Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı İlişkisi Olan Çiftlerin Yatak Odalarında Mutlaka Uygulamaları Gereken Birbirinden Önemli Davranışlar

Sağlıklı İlişkisi Olan Çiftlerin Yatak Odalarında Mutlaka Uygulamaları Gereken Birbirinden Önemli Davranışlar

Aylin Çakar
27.11.2020 - 12:55 Son Güncelleme: 27.11.2020 - 14:57

Kaşık pozisyonu olmayan uyku yasaklanmalı!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Telefonunuzu sessize alın ve uzak bir yere koyun:

1. Telefonunuzu sessize alın ve uzak bir yere koyun:

Sosyal medya bağımlılığı vücudunuzdaki duygusal yakınlık ve bağdan sorumlu olan oksitosin salınımını engeller. Psikoterapist Carol Carey bu konuda basit bir kurala uymanızı tavsiye ediyor: Telefonlarınızı kapatın ya da akşam 9'da sizden uzak bir yere koyun.

2. İşinizi bir kenarı bırakın:

2. İşinizi bir kenarı bırakın:

İşinizi bir süreliğine de olsa unutmaya çalışın ve yatağınızdayken e-postanızı kontrol etmeyi bırakın. Yarın işte üretken olabilmek için bu zamanı partnerinizle birlikte geçirmek ve biraz dinlenmek çok daha iyi olacaktır. Yastık sohbeti çiftleri duygusal olarak birbirine bağlar, sorunları unutmanıza yardımcı olur ve kendinizi rahat hissetmenizi sağlar.

3. Partnerinizle aynı anda yatağa gidin:

3. Partnerinizle aynı anda yatağa gidin:

Birçok çift gün boyu birbirini göremediği için farklı zamanlarda uyuma alışkanlığına sahiptir. Psikolog Curt Smith'e göre ise mutlu çiftler dişlerini birlikte fırçalar ve aynı anda yatarlar. Bu tarz alışkanlıklar ilişkilerinin sıcaklığını ve samimiyetini korumalarına yardımcı olur.

4. Aynı rutini takip edin:

4. Aynı rutini takip edin:

Tanıdık bir rutini takip ederken, beyniniz yaklaşan yatma vaktinin sinyalini alır ve vücudunuzu uykuya hazırlar. Partnerinizle birlikte aynı rutini takip etmeniz, ilişkinizi daha samimi ve güvenilir hale getirecektir.

5. Samimi konuşmalar gerçekleştirin:

Bazen sadece konuşmak ve sevdiklerimizin ilgisiyle desteğini hissetmek isteriz. Psikolog Ryan Howes bu konuda, uyumadan önce eşinize olumlu duygular ifade etmek için birkaç dakika ayırmanızı öneriyor. Böylece günü olumlu bir şekilde bitirebilecek ve kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Ayrıca genel ruh haliniz üzerinde de olumlu bir etkiye sahip olduğunu söylememiz gerekiyor. O gün olan her şeyi unutmaya çalışın ve tüm sorunlarınızı, endişelerinizi yatak odanızın dışında bırakın. Partnerinize onu ne kadar sevdiğinizi söyleyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tartışmayın ya da hararetli konuşmalar içine girmeyin:

Curt Smith, uyumadan önce kendimizi hararetli tartışmalara dahil etmememiz gerektiğini hatırlatıyor ve yatakta kavga etmenin bir sorunu çözmeye yardımcı olmayacağını söylüyor. Üstelik, tartışma sonrasında partneriniz de siz de uykuya daha zor dalarsınız ve ertesi gün modunuz düşük olur.

7. Çocuklarınızı yatak odanızdan uzak tutmalısınız:

7. Çocuklarınızı yatak odanızdan uzak tutmalısınız:

Psikolog Michael Viner-Davis'e göre, çocuklarınızın yatağınızda uyumasına izin verebileceğiniz tek zaman kabus gördükleri zamandır. Diğer tüm zamanlarda, yatak odanız özel alanınız olmalıdır. Eşinizle samimiyetinizi korumak için o alana sahip olmalısınız.

8. Evcil hayvanlarla yatağınızı paylaşmamalısınız:

8. Evcil hayvanlarla yatağınızı paylaşmamalısınız:

Kansas Üniversitesi araştırmasına göre, evcil hayvanlarıyla uyuyan insanların %63'ü yeterince uyuyamıyor. Bununla birlikte, yatağınızda bir evcil hayvan olması yine özel alanınızı paylaşmaya girer ve partnerinizle aranızdaki ilişkiyi engeller.

9. Birbirinize masaj yapın:

Uzmanlar; yatmadan önce hafif ve rahatlatıcı bir masajın uyku kalitenizi artırdığını, kaygıyı azalttığını ve çiftleri birbirine yaklaştırdığını doğruluyor. Yani uyumadan önce partnerinizle yaptığınız ufak dokunuşlar rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

10. Sarılmayı ve öpücükleri unutmayın:

Uyumadan önce partnerinizi öpmeyi ve birkaç dakika da olsa sarılmayı unutmayın. Bu şekilde rahatlatıcı ve olumlu duyguları uyandırırsınız. Psikologlara göre de uykuya dalmadan önce sarılmak, çiftlerin ilişkisinin sağlıklı bir şekilde ilerlediği anlamına geliyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
21
13
6
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

sevişin diyo yani