Görüş Bildir
Haberler
Sadece Bir Gün Ayırarak Bitirebileceğiniz IMDb Puanı Yüksek Mini Diziler

Sadece Bir Gün Ayırarak Bitirebileceğiniz IMDb Puanı Yüksek Mini Diziler

Pelin Arslan
19.08.2019 - 10:28 Son Güncelleme: 13.04.2020 - 16:44

Boş zamanı bol olanlara, hafta sonu evinde oturanlara önerimiz var: Sadece birkaç saatinizi ayırarak tamamlayabileceğiniz kaliteli diziler. 

Konularını, puanlarını yazdık. İzlemeyi düşündüğünüz 3 tanesini yorumlara yazın 😉

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes / 4 bölüm

20. Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes / 4 bölüm

IMDb Puanı: 7.8

Gerçek bir seri katil olan Ted Bundy'nin kendi ifadeleriyle yapılmış bir dizi / belgesel. İyi eğitimli, hukuk mezunu, yakışıklı ama aşağılık kompleksine sahip bir adam. Kız arkadaşı onu tehdit ettikten sonra ona benzeyen kızlara tecavüz etmeye ve onları öldürmeye başlıyor. Kanınız donacak ama dayanabildiğiniz kadar izlemenizi, mahkeme sahnelerini görmenizi ve bu adama bile hayran olabilecek kadar ruh hastası insanların varlığını görmenizi isteriz. Tabii son olarak da Amerikan FBI'ın daha sonra ondan nasıl yararlandığını...

19. A Young Doctor’s Notebook / 8 bölüm

19. A Young Doctor’s Notebook / 8 bölüm

IMDb Puanı: 7.9

Mad Men'in Jon Hamm'i ve Harry Potter'ın Daniel Radcliffe'i aynı adamın genç ve yaşlı hali olarak görüyoruz. Eski kafalı bir köyde doktorluk yapan, zamanını aşmaya çalışan Doktor Hamgard'ı izliyoruz. Mihail Bulgakov'un kitabından uyarlanmış bir dizi.

18. And Then There Were None / 3 bölüm

18. And Then There Were None / 3 bölüm

IMDb Puanı: 8.0

Agatha Christie'nin '10 Küçük Zenci' kitabının bir İngiliz dizi uyarlaması. Zengin sahiplerindne uzak 10 yabancının herkesten her şeyden uzak bir adaya getirilmesi ve ağır suçlarla itham edilmeleri, ortaya çıkan suçluyu bulma karmaşasını izliyoruz.

17. The Sinner / 8 bölüm

17. The Sinner / 8 bölüm

IMDb Puanı: 8.0

Evli ve çocuklu, hayatı düzen içinde bir kadın neden durduk yere, sahilde sevgilisiyle eğlenen bir adamı adeta kana susamış gibi bıçaklasın? İşte dedektif de bu sorunun peşine gidiyor. Ve yavaş yavaş beynin ıssız bir köşesine ittirilmiş kötü anıları, gizlenmiş suçları ortaya çıkarıyor. Mükemmel bir gerilim, son dakikanıza kadar kanınız çekilerek ve kıpırmadan izliyorsunuz. Jessica Biel'i izlemek de apayrı güzelmiş, o soğuk ve ketum kadını harika canlandırmış.

16. River / 6 bölüm

16. River / 6 bölüm

IMDb Puanı: 8.1

Londra'nın başarılı bir dedektifinin ortağının öldürülmesiyle hayatı değişiyor. Bir yandan işine devam ederken bir yandan da ortağının ölümünü araştırıyor. Garip olan ne derseniz, bunu da ölü ortağıyla zihninde iletişime geçerek yapıyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The End of the F***ing World / 8 bölüm

15. The End of the F***ing World / 8 bölüm

IMDb Puanı: 8.1

17 yaşında ve tam anlamıyla psikopat biri olan James, artık bir insan öldürmeye karar veriyor. Okulu sevmese de katilini orada buluyor: asi ve sevilmeyen kız Alyssa. James, ona aşıkmış gibi davranarak güvenini kazanıyor. James'in onu öldürmek için başlattığı yolculukta her şey bambaşka bir hal alıyor. Siz de toplamda 2 saat süren bu diziyi izledikten sonra 'Ne olur 2. sezonu da olsun' diye ağlıyorsunuz.

14. The Umbrella Academy / 10 bölüm

14. The Umbrella Academy / 10 bölüm

IMDb Puanı: 8.1

Hepsi aynı gün doğmuş, hepsinin doğumu birbirinden garip şekilde olmuş sıra dışı yeteneklere sahip bebekler düşünün. Zengn bir adam hepsini evlat edinip yetiştiriyor. Dünyanın dört bir yanına dağılmış bu çocuklar, babalarının ölümüyle evlerine dönüyor. Birbirleriyle hiç anlaşamayan kardeşler, babalarının ölümünü çözmek için mecburen beraber çalışıyorlar. Ama aslında tehlike çok daha büyük, insanlığın yok olmaması tamamen onların ellerinde!

13. Manhunt: The Unabomber / 8 bölüm

13. Manhunt: The Unabomber / 8 bölüm

IMDb Puanı: 8.2

1978 yılında bombalı eylemlerine başlayan Ted Kaczynski'nin gerçek hikayesini anlatıyor. Bombalı eylemlerini paket halinde yollamasından dolayı Unabomber lakabıyla anılan terörist ile o zamanın şartlarında mücadele etmeye çalışıyorlar. Ama o kadar zeki ve eğitimli ki, onunla sadece ilk kez denenecek bir yöntemle mücadele edebilecekleri ortaya çıkıyor. Henüz yeni atanmış Jim Fitzgerald'ın profilleme yeteneği ile. FBI bugün profillemede çok iyiyse, Fitzgerald'ın fitili ateşlemesiyle olmuş.

İzlerken delicesine yakalansın istediğiniz ama katili tanıdıkça da zamanla bağ kuracağınız bir dizi. Mükemmel!

12. Bodyguard / 6 bölüm

12. Bodyguard / 6 bölüm

IMDb Puanı: 8.2

Özel koruma memuru David Budd, dikkatli ve özverili bir asker. İçişleri Bakanı Julia'nın özel koruması yapılarak ödüllendiriliyor. Ama hem Julia ile aralarında enteresan bir ilişki gelişiyor hem de her şeyin korkunç bir planın parçası olduğu yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Su gibi ve başından sonuna hiç sıkılmadan izleyebileceğiniz bir dizi. David Budd'ı da Game of Thrones'un Robb Stark'ın Richard Madden canlandırıyor.

11. 11 22 63 / 8 bölüm

11. 11 22 63 / 8 bölüm

IMDb Puanı: 8.2

Bir zaman yolculuğu hikayesi anlatan 11/22/63, lisede İngilizce öğretmeni olan Jake Epping karakterini merkeze alıyor. Bir lokantanın deposunun geçmişe açıldığını fark eden ve zamanda geriye giden Epping, John F. Kennedy suikastını önlemeye çalışıyor. Ancak işler çok geçmeden sarpa sarıyor, bundan sonrası spoiler olur:) James Franco sevenler zaten güzel olan diziyi bayıla bayıla izleyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Night Manager / 6 bölüm

10. The Night Manager / 6 bölüm

IMDb Puanı: 8.2

Lüks bir otelde çalışmaya başlayan İngiliz askerinin, karaborsa silah tüccarlarıyla ilgili bilgi edinmesi ve bilgiyi veren kişinin ölü bulunmasıyla başlıyor. İngiliz asker, bu olay sonrasında istihbarat servisine katılmaya ve intikam almaya karar veriyor. Dr. House olarak tanıdığımız Hugh Laurie ve Marvel'in Loki'si Tom Hiddleston başrollerde.

9. The Pacific / 10 bölüm

9. The Pacific / 10 bölüm

IMDb Puanı: 8.3

II. Dünya Savaşı'nı konu ediyor ve odağına Amerikan Deniz Piyade Kolordusu'nun Japon İmparatorluk Deniz Kuvvetleri birliklerine karşı Pasifik Cephesi'nde verdiği mücadeleyi alıyor.

8. Angels in America / 6 bölüm

8. Angels in America / 6 bölüm

IMDb Puanı: 8.3

Al Pacino ve Merly Streep? Bu da yetmezse ne yeter bilmiyoruz ama yine de anlatalım... 1985 yılı New York'ta geçiyor. AIDS hastası bir eşcinsel, nevrotik partneri, inancı ve cinsel yönelimi arasında gidip gelen bir başka adam, muhafazakar bir aile, Amerika'nın en berbat dönemlerinden biri... İkiyüzlülük, ırk ve seks ayrımcılığı, korkunç hastalıklar, adalet yoksunluğu... Biz saymaya yorulduk, bu muhteşem oyunun dizisini hemen açıp izleyin!

7. The Young Pope / 10 bölüm

7. The Young Pope / 10 bölüm

IMDb Puanı: 8.4

Mini dizilerin popülerliği arttıkça, şimdiye kadar dizilerde oynamaya tenezzül etmemiş Hollywood yıldızları da bir bir dizilerde boy gösteriyor. Jude Law da onlardan bir tanesi. Kendisini son derece muhafazakar yorumlar yaparken, bir yandan da tanrıya inancı sarsılmış Amerikalı bir Papa olarak görüyoruz. Bunun dışındaki her şey spoiler olur.

6. Taboo / 8 bölüm

6. Taboo / 8 bölüm

IMDb Puanı: 8.5

Bir gemi taşımacılığı zinciri sahibi olan babasının ölüm haberini alan James Keziah Delaney'nin, 12i yıl sonra, çalıntı 14 adet elmas ile birlikte Afrika'dan Londra'ya dönmesiyle başlıyor. Öldüğü düşünülen Delaney'in dönüşü, miras olarak kalan bir araziyi şimdiden satma planları yapan üvey kız kardeş ve onun kocasının planlarını bozuyor. James, babasının arsenik ile zehirlendiğini öğrendiğinde ise düşman avına çıkıyor. Tom Hardy var, bu kadarı bile yeter.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Night Of / 8 bölüm

5. The Night Of / 8 bölüm

IMDb Puanı: 8.5

Bir kızı öldürmekle suçlanan Nasir Khan isimli Pakistanlı bir vatandaşın soruşturma ve dava sürecini anlatıyor. Avukatı, gördüğü baskı sizi deliye döndürecek. Hemen pilot bölümünü açın izleyin, dizi tarihinin en gerilimli pilot bölümlerinden biri.

4. Generation Kill / 7 bölüm

4. Generation Kill / 7 bölüm

IMDb Puanı: 8.6

Rolling Stone dergisinin muhabiri olan Evan Wright'ın Amerikan ordusuna ait keşif birliği ile birlikte geçirdiği 21 günü tüm gerçekliğiyle anlatıyor. Amerika'nın Irak'ı işgalinin senelerce nasıl manipule edilerek propagandasının yapıldığını biliyoruz. Bu dizide ise askerlerle ilgili gerçekleri, masum sivillerin ölümlerini, köylerin bombalanmasını, ölen çocukları görüyoruz. Hiçbir şey değilse bile cesur bir dizidir diyebiliriz!

3. Love, Death & Robots / 18 bölüm

3. Love, Death & Robots / 18 bölüm

IMDb Puanı: 8.6

18 bölüm olduğuna bakmayın, hepsi çok kısa öykülerden oluşuyor. Toplamda 3 saatinizi alacak dizide bilimkurgu da, fantastik dünyanın özü de, komedi de, gerilim de var. 'Korkunç yaratıklar, uğursuz sürprizler, kara komedi bir arada' demiş Netflix de. David Fincher yönetti diyelim de, listeyi tamamlayamadan koşarak izleyin.

2. Band of Brothers / 10 bölüm

2. Band of Brothers / 10 bölüm

IMDb Puanı: 9.5

'Er Ryan'ı Kurtarmak' filmini bilir misiniz? Tom Hanks ve Steven Spielberg, anlatacak daha çok hikayelerinin olduğunu sonunda fark etmişler. 1942 Toccoa Kampı'nda geçen dizide, İkinci Dünya Savaşı'nda paraşütçülerin rolünü izleyeceksiniz. Olağanüstü gerçeklik, görsellik, oyunculuk ve yönetmenliği gördükçe, şu puanı ne kadar hak ettiğini anlayacaksınız.

1. Chernobly / 5 bölüm

1. Chernobly / 5 bölüm

IMDb Puanı: 9.5

Dünya tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan Chernobly vakasını bir belgesel gibi anlatmak yerine harika bir kurguya çevirmişler. Olay günü ve sonrasında yaşananları, etkilerini, şu an bile bizi nasıl bir tehlike bekleyebileceğini bütün gerçekliğiyle görüyorsunuz. Listenin başında olmasının kesinlikle bir sebebi var.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
217
61
10
10
7
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın