu tarafından Avrupa’ya seyahate gönderilir ve dünyaca ünlü müzikallerden birini görme imkanına sahip olur.

8- Eğitim Gününü Kendin Seç

Sahne Tozu Tiyatrosu ‘nun hafta içi iş stresini azaltmak isteyenler için hafta içi ya da tercihen hafta sonu dersleri yapılmaktadır. İstenilen gün ve saat aralığı seçilerek haftada bir gün eğitim verilmektedir.

  • Hafta içi: Çarşamba veya Perşembe : 18.30 / 21.30 arası

  • Hafta sonu ise Cumartesi veya Pazar günü için çeşitli saat alternatifleri mevcuttur.

9- Kırmızı Halıda Yürüme Şansı

10- Lokasyon

Sahne Tozu Tiyatrosu' nun tiyatro okulu İzmir'in merkezi olan Konak ilçesinde bulunmaktadır. İzmir'in her noktasından rahatlıkla ulaşılabilen bir konuma sahiptir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11- 9'dan 90'a

Her yaş grubuna hitap etmektedir. Sahne Tozu Tiyatrosu sahnenin, tiyatronun bir parçası olmak isteyen tüm bireylere kapılarını açmaktadır. 9 yaşında olan öğrenci de,  90 yaşında olan öğrenci de eğitim alabilmektedir. Sahne Tozu Tiyatrosu' nda öğrenci olmak için hiç bir zaman geç kalmış sayılmazsınız. 

Yaş grupları :

  • 9 -  13 yaş grubu 

  • 14 -  17 yaş grubu 

  • 18 -  25 yaş ve üstü

12- Oyunculuk Belgesi

12- Oyunculuk Belgesi

Öğrenci, eğitimini tamamladıktan sonra, sezon içinde katıldığı ders saatinin de yer aldığı 'Oyunculuk Eğitim Belgesi' ni almaya hak kazanmaktadır.

13- Mezuniyet Oyunu

Bir Erkeğin Sırları - Halil Kırkayak

Eski Fotoğraflar - Dinçer Sümer

Fosforlu Cevriye - Uyarlama: Gülder Pınar

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haybeden Kadınlık Bizde Kalsın - Uyarlama: Çağrı Turnalı

Oyun Nasıl Oynanmalı - Vasıf Öngören

Tanrı - Woody Allen

Sahne Tozu Tiyatrosu eğitimleri iki sezon sürmektedir. Öğrenciler ikinci sezonun son yarısında eğitimlerini tamamladıktan sonra oyun hazırlığı içerisine girerler.  Sadece aldıkları rolde değil provalarda da birçok alanda

kendilerini geliştirme şansına sahip olurlar.  Böylelikle sadece oyunculukta değil tiyatronun mutfak dediğimiz diğer alanlarında da kendilerini geliştirirler. 

Oyunları hazırlandığında ise 'Sahne Tozu Tiyatrosu Öğrenci Oyunları Festivali' nde yer alıp seyirci karşısına çıkarmaktadır.

14- Belge Töreni

Öğrenci yıl sonunda almaya hak kazandığı belgesini, her yıl Sahne Tozu Tiyatrosu tarafından sadece öğrencilere özel olarak gerçekleştirilen  “Bölge Töreni' nde sahne üstünde alır.

15- Usta - Çırak İlişkisi

15- Usta - Çırak İlişkisi

Sahne Tozu Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Çağlar  İŞGÖREN’ in eğitim verdiği oyuncu ve eğitmenler, aynı zamanda Haldun DORMEN, Göksel KORTAY gibi duayen isimlerin yönettiği birçok oyunda rol alma imkanına sahip olmuştur. Eğitmenler öğrendikleri bu eşsiz bilgileri derslerde öğrencileriyle paylaşmaktadırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16- ST Yapım Projelerinde Rol Alma Şansı

Sahne Tozu Tiyatrosu' nun çalıştığı diğer bir alan ise Sahne Tozu Yapım'dır. Sahne Tozu Yapım; film projeleri,  Tv projeleri,  reklam filmi,  kısa film ve prodüksiyon gibi çalışmalar gerçekleştirmektedir.  Bu projelerde Sahne Tozu Tiyatrosu önceliği her zaman öğrencilerine tanımaktadır. Öğrencilerin projelerde yer alma şansları bulunmaktadır.

17- Yeni Aktörler Ekibi

17- Yeni Aktörler Ekibi

Yeni Aktörler: Sahne Tozu Tiyatrosu' ndan iki yıl eğitim alıp mezun olan

yetişkin öğrencilerin sanat hayatlarına devam edebilmeleri için Sahne Tozu Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Çağlar İŞGÖREN tarafından kurulmuş olan bir ekiptir. Ekip üyeleri sahne üzerinde ve sahne arkasında birçok görev alma şansına sahiptirler.  Tecrübe kazanarak tiyatro çalışmalarına devam ederler.

18- Actor Club Üyeliği

18- Actor Club Üyeliği

Sahne Tozu Tiyatrosu' nda eğitimini tamamladıktan sonra mülakatı başarıyla tamamlayıp Yeni Aktörler ekibinde 1 sezon boyunca yer alan kişiler, Actor Club üyesi olabilme şansına sahiptirler.  Actor Club Çağlar İŞGÖREN tarafından kurulmuştur.  Actor Club üyeleri tiyatro alanında yerel, ulusal ve uluslararası olmak üzere faaliyet gösterirler.

19- Her Cuma, Cumartesi ve Pazar Tiyatro Keyfi

Her hafta Cuma ve Cumartesi suare, Pazar matine olmak üzere haftanın 3 günü, içlerinde Sahne Tozu Tiyatrosu' nun eğitmenlerinin de bulunduğu Sahne Tozu Tiyatrosu profesyonel oyuncu kadrosu Haldun Dormen Sahnesin’de Haldun DORMEN, Göksel KORTAY ve Çağlar İŞGÖREN’ in yönettiği oyunlarını sergilemektedir.

20- (BONUS) ATATÜRKÇÜ Bir Kurumda Bulunmak

Sahne Tozu Tiyatrosu Atatürk İlke ve inkılaplarına bağlı, Atatürkçü düşünce ilkesini benimsemiş bir tiyatrodur. Düşünen, araştıran, üreten,

hep daha iyiyi yapmayı hedefleyen bireylerden oluşur. Sanatkar olabilmenin ayrıcalığına yakışır şekilde işler yaparak kurulduğu günden itibaren bir çok ilke imza atmış ve Türk tiyatrosuna katkıda bulunabilmeyi amaçlamıştır. Atatürk’ün de dediği gibi Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz. Hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat sanatkâr olamazsınız. “

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın