Görüş Bildir
Haberler
Polonezköy'de İmar Planlarına Yargı Engeli: Doğal ve Özgün Yapı Bozulur

Polonezköy'de İmar Planlarına Yargı Engeli: Doğal ve Özgün Yapı Bozulur

Onedio Medya
15.07.2016 - 15:57 Son Güncelleme: 15.07.2016 - 17:24

İstanbulluların nefes aldığı doğal güzelliğiyle ünlü Polonezköy’de yapılaşmanın önünü açacak imar planı değişikliği iptal edildi. Polenezköy Tabiat Parkı’yla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 22 Kasım 2013 tarihinde plan değişikliğine gitmiş, Mimarlar Odası ve Çevre Mühendisleri Odası yoğun yapılaşmaya yol açılacağı gerekçesiyle konuyu yargıya taşımıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diken'den Rıfat Doğan'ın haberine göre, İstanbul 9. İdare Mahkemesi’nde görülen davada bakanlık, ‘ turizmi teşvik etmek amacıyla yapılaşma değerlerinde ayrım getirildiği’ , ‘daha düşük bir konut yapı yoğunluğu getirildiği’ , ‘büyük ölçekli bir alışveriş merkezi önerilmediği’ ve ‘ekolojik dengeyi değiştirmeyecek kararlar üretildiği’ yolunda bir savunma yaptı.

Buna karşılık mahkeme söz konusu yapılaşma yoğunluğunu artırdığını, bölgenin doğal ve özgün yapısını bozucu nitelikte olduğunu belirterek dava konusu değişiklik planını iptal etti.

Bilirkişi de uyarmıştı: Özgün bir mimari ve tarihi dokusu var

Bilirkişi de uyarmıştı: Özgün bir mimari ve tarihi dokusu var

Şehir Bölge Plancılarından oluşan 3 kişilik bilirkişi heyeti tarafından sunulan mahkemeye sunulan raporda, 'Yapılaşma yoğunluğunda büyük bir artışa sebebiyet vereceği, mevcut dokunun olumsuz etkileneceği' tespitine yer verilmişti. Raporda köyün düşük yoğunluklu iki katlı bahçeli yapılardan oluştuğu ve bütününde özgün bir mimari, tarihi dokuya sahip olduğu vurgulanmıştı.

Diken ve Dünya

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
10
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ardaks

nasıl bir beton aşkıdır bu akıl sıra ermiyor

Roronoa Zoro

Zaten bi biz kaldık üstüne bina yapılmadık gelin üstümüzede yapın olsun bitsin :)

Ali Kirman

Bir bakmışsın yangın çıkmış acaba neden ?