Görüş Bildir
Haberler
Rahat Bir Emeklilik İçin Yerleşmeniz Gereken 9 Rüya Kent

Rahat Bir Emeklilik İçin Yerleşmeniz Gereken 9 Rüya Kent

ali ekber
13.04.2014 - 11:40 Son Güncelleme: 13.04.2014 - 13:28

Lisedeyken üniversite çok güzel olacaktı, üniversitede işe gireyim param olsun dediniz, işe girdiniz artık o hayalinizdeki hayatı yaşamak emekliliğe kaldı. 

İşte hayalinizdeki huzurlu, rahat, dertsiz tasasız emekliliği yaşamanız için yerleşmeniz gereken 9 rüya şehir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mallorca, İspanya

1. Mallorca, İspanya

Akdenizdeki muhteşem İspanyol adası Mallorca emekliliğiniz için ahahahahahahahah. Şaka lan şaka. Ne Mallorcası ne İspanya`sı. Sen Türk emeklisisin. Küçük düşün. 65 yaşından sonra yaşarsan alacağın üç kuruş para zaten.

Şimdi gerçek hayata dönelim biz.

2. Kochi, Hindistan

2. Kochi, Hindistan

Emekliyim, bir zahmet artık maddi kaygım olmasın. Kafam rahat yaşayayım diyorsanız, ilk tercihlerinizden birisi Hindistan`ın Kochi sehri olmalı.

Ortalama bir restorantta 2 kişi 4.98 dolara karnınızı doyurabilir, 3 odalı bir evi 150 dolara kiralayabilirsiniz.

Şehir içi tek yön otobüs bileti 17 cent olup, metrobüs bulunmamaktadır. Daha ne isteriz ki?

3. Ahmedabad, Hindistan

3. Ahmedabad, Hindistan

Emeklilierin göz bebeği Ahmedabad`da 220 dolara 3 odalı bir ev kiralayabilir, 2 dolara bir paket marlboro alıp tüttürebilirsiniz. Saatine 4.15 dolar vererek de tenis kortu kiralayabilirsiniz ama emekli halinle şimdi kalp krizi falan iş çıkarma başına.

4. Karachi, Pakistan

4. Karachi, Pakistan

1 paket sigara 1 dolar, 3 odalı bir evin aylık kirası 170 dolar, 1 litre benzin 1 dolar. Taliban`ın estirdiği özgürlük havasında emekliliğinizi huzurla geçirmek, paha biçilemez.

Zaten birkaç yıla da elden ayaktan düşerim, çok da uzun yaşayıp ne sürüneyim ya diyenlerdenseniz, Asya`nın incisi Karaçi size tüm olanaklarını seferber edecektir.

5. Kathmandu, Nepal

5. Kathmandu, Nepal

Emekli maaşınızla geçinebileceğiniz bir başka rüya şehrimiz, Kathmandu. Eğer varsa 3 odalı bir evin aylık kirası 130 dolar, sinemada uluslarası bir filmi izlemekse sadece 3 dolar.

Maaşınızdan kalan 100 doları torunlarınıza göndermek istemez misiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Addis Ababa, Etiyopya

6. Addis Ababa, Etiyopya

Afrikanın emekli resortu olarak da ün salan Addis Ababa, 1 dolarlık bira fiyat etiketiyle fazla söze gerek bırakmıyor.

Bu da yetmezmişçesine, gece 10`dan sonra da bira satışına devam ediliyor. Emeklisin diye hayata küsme, aç bir soğuk bira. Zaten kalmış üç beş yılın şunun şurasında.

7. Kahire, Mısır

7. Kahire, Mısır

Stabil politik yapısı ve cezbedici fiyatlarıyla, ben öyle çok uzak yere gidemem diyenler için ideal bir adres.

Zaten hayatım ot gibi geçti, bari şimdi biraz hayatımda heyecan olsun düşüncesindeyseniz, tabii ki istikamet Kahire. Gitmişken Tosun Paşa`ya da selamımızı iletiverin.

8. Bangui, Orta Afrika Cumhuriyeti

8. Bangui, Orta Afrika Cumhuriyeti

Her şey para değil, ben saygınlık istiyorum diyenler için Orta Afrika Cumhuriyeti`nin başkenti adeta bir cennet.

Ortalama yaşam süresinin 40 yıl olduğu Bangui`de adeta firavunmuşçasına karşılanacaksınız, bayramlarda bütün ülke elinizi öpmeye gelecek.

9. Mexico City, Meksika

9. Mexico City, Meksika

Ben büyükşehir hayatına alışkınım, hem benim ruhum genç sloganınızı atarak Mexico City`e koşmalısınız. Yavaş koşun ama ölüp kalmayın daha varamadan.

İstanbul`da alıştığınız trafik, kalabalık, hava kirliliği ve suç oranını çok daha uygun fiyatlarda temin etmeye devam edebileceğiniz bir dünya şehri.

Gönül isterdi ki bu listede Monacolar, Niceler, Venedikler havalarda uçuşsun ama öyle emekli maaşına böyle liste. Ama endişelenmeye gerek yok, kim yaşayacak zaten o kadar ya.

Sağlık zaten olmuş paralı, dedem daha kumandaya pil alamıyo, kalp pili taktirması gerekiyomuş. Saatinki olsa çıkarıp verelim.

Not: Bu ülkelerle dalga geçmek hiç hoş değil serzenişinde bulunan ilk duyarlı okuyucumuza elektronik tansiyon ölçme cihazı Onedio`dan hediye.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın