Görüş Bildir
Haberler
Sadece Zeki İnsanların Tek İzleyişte Anlayıp Zevk Alabileceği Ufuk Açıcı Dizi Önerileri

Sadece Zeki İnsanların Tek İzleyişte Anlayıp Zevk Alabileceği Ufuk Açıcı Dizi Önerileri

Rana Önder
14.08.2022 - 19:17

Kafa dağıtmak için dizi izlemeyi sevenlerin olduğu gibi kaliteli bir iş izleyip ufkunu genişletmek isteyen de birçok insan vardır. Böyle zamanlarda genellikle çoğu kişi tarafından karışık bulunan dizileri izlemek de bir tercih olabiliyor. 

İçerisinde Severance, Dark, Legion ve Black Mirror gibi dizilerinde bulunduğu ve sadece zeki insanların ilk izlemede anlayabileceği ufuk açısı dizilerin bulunduğu film listesine göz atabilirsiniz. Dizi izlerken daha karışık olmasını ve bilmece çözüyormuş gibi hissetmek istiyorsanız imdb puanlarına göre sıralanmış bu film listesine bakabilirsiniz. İyi seyirler. 🎬🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Zaman Çarkı (2021)

21. Zaman Çarkı (2021)

IMDb: 7.1 

Özet: Çok satan fantastik romandan uyarlanan bir dizidir. Dizide kadınlar kurulunun bir üyesi olan Moiraine içerisinde beş kadın ve erkekten oluşan, dünyayı gezme görevi olan bir grupla zor bir yolculuğa çıkar. Bu zorlu yolculuk sırasında grup içerisindeki bir kişinin dünyayı kurtaracağı veya yok edeceğine dair bir kehanet vardır. Dizide başka bir dünyada geçen döngüsel tarih konu edinilir ve iyi ile kötü arasındaki savaş tekrardan gün yüzüne çıkar. 

Yönetmen: Rafe Judkins

Oyuncular: Rosamund Pike, Zoe Robins, Madeleine Madden

20. Philip K. Dick's Electric Dreams (2017–2018)

20. Philip K. Dick's Electric Dreams (2017–2018)

IMDb: 7.2 

Özet: Ünlü bilim kurgu yazarı Philip K. Dick’in eserlerinden uyarlanarak diziye dönüştürülen bir yapımdır. Teknolojinin insanı getirdiği hale distopik bir pencereden bakan bu dizide, insanlığın 5 ile 5000 yıl sonraki hali konu ediniliyor.10 bölümden oluşan bu dizide her bölüm bir diğerinden farklıdır. 

Yönetmen: Tom Harper

Oyuncular: Tom Brooke, Bryan Cranston, Tuppence Middleton

19. Wayward Pines (2015–2016)

19. Wayward Pines (2015–2016)

IMDb: 7.3 

Özet: Dizi; Pines, Wayward ve The Last Town isimli üç kitaptan oluşan bir seriden uyarlanmıştır. Wayward Pines isimli terk edilmesi mümkün olmayan, dış dünya ile iletişime geçilemeyen bir kasabadan kaçmaya çalışan ajanın konu edinildiği bir dizidir. Dünyadan soyutlanmış olan olan ve yalnızca girişi olan, çıkış imkanı olmayan bu kasabaya Ethan Burke şans eseri geliyor. Bir gün kaybolan iki ajanı bulmak için çıktığı yolda kaza geçirmesi sonucunda Ethan, gözlerini açtığında kendisini bu kasabada buluyor. 

Yönetmen: Chad Hodge

Oyuncular: Jason Patric, Kacey Rohl, Nimrat Kaur

18. Halston (2021)

18. Halston (2021)

IMDb: 7.5 

Özet: Roy Halston Frowick, bir zamanlara damga vuran ve tarzıyla modaya yön vererek dünya çapında bir moda imparatorluğu kurmuş birisidir. Halston'un bir yandan kariyeri gittikçe iyiye giderken özel hayatı da gündem olmaya başlar. Bir yandan hızlı bir şekilde kariyeri gelişirken diğer yandan da kariyeri kontrolden çıkmaya başlar. Ünlü modacının yükselişinden çöküşüne kadarki zaman dilimini konu edinen bir biyografi dizisidir. 

Yönetmen: Sharr White, Ryan Murphy

Oyuncular: Ewan McGregor, Bill Pullman, Rebecca Dayan

17. Preacher (2016–2019)

17. Preacher (2016–2019)

IMDb: 7.9 

Özet: Bir vaiz, kilisesinde meydana gelen doğaüstü bir olaydan sonra Tanrı'yı bulmak için bir vampirden ve eski sevgilisinden yardım ister. Küçük bir Teksas kasabasından hayal kırıklığına uğramış bir vaiz olan Jesse Custer, Jesse'ye inanılmaz bir güç veren Genesis adlı bir varlığa sahiptir. Suikastçı eski kız arkadaşı Tulip ve Cassidy adında içki içen İrlandalı bir vampirle birlikte üçlü; absürt, büyüleyici ve aksiyon dolu bir maceraya atılırlar. 

Yönetmen: Sam Catlin, Seth Rogen, Evan Goldberg

Oyuncular: Dominic Cooper, Joseph Gilgun, Ruth Negga

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Sinner (2017–2021)

16. The Sinner (2017–2021)

IMDb: 7.9 

Özet: Kitaptan uyarlanan bir dizidir. Cora çocuklarıyla gittiği sahilde kendisini bir anda acımasızca cinayet işlemiş bir biçimde buluyor. Öldürdüğü kişiyi tanımadığını söyleyen genç anne hapse girer. Ancak dedektif olayın arka planını merak eder ve araştırmaya başlar. Dedektifin olayın arka planına indiği ve suçu çözmeye çalıştığı bir dizidir.

Yönetmen: Derek Simonds

Oyuncular: Bill Pullman, Jessica Biel, Matt Bomer

15. Counterpart (2017–2019)

15. Counterpart (2017–2019)

IMDb: 8.0 

Özet: Howard Silk Berlin'de BM'ye bağlı bir ajanlık biriminde çalışır. Bir gün çalıştığı yerde paralel evrene açılan bir kapı olduğunu fark etmesiyle hayatı değişir. Paralel evrende kendisini daha kötü, hiç bilmediği bir dünyada bulur ve istemediği gerçeklerle yüzleşir. Dram, bilimkurgu ve gerilim türünde bir dizidir. Dizi, 30 yıldır çalıştığı şirketteki gizemli kapıyı  keşfetmesi sonucunda kendisini bambaşka bir gerçekliğin içerisinde bulan adamı konu edinir. 

Yönetmen: Justin Marks

Oyuncular: J.K. Simmons, Olivia Williams, Harry Lloyd

14. Happy! (2017–2019)

14. Happy! (2017–2019)

IMDb: 8.1 

Özet: Çizgi romandan uyarlanan bu dizide Nick Sax isimli eski bir dedektif konu edinilir. Nick Sax, eski bir dedektiftir ve içki, uyuşturucu gibi bağımlılıkları vardır. Eski mesleğinin ardından kiralık katil olarak çalışmaya başlayan Nick'in bir gün işi esnasında olayların tersine gitmesi sonucunda kendi hayatı da tersine doğru işlemeye başlar. 

Yönetmen: Brian Taylor, Grant Morrison

Oyuncular: Christopher Meloni, Patton Oswalt, Ritchie Coster

13. Sharp Objects (2018)

13. Sharp Objects (2018)

IMDb: 8.1 

Özet: Camillle öldürülen iki genç kızın gizemini çözmek için kasabaya gider ve burada uzun zamandır görmediği annesi ve üvey kardeşiyle geçmişi hakkında konuşarak davayı çözmeye çalışır ancak olaylar iyice içinden çıkılamaz bir hal alır. Camille yıllarca kendisine zarar verdiği için akıl hastanesinde tedavi görmüştür ve sonrasına muhabir olmuştur. İşlenen cinayet dolayısıyla kasabaya dönmek zorunda kalmasının ardından unutamadığı birçok travmayla yüzleşmek zorunda kalır. 

Yönetmen: Jean-Marc Vallee

Oyuncular: Amy Adams, Patricia Clarkson, Chris Messina

12. Dirk Gently's Holistic Detective Agency (2016–2017)

12. Dirk Gently's Holistic Detective Agency (2016–2017)

IMDb: 8.2 

Özet: Todd Brotzman, otelde belboy olarak çalışan ve son derece sıradan bir hayat yaşan birisidir. Bir gün, otelin çatı katında bulunan odada bir milyonerin cesedini bulur ve hayatı bambaşka bir hal alır. Todd bu cinayet dolayısıyla artık işsiz kalır ve gizemli cinayetin peşine düşer. Dirk Gently ise acemi bir dedektiftir ve Todd'a birlikte çalışmak için bir teklif sunar. Todd başta bu teklifi kabul etmek istemese de sonrasında kabul eder ve ikili karmaşık, tehlikeli bir dünyaya adım atarlar. 

Yönetmen: Max Landis

Oyuncular: Samuel Barnett, Elijah Wood, Hannah Marks

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Legion (2017–2019)

11. Legion (2017–2019)

IMDb: 8.2 

Özet: Marvel'in X-men evreninden uyarlanan bir dizidir. David, çocukluğunda şizofren teşhisi konmuş bir çocuktur. David, hastanede tedavi görüyordur ve buraya Syd isimli bir kadının gelmesiyle hayatı değişir. David, Syd ile birlikte duyduğu seslerin gerçek olabileceğiyle yüzleşir ve bu yüzden de hastaneden kaçar. Kaçmasıyla birlikte bambaşka bir dünyaya adım atar ve kafasındaki seslerin gerçek olup olmadığının peşine düşer. Hasta olmadığının umuduna tutunarak gerçek sesi aramaya başlar. 

Yönetmen: Noah Hawley

Oyuncular: Dan Stevens, Rachel Keller, Aubrey Plaza

10. The Leftovers (2014–2017)

10. The Leftovers (2014–2017)

IMDb: 8.3 

Özet: Küresel insan nüfusunun %2'sinin ortadan kaybolmasından üç yıl sonra, küçük bir New York topluluğunda bir grup insan, olayın açıklanamayan doğasının trajedisi ile başa çıkarken hayatlarını sürdürmeye çalışmasını konu edinen bir dizidir. Dizide insanlar bir anda bilinmeyen şekilde ortadan kaybolurlar ve dizide de geride kalan insanların yaşadıkları konu edinilir. 

Yönetmen: Damon Lindelof, Tom Perrotta 

Oyuncular: Justin Theroux, Christopher Eccleston, Amy Brenneman

9. Utopia (2013–2014)

9. Utopia (2013–2014)

IMDb: 8.4 

Özet: Dizinin ismi Ütopya olsa da aslında Ditspoya türünde geçen bir dizidir. Çizgi romanın kayıp halini bulmak için internetten toplanan bir grup insanın kaybolan taslağı ararken soğukkanlı katiller ve gerçeği değiştiren devlet görevlileri ile karşılaşırlar. Kendisini Tanrı sanan insanların halkı kontrol altına almak için başvurdukları şeytani yöntemler, yok edilmeye çalışılan ırklar, yalan haberler dizinin içerdiği konular arasındadır. Aslında ütopya adı altında nasıl bir distopyanın yaşatıldığını konu edinen bir dizidir. 

Yönetmen: Dennis Kelly

Oyuncular: Fiona O'Shaughnessy, Alexandra Roach, Nathan Stewart-Jarrett

8. Fringe (2008–2013)

8. Fringe (2008–2013)

IMDb: 8.5 

Özet: FBI Özel Ajanı Olivia Dunham ve John Scott Hamburg-Boston seferini yapan bir uçağın içerisindeki herkesin kimyasal saldırıya uğradığı olayı araştırmak için görevlendirilirler. Hükümetin gizli deneylerini çaldığı için akıl hastanesine yatırılan Walter Bishop'a ulaşan Dunham, sevgilisinin patlama sonucunda komaya girmesiyle birlikte olayı daha da özelleştirir. Walter Bishop ile birlikte üstü kapatılan birçok doğaüstü olay ve deney yeniden gün yüzüne çıkar. Dunham, olayların içine gittikçe aslında kimsenin kendi kimliği ile hareket etmediğini anlar. 

Yönetmen: J.H. Wyman, Jeff Pinkner, J.J. Abrams

Oyuncular: Anna Torv, John Noble, Joshua Jackson

7. Hannibal (2013–2015)

7. Hannibal (2013–2015)

IMDb: 8.5 

Özet: Ünlü psikiyatrist Hannibal Lecter ile seri katillerle empati kurma yeteneğinin peşini bırakmayan genç bir FBI suçlu profili uzmanı arasındaki bağı anlatan bir dizidir. Graham'ın kendine has verilen bir katillerle empati yapabilme yeteneği vardır. Dr. Lecter isimli bir psikoterapist, oldukça zeki ve bir yam yam olan seri katilin hikayesine ağırlık veren bir dizidir. 

Yönetmen: Bryan Fuller

Oyuncular: Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Caroline Dhavernas

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mr. Robot (2015–2019)

6. Mr. Robot (2015–2019)

IMDb: 8.6 

Özet: Elliot iki hayat yaşayan bir yazılımcıdır. Gündüzleri bir siber güvenlik şirketinde çalışırken akşamları da siber intikamın peşinden giden bir hackerdir. Elliot anti-sosyal bir genç gibi görünürken bir gün gizli hacker örgütü tarafından bulunur ve kendisine iş teklifinde bulunurlar. Bir yandan gündüz diğer yandan da akşam olmak üzere iki hayat süren Elliot'un yaşadıklarının konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Sam Esmail

Oyuncular: Rami Malek, Christian Slater, Carly Chaikin

5. Westworld (2016)

5. Westworld (2016)

IMDb: 8.6 

Özet: Yakın geleceğin ve yeniden hayal edilen geçmişin kesiştiği noktada, her insan nefsinin tatmin edilmeye çalışılır ve bu çaba sonuçsuz kalır. Zenginlere hitap eden bir eğlence parkında geçen bu dizide yapay zekanın kullanıldığı ve ziyaretçilerin katılım gösterebildiği bir oyun parkında gerçekleşen olaylar konu edinilir. Eğlenmek için vahşi batı etkinliğine katılan insanlar bir anda peşlerindeki silahlı nişancıları görünce kendi canlarını kurtarmaya çalışırlar. 

Yönetmen: Jonathan Nolan, Lisa Joy

Oyuncular: Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright

4. Severance (2022-)

4. Severance (2022-)

IMDb: 8.7 

Özet: Çıktığı andan itibaren izleyenlerden tam not alan bu dizide işe yerine gittiği anda bir çip takan ve tüm dış dünyayı unutan kişilerin yaşadıkları konu edinilir. Lumen Industries iş ve özel hayatı ayıran, iş-yasam dengesini başka bir seviyeye taşımayı hedefleyen bir şirkettir. Mark ise bu ofisteki insanlara liderlik yapar ancak bir gün gizemli bir iş arkadaşı sayesinde işin arka planındaki gizemi fark eder ve bu bilinmezliği çözmeye çalışır. Dizi ofiste geçen bir distopya-komedi yapımıdır. Özgün ve alışılmışın dışındaki konusu, hikayeyi ele alış biçimi bakımından farkını ortaya koyan bir yapımdır. 

Yönetmen: Dan Erickson

Oyuncular: Adam Scott, Zach Cherry, Britt Lower

3. Dark (2017–2020)

3. Dark (2017–2020)

IMDb: 8.7 

Özet: Almanya'daki bir kasabada bir çocuğun kaybolması ile birlikte bir cevap bulmak için çırpınan dört ailenin arasında doğaüstü bir bükülme meydana gelmesiyle gelişen olayların konu edinildiği bir dizidir. Kayıp çocuğu ararken ortaya dökülen sırlar ve gerçekler kasabanın gerçek yüzünü ortaya çıkarır ve kaderini değişmesine neden olur. 

Yönetmen: Baran bo Odar, Jantje Friese

Oyuncular: Louis Hofmann, Maja Schöne, Andreas Pietschmann

2. İkiz Tepeler (1990–1991)

2. İkiz Tepeler (1990–1991)

IMDb: 8.8 

Özet: Laura Palmer, küçük bir kasabada öldürülür. Bu küçük kasaba dışarıdan bakıldığı zaman sakin ve masum bir yer gibi dursa da FBI Ajanı Dale Cooper'ın da kasabaya gelmesiyle birlikte aslında dışarıdan bakıldığı gibi masum olmadığı ortaya çıkıyor. Dizi 25 yılın ardından tekrardan çekilir ve yine zamanında aldığı ilgiyi almayı başarır. Dışarıdan masum duran kasabanın perde arkasını ve aslında hiçte masum olmadıklarının kanıtlarına odaklanan bir dizidir. 

Yönetmen: David Lynch, Mark Frost

Oyuncular: Kyle MacLachlan, Sheryl Lee, Michael Ontkean

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Black Mirror (2011–2019)

1. Black Mirror (2011–2019)

IMDb: 8.8 

Özet: İnsanlığın en büyük yeniliklerinin ve en karanlık içgüdülerinin çarpıştığı, çarpık, yüksek teknolojili bir çoklu evreni araştıran bir antoloji dizisidir. Teknolojinin insanı ve dünyayı getirdiği hali ve gelecekte olabilecek kötü durumların ihtimallerini konu edinen bir dizidir. Dizinin her bölümü bir diğerinden farklıdır ve her bölüm başka bir konu, ihtimal konu edinilir. İzleyenler tarafından büyük beğeniler elde eden bu dizi dram, bilimkurgu ve gerilim türündedir. 

Yaratıcı: Charlie Brooker

Oyuncular: Fola Evans-Akingbola, Caitlin Innes Edwards, Frances Sholto-Douglas

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
10
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın