Görüş Bildir
Haberler
Piyasalarda Oynaklık Yüksek: Borsada ve Dövizde Düşüş Sürer mi?

Piyasalarda Oynaklık Yüksek: Borsada ve Dövizde Düşüş Sürer mi?

Borsa İstanbul'da 4 gündür düşüşler devre kesiciler eşliğinde sürerken, bugün karışık seyir etkili oldu. 

Dolar ve euroda hafta başından bu yana gerileme devam ediyor. 

Piyasalarda belirsizlik ortamı sürerken, yatırımcı yön arıyor.

Soluksuz yükselen piyasalarda düşüş de aynı hızda mı olacak?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Küresel piyasalarda Noel hazırlığı mı?

Küresel piyasalarda Noel hazırlığı mı?

Küresel piyasalarda Omicron varyantına ilişkin endişelerin azalmasıyla Noel tatili öncesi alış ağırlıklı bir seyir izlenirken, bugün yurt içinde Finansal İstikrar Komitesi toplantısı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özeti, yurt dışında ise ABD'de açıklanacak veriler takip edilecek.

ABD, Avrupa ve Asya borsalarında yükselişler görülürken, yarın ABD, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere bir çok ülke piyasalarında Noel tatili nedeniyle işlem gerçekleştirilmeyecek.

Borsa İstanbul bugün de baş döndürdü

Borsa İstanbul bugün de baş döndürdü

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,73 artışla 1.835,33 puandan başlarken, gün boyu 120 puanlık bir aralıkta dalgalanarak karışık bir seyir izledi. 

Analistler, Kovid-19 salgınında Omicron varyantına ilişkin endişelerin hafiflemesiyle küresel pay piyasalarında Noel tatili öncesi risk iştahının yüksek ve işlem hacminin düşük seyrettiğini, yurt içinde ise yatırımcıların yeniden pozisyonlanması ve kurun dengeye oturması sürecinde oynaklığın devam ettiğini söyledi. 

Bugün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında Finansal İstikrar Komitesi'nin ikinci toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonunda yazılı bir açıklama ile TL'nin değerinin korunmasına vurgu yapıldı. Ekonomi yönetiminden gelen açıklamalar ve kur gelişmelerinin yakından izlenmeye devam ediliyor.

Bugün ayrıca yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinin, yurt dışında ise ABD'de kişisel gelir ve harcamalar, haftalık işsizlik başvuruları ve tüketici güven endeksi verilerinin izlendi. 

Endeks günü 1.805,30 puandan yüzde 0,06 oranında sınırlı bir yükselişle 35,6 puan artıda tamamladı.

Dolarda neler oluyor?

Dolarda neler oluyor?

Dolar/TL ise dün yüzde 1 düşüşle 12,2'den kapanmasının ardından bugün serbest piyasada dolar/TL saat 09.25 itibarıyla yüzde 2'nin üzerinde düşüşle 11,91 seviyelerini gördü.  

Gün boyu gerileyen kurlar kayıp yüzde 15'lere varırken, dolar/TL gün içinde en düşük 10,2360, euro/TL 11,6293 seviyesini gördü.

18.15 itibarıyla dolar/TL 11,2686, euro/TL ise 12,7945 seviyesinden karşılık buldu.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın