Görüş Bildir
Haberler
Sağlık Bakanı Açıkladı: Türkiye'deki Koronavirüs Vakası 5'e Çıktı

etiket Sağlık Bakanı Açıkladı: Türkiye'deki Koronavirüs Vakası 5'e Çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de ilk 2 vakayla bağlantılı 3 yeni koronavirüs vakasının daha tespit edildiğini açıkladı. Tanı konulan 5 vakanın doğrudan birbiri ile bağlantılı olduğunu belirten Koca, hastaların sağlık durumlarına ilişkin olarak '2 vakamızın solunum sıkıntıları var' dedi. Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan ise İtalya, Hollanda, İspanya, Almanya ve Fransa dahil 9 ülkeye daha uçuşların 17 Nisan'a kadar durdurulduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada; 'İlk iki vakamızın belli bir odağa bağlı olduğunu söylemiştim. Aynı aile içinde 3 yeni tanı daha koyduğumuzu söylemek zorundayım. 5 vakanın tamamı doğrudan bağlantılı.' dedi.

3 bakandan ortak koronavirüs açıklaması

3 bakandan ortak koronavirüs açıklaması

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından 3 bakan kamerların karşısına geçti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Hastanelerimize ziyaretçi kısıtlaması getiriyoruz. Mesai saatleri içinde ziyaretçi kabul edilmeyecek.' dedi.

Koca, 'Kamu çalışanlarından kronik hastalığı olanlar kolaylıkla izne ayrılabilecek, bu anlamda bir genelge de yayınlandı.' diye konuştu.

Bakan Koca, Alo 184 SABİM Danışma Hattı'nı korona enfeksiyonuna özel bir danışma hattına dönüştürüldüğünü söyledi.

'Yurt dışından gelenlerin 14 gün idari izinli sayılmaları gerektiğiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığından karar çıktı.' ifadesini kullanan Koca, 'Daha önce 5 ülkeye uçuş yasağı konmuştu. Şimdi 9 ülkeye daha bu yasak konuluyor.' dedi.

Vaka sayısı 5'e yükseldi

Bakan Koca, 'İlk 2 vakamızla aynı temas çevresi, aynı aile içinde 3 yeni tanı daha koyduk. 5 vakanın tamamı doğrudan bağlantılı.'dedi.

Koca, 'Tedbirleri ne kadar sıkı tutarsak tehdit o kadar zayıflar. Sonuç alana kadar tedbiri elden bırakmayacağız.' ifadesini kullandı.

Hastaların sağlık durumu

Bakan Koca gazetecilerin sorusu üzerine, ''Bu virüse karşı somut bir tedavi yok. Genel durumları için şu dönemde özellikle 2 vakamızla ilgili solunum sıkıntılarının olduğunu söylemek istiyorum'' dedi.

Ulaştırma Bakanı: 9 Avrupa ülkesine daha uçuşlar durduruldu

Ulaştırma Bakanı: 9 Avrupa ülkesine daha uçuşlar durduruldu

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan,  Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika Avusturya, İsveç ve Hollanda'ya yarın 08.00'den itibaren 17 Nisan tarihine kadar tüm uçuşların durdurualacğını açıkladı.

Türk Hava Yolları CEO'su Ekşi'nin konuya ilişkin paylaşımı 👇

Adalet Bakanı: Tüm cezaevlerindeki görüşler iki hafta süreyle ertelendi

Adalet Bakanı: Tüm cezaevlerindeki görüşler iki hafta süreyle ertelendi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise, açık ve kapalı tüm cezaevlerindeki görüşlerin iki hafta süreyle ertelendiğini duyurdu.

Bakan Gül'ün açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

  • 'İş yurtları kapsamında dışarıda çalışan hükümlülerin diğer hükümlülerden ayrılması kararlaştırılmıştır.' 

  • 'Hastalık belirtisi olanların ceza infaz kurumlarına alınmaması, tedavileri yapıldıktan sonra alınmaları kararlaştırıldı.' 

  • 'Ceza infaz kurumları arasındaki nakiller 2 hafta süreyle ertelendi.'

  • 'Ceza infaz kurumundaki tüm personelin, kuruma girenlerin ateşleri ölçülecek.'

  • 'Duruşma ve diğer adli işlemlerden ivedi özelliği bulunmayanların ertelenmesi hususunun yargı mensuplarının takdirine bırakılması önerildi.'

Öte yandan Kamu kurumlarında hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelliler, 60 yaş ve üzerindekiler idari izinli sayılacak 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
631
328
82
82
43
38
31
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
atalay r

1 hafta sonrasını düşünemiyorum

albusseverus

Korkuyorum ya cidden çok tehlikeli bir durumun içindeyiz..Bi an önce kurtutlalım lütfen ya lütfen...

Hector Hector

Tatil edildi diye, avmlere, parklara çocuklarınızı götürmekten vazgeçin artık. Endişeliyiz diyorsunuz. Sinemaları dolduranlar kim o zaman? Özellikle evinizde... Devamını Gör