Görüş Bildir
Haberler
Saddam'ın Kızı Irak'taki Gelişmelerden Memnun

Saddam'ın Kızı Irak'taki Gelişmelerden Memnun

adem kara
13.06.2014 - 14:52

Ürdün'de kraliyet ailesinin korumasında sürgün hayatı yaşayan Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in kızı Ragd Hüseyin, Londra'da yayınlanan Arap gazetesi El Kuds El Arabi'ye konuştu. Ragd, 'Irak’ta kazanılan zafer beni mutlu ediyor' dedi.

Irak ordusu, Bağdat'ın 50 km. kuzeyindeki Bakuba'da IŞİD ile çatışıyor, örgüt başkente yaklaşıyor.

IŞİD, Bağdat’ın yaklaşık 100 km. kuzeyinde, İran sınırındaki Celula kasabasına girdi.

Bülent Arınç: Bugün hayırlı bir haberi, bir müjdeyi alabilecek noktadayız.

Şii lider Ayetullah Ali Sistani'nin temsilcisi, halkı silahlarını alıp ülkeyi savunmaya çağırdı.

Türk Hava Yolları, Irak'tan ayrılmak isteyen Türkler için ek seferlerle hazırlık yapıyor.

Rehine krizi ile ilgili saat 16:00’da Dışişleri Bakanlığı’nda koordinasyon toplantısı yapılacak. Toplantıya Enerji, Ticaret ve Ulaştırma bakanları ile MİT Müsteşarı katılacak.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdulrahman: IŞİD, Suriye'deki operasyonlarını durdurdu.

Irak’ın muhalif Rafidin kanalı: ABD Selahaddin eyaletine bağlı Beled bölgesinde, askeri amaçlı kullandığı hava üssünü kapattı.

Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşlarına çatışmaların en yoğun yaşandığı Musul, Kerkük, Selahattin, Diyala, Anbar ve Bağdat’tan ayrılma, buralara gitmeme uyarısı yaptı.

13 Haz 2014 Güncelleme 12:30 TSİ | Konular Ortadoğu, Irak

Ragd, 'İzzet amcanın (Saddam'ın sağ kolu İzzet İbrahim el Duri) birliklerinin de isyancılara katılmış olması çok güzel bir gelişme' ifadesini kullandı.

Bir gün Irak'a dönebilmeyi çok istediğinin altını çizen Ragd, “Babamın ruhuna Fatiha okuyorum ve doğum yeri olan Tikrit'in kurtarılmış olmasından dolayı şükrediyorum” dedi.

Ragd, Irak’ta yaşananları her an takip ettiğini ve içeride bulunan tanıdıkları vasıtası ile tüm gelişmelerden haberdar edildiğini vurguladı.

Ürdün'de yaşıyor

Ragd, Ürdün'de kraliyet ailesinin korumasında sürgün hayatı yaşıyor. Hukuk fakültesi mezunu olan Ragd, babasının davasında avukat heyetinin başındaydı.

2006'da idam edilen Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in kızı, çocukları ve ailenin diğer fertleri ile birlikte Ürdün’e kaçmıştı. Ürdün kraliyet ailesi, Hüseyin ailesinin fertlerine özel sığınma hakkı tanıyarak, onları himayesine aldı.

Kaynak: Al Kuds Al Arabi | Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/sad...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0