Görüş Bildir
Haberler
Renkler Dokular ve Aromaların Muazzam Uyumu: Birlikte Kullanılınca Yemeğin Lezzetini İkiye Katlayan Baharatlar

etiket Renkler Dokular ve Aromaların Muazzam Uyumu: Birlikte Kullanılınca Yemeğin Lezzetini İkiye Katlayan Baharatlar

Baharatlar olmadan yemekler düşünülemez. Yemeklere tat ve aroma katan baharatlarla lezzetli yemekler yapmak çok kolay. Siz de yemekleriniz için kullanabileceğiniz baharat çeşitlerini merak ediyorsanız içeriğe buyurun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karabiber her yemeğin en temel baharatlarından. Tuzun yanında mutlaka her sofrada yer alan karabiber olmadan yemek düşünülemez.

Karabiber koyulduğu yemeklere hafif bir acılık vererek yemeği lezzetlendiriyor. Etlerde, patates gibi sebzelerde ve soslarda bolca kullanılan karabiber, tuzdan sonra en yaygın kullanılan baharat.

Maydanoza benzeyen kişniş dünya mutfağında sıkça kullanılan baharatlardan biri.

Maydanoza benzeyen kişniş dünya mutfağında sıkça kullanılan baharatlardan biri.

Nane ve limon karışımı bir aroması olan bu baharat özellikle Hint ve Orta Doğu mutfaklarında yaygın. Sebze yemeklerine, etlere ve soslara çok yakışan kişniş çorbalarda da kullanılabiliyor.

Kimyon baharatı hafif acılı tadıyla etlere çok yakışan bir baharat. Akdeniz ve Orta Doğu mutfağında en sevilen baharatlardan olan kimyonun yoğun kokusu onu eşsiz yapıyor.

En çok etlere yakıştırılan bu baharat aynı zamanda çorbalar ve soslarda da sıklıkla kullanılıyor.

Zencefil tadı nedeniyle herkesin çok tüketemediği bir baharat olsa da Asya mutfağında sıklıkla kullanılıyor. Kök formundaki bu baharatın hafif acı bir tadı var.

Zencefil tadı nedeniyle herkesin çok tüketemediği bir baharat olsa da Asya mutfağında sıklıkla kullanılıyor. Kök formundaki bu baharatın hafif acı bir tadı var.

Et yemeklerinde, tatlılarda, çorbalarda ve sebzelerle kullanılan bu baharat baskın tadıyla turşulara ve salatalara lezzet katmak için ideal de baharatlardan.

Salep içerken üstünden eksik olmayan tarçın tatlı ve sıcak bir aromaya sahip. Yemeklerden tatlılara her şeye çok yakışan tarçın et yemeklerinde de kullanılabiliyor.

Baskın tadıyla çok az kullanıldığında bile lezzet katan tarçın, en sevilen baharatların başında geliyor. Toz veya çubuk şeklinde formları olan tarçını birçok tarifte tatlandırıcı olarak da kullanmak mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yemeklere acılık katan kırmızı pul biber her evin olmazsa olmaz baharatlarından. Acı ve baharatlı tadıyla her şeye çok yakışan pul biber yemekleri lezzetlendiriyor.

Etlere, sebze yemeklerine, çorbalara ve özellikle soslara çok yakışan bu baharat ile yemekler hem çok lezzetli hem de hafif acı oluyor. Yemeklerin lezzetine lezzet katan bu baharat renk de veriyor.

Akdeniz mutfağında çokça kullanılan kekik hafif ve lezzetli aromasıyla her yemeğe çok yakışıyor.

Her yemekte sıklıkla kullanılan kekik asıl olarak etlere ve köftelere çok yakışıyor. Hoş aromalı bu baharatı taze veya kurutulmuş olarak kullanmak mümkün. Pizza sosunun da olmazsa olmazı bu baharat ile lezzetli yemekler yapabileceksiniz.

Ferah bir aromaya sahip nane baharatı neredeyse tatlı, tuzlu her tarifin içine çok yakışıyor.

Taze veya kurutulmuş baharatlardan biri olan naneyi enfes lezzeti sayesinde herkes çok seviyor. Ferahlatıcı etkiye sahip bu baharatın taze halini salatalar ve içecekler için kullanabilirken kurutulmuş halini de çorbalar ve et yemeklerinde kullanabilirsiniz.

Hardalı daha çok sos haliyle bilsek de aslında hardal tohumu birçok yemekte kullanılabiliyor.

Keskin tadı ile birçok yemeğe çok yakışan bu baharat özellikle salata sosları, turşular ve et yemekleri için kullanılıyor. Batı mutfağında çok sık kullanılan hardal baharatı daha çok fast-food yiyecekler olan hamburgere, sosisliye ve sandviçe yakışıyor.

Ekşi ve lezzetli bir tadı olan sumak özellikle kebap ve lahmacunun yanına çok yakışan bir baharat.

Et, tavuk, pilav ve salatalara koyulan sumak kırmızı-mor rengiyle çok güzel bir baharat. Sumak baharatı, Orta Doğu ve Akdeniz mutfağında yaygın olarak kullanılıyor. Ekşi tadıyla salatalara çok yakışan bu baharatı mezelere ve soslara da kullanmak mümkün.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın