Görüş Bildir
Haberler
Piyasalarda Yeni Haftaya Başlarken Gündemde Neler Var?

Piyasalarda Yeni Haftaya Başlarken Gündemde Neler Var?

Yurt içinde kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksinin yanı sıra, Kabine toplantısı takip edilecek.

Yurt dışında ise en önemli veri Almanya Ifo olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan görüşmede, tablonun her geçen gün daha da üzücü bir hal aldığı Mariupol’de yaralı ve sivillerin tahliyesinin mutlaka sağlanması gerektiğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ‘‘Enflasyon küresel bir problem olarak ortaya çıktı. Enflasyon tüm dünyanın gündeminde bir sorun durumunda. Bu konuyu daha çok konuşacağız. Müzmin karamsarlar battık bittik edebiyatından vazgeçmeye dursunlar. Biz enflasyonla mücadelede kararlılıkla adımlarımızı atmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Fransa’da düzenlenen cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turunda mevcut Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 58,20’sini alarak seçimin galibi oldu.

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg Avrupa medya zirvesinde yaptığı konuşmasında, Ukrayna’ya destek vermenin başka yollarının da bulunduğunu belirterek, 'Ukrayna Avrupa Birliği’ne (AB) alınmamalı' dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, “Türkiye’deki görüşmelerden sonra Rusya pozitif adımlar atmaya başladı” dedi.

WSJ'nin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Twitter, kendisini Elon Musk'a satmak için görüşmelerde bulunuyor ve bir anlaşmanın bu hafta sonuçlandırılabileceği değerlendiriliyor. 

Avrupa Birliği'nin dış politika şefi Josep Borrell, AB üyesi ülkelerin Rusya'dan petrol ve gaz ithalatına tam bir ambargo veya cezalandırıcı tarifeler uygulanmasına yeterli desteği vermediklerini söyledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors(S&P), Yunanistan'ın kredi notunu yükseltti.

COVID-19 salgınının kontrol altına alınmaya çalışıldığı Çin'in Şanghay kentinde can kaybı rekor kırdı.

Yurt içinde haftaya önemli verilerle başlanacak; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Nisan ayına ilişkin kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi verilerini açıklayacak.

Yurt içinde haftaya önemli verilerle başlanacak; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Nisan ayına ilişkin kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi verilerini açıklayacak.

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) ise hizmet, perakende, ticaret ve inşaat güven endeksleri gelecek. Nisan ayı için öncü gösterge olan kapasite kullanım oranı bir önceki ay yüzde 77,3 seviyesinde gerçekleşmişti. Yine aynı ayda reel kesim güven endeksi 108,5 olarak açıklanmıştı. Hizmet sektörü güven endeksi aynı ayda yüzde 6,2 düşüşle 111,3 puan olmuştu (10.00).

Aynı saatte TCMB bahar dönemi 'Yatırım Eğilimi İstatistikleri' bültenini yayımlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’i kabul edecek(15.30).

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanacak. Gündemde yurt dışı gündemin yanı sıra, yurt içinde başta ekonomi olmak üzere tüm gelişmeler ele alınacak. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılıp çıkarılmayacağı da bu toplantı sonunda netlik kazanacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ve Dışişleri Bakanı Carlos Franca ile bir araya gelecek.

Avrupa'da ilk veri İspanya üretici enflasyonu olacak.

Avrupa'da ilk veri İspanya üretici enflasyonu olacak.

Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9, geçen yıl aynı aya göre yüzde 40,7 artan üretici fiyatlarının Mart ayı rakamları takip edilecek (10.00). 

Avrupa'nın en önemli verisi Almanya için Ifo tarafından açıklanacak Nisan ayı endeks verileri olacak. Ifo iş ortamı endeksi Mart ayında 90,8 olurken, cari endeks 97,0, beklenti endeksi 85,1 seviyesine gelmişti (11.00).

Meksika'da Şubat ayına ilişkin ekonomik aktivite endeksi ve Brezilya FGV tüketici güven endeksi aynı saatte açıklanacak (14.00).

Brezilya'da piyasanın tahminlerini yansıtan COPOM anketi sonuçların her hafta olduğu gibi aynı saatte yayımlanacak (14.25). 

Brezilya'dan gelecek bir diğer veri ödemeler dengesi raporu olacak (15.30).

ABD'de önemli bir veri bulunmazken, Chicago Fed ulusal aktivite endeksi (15.30) ve Dallas Fed Teksas imalat aktivite endeksi (17.30), bölgesel ekonomilerdeki görünümlerin takibi açısından izlenecek.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın