Görüş Bildir
Haberler
Proxy Nedir?

Proxy Nedir?

Barış Ay
01.01.2014 - 22:21 Son Güncelleme: 01.01.2014 - 22:32

Proxy Nedir?

Proxy’nin tam olarak teknik kavramını bilmek aslında size belki de hiçbir şey katmayacaktır, fakat Proxy’nin asıl ne işe yaradığını bilmek proxy’nin ne olduğunu da bilmek anlamına gelir. Bildiğiniz gibi ülkemiz dünyada en çok sansür talebi oluşturanlar listesinde hatırı sayılır bir yere sahip olan ülke. Bu nedenle genellikle Proxy kullanımı DNS değiştirerek giremediğimiz sitelerde kullanılmaktadır.

Tabii, Proxy hakkında söyleneceklerin hepsi bu kadar ile sınırlandırmamalıdır. Proxy aynı zamanda ağ yapımızı farklı bir ülkeden gösterebilmek gibi son derece önemli bir işleve de sahip. Örneğin Facebook’a bir Türk proxy ile giriş yaptığınızda site Türkçe açılacakken Facebook’a bir İngiliz Proxy ile giriş yaptığınızda İngilizce olarak açılacaktır.

Proxy birçok farklı neden için insanlar tarafından kullanılabilir. Giriş yapamadığınız web sitelerine giriş yapmak, farklı ülkeden giriş yapıyor gibi göstermek ve en önemlisi de internette izini kaybettirerek gezinti yapmak gibi nedenlerdir. Bu nedenlerden dolayı insanlar genellikle Proxy kullanmaktadırlar. Özellikle ülkemizdeki sansür vakalarının artması ile artık DNS gibi Proxy de insanların genelinin bildiği bir terim haline geldi.

Kaynak: http://blog.proxtik.com/proxy-nedir/
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın