Görüş Bildir
Haberler
Piyasalarda Güven Öne Çıkarken Haftanın İlk İşlem Gününde Fiyatlamalara Neler Yön Verecek?

Piyasalarda Güven Öne Çıkarken Haftanın İlk İşlem Gününde Fiyatlamalara Neler Yön Verecek?

Haftanın ilk günü yurt içinde ekonomik güven endeksi ve dış ticaret verileri takip edilecek. Yurt dışında ise öne çıkan bir veri bulunmuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Scope Ratings, Türkiye'nin kredi notunda bir değişikliğe gitmedi.

Almanya merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Scope Ratings, Türkiye'nin kredi notunda bir değişikliğe gitmedi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, 'Zaporijya Nükleer Santrali çevresindeki durum son derece endişe verici' dedi.

Macaristan Nükleer Enerji Kurumu, Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi tarafından Paks nükleer santralinde inşa edilecek 2 yeni reaktör için inşaat ruhsatı verdi. Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, inşaatın önümüzdeki haftalarda başlayacağını duyurdu.

Rusya Güvenlik Konseyi (SB) Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev yaptığı açıklamada, Kiev NATO’ya katılmaktan vazgeçse bile Rusya, Ukrayna’da devam eden askeri operasyonlarını durdurmayacak” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, 'Kosova ile Sırbistan giriş çıkışlar konusunda anlaşmaya vardı' dedi.

ABD savaş gemileri, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan ziyaretinin neden olduğu Çin-Tayvan krizinden sonra ilk defa Tayvan Boğazı’ndan geçiyor.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Eylül ayında yapılacak FOMC toplantısında faizin 50 veya 75 baz puan artırılması yönünde bir yöneliminin bulunmadığını söyledi. Mester, Eylül toplantısında kararını gelecek enflasyon rakamlarına göre vereceğini vurguladı.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Isabel Schnabel, merkez bankalarının kamuoyunun güvenini kaybetme riski ile karşı karşıya olduklarını savundu ve ekonomilerini resesyona soksa bile enflasyon ile mücadele için faiz artırmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.

ABD'de Demokrat Senatör Elizabeth Warren, Fed'in ülke ekonomisini resesyona sokacağından ve faiz artırımlarını insanları işsiz bırakacağından endişe ettiğini söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), ekonomik güven endeksini açıklayacak.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), ekonomik güven endeksini açıklayacak.

5 alt endeksin (Tüketici %20, reel kesim %40, hizmet %30, perakende ticaret %5 ve İnşaat %5) bileşiminden oluşan ekonomik güven endeksi en son yüzde 0,2 düşüşle 93,4 puana inmişti (10.00).

TÜİK aynı saatte ayrıca dış ticaret istatistikleri ve katı yakıtlar verilerini de yayımlayacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK), Temmuz ayı için bankacılık sektörü toplulaştırılmış sonuçları duyuracak. Bankacılık sektörünün net karı Haziran ayında 37,44 milyar TL olurken, yılın ilk yarısında 169,1 milyar TL'ye ulaşmıştı (14.00).

Avrupa piyasalarında çok öne çıkan bir veri bulunmuyor.

Avrupa piyasalarında çok öne çıkan bir veri bulunmuyor.

İtalya'nın üretici fiyatları, günün izlenecek verileri arasında yer alıyor (11.00). 

İngiltere Londra Borsası 'Banka Tatili' nedeniyle kapalı olacak.

Analistler için Avrupa'da olduğu gibi Amerika piyasalarında da takip edecekleri önemli bir veri bulunmuyor. ABD'nin bölgesel endekslerinden Dallas Fed Teksas imalat aktivite endeksi ve Kanada'nın 2 yıllık tahvil ihalesi takvimde yer alan gündem maddeleri arasında bulunuyor (17.30, 19.00).

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın