Görüş Bildir
Haberler
Piyasalar Açılmadan Bunları Okumanız Gerekli: Gündemde Neler Var?

Piyasalar Açılmadan Bunları Okumanız Gerekli: Gündemde Neler Var?

Yurt içinde gündem maddesi yine Hazine ihaleleri olacak. Dün düzenlediği iki ihalenin ardından Hazine bugün de iki ihale düzenleyecek ve bir kira sertifikası satışı yapacak.

Yurt dışında merkez bankası yetkililerinin konuşmaları takip edilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Manşette öne çıkan haberler neler?

Manşette öne çıkan haberler neler?

ABD Merkez Bankası(Fed) Başkanı Jerome Powell, yüksek enflasyonun gerilemeye başlamaması halinde Fed politika yapıcılarının bu yıl faiz artırımlarını hızlandırmayı değerlendireceklerini söyledi.

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Harihuko Kuroda, ultra gevşek para politikasından çıkışı tartışmaya başlamak için çok erken olduğunu tekrarladı. Kuroda, enflasyonun hala BOJ'un yüzde 2 hedefinin altında olduğu ortamda çıkış politikasının tartışılamayacağını vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Japonya ile Kuril Adaları konusunda yürütülen barış müzakerelerinin tek taraflı olarak sonlandırıldığını açıkladı.

Japonya’da korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında ülkenin 18 eyaletinde uygulanan yarı OHAL tedbirleri sona erdi. 

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırılarında hipersonik füzeler kullandığını duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi durumunda Kırım ve Donbass konusunu görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya gelen Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları ve Savunma Bakanları, AB’nin savunma ve güvenlik politikaları konusunda ortak politikalara yön verecek ‘’Stratejik Pusula’’ belgesini kabul ederek, AB tarihinde ilk kez askeri kabiliyeti olan bir yapı kurulmasına yeşil ışık yaktı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e karşı kullandığı ifadelerin ardından ABD’nin Rusya Büyükelçisi John Sullivan, Rusya Dışişleri Bakanlığı’na çağırılarak protesto notası verildi.

Yurt içi piyasaların gündeminde neler var?

Yurt içi piyasaların gündeminde neler var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Su Günü dolayısıyla düzenlenecek toplu açılış törenine katılacak (14.00). Erdoğan ardından Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi kabul edecek (16.30). 

TBMM Genel Kurulunda Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek (15.00).

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 48. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda konuşma yapacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, iki tahvil ihalesi düzenleyecek, bir kira sertifikasını doğrudan satacak. 4 Yıl vadeli sabit kuponlu tahvil ile 10 yıl vadeli TÜFE'ye endeksli tahvil yeniden piyasaya sunulacak. 2 Yıl vadeli kira sertifikasının doğrudan satışı gerçekleştirilecek.

Yurt dışı piyasaların gündeminde neler izlenecek?

Yurt dışı piyasaların gündeminde neler izlenecek?

Avrupa piyasaları İngiltere'nin Şubat ayına ilişkin bütçe rakamlarıyla güne başlayacak (10.00). 

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, Money Review tarafından düzenlenen Bankacılık Zirvesi'nde konuşma yapacak (10.30).

Euro Bölgesi'nde önce cari işlemler dengesi (12.00), ardından inşaat üretimi (13.00) rakamları açıklanacak. 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, video bağlantısı aracılığıyla İtalya parlamentosuna hitap edecek (13.00).

Almanya Hazinesi, 5 yıllık tahvil ihalesi gerçekleştirecek. Bir önceki 5 yıllık tahvil ihalesinde ortalama faiz yüzde 0,04 olarak gelmişti.

Meksika'da özel harcamalar ve toplam talep verileri açıklanacak (15.00). 

Kanada'da Şubat ayına ilişkin üretici fiyatları verileri gelecek. Ülkede yılın ilk ayında sanayi ürün fiyatları aylık yüzde 3,0, yıllık yüzde 16,9, hammadde fiyatları aylık yüzde 6,5, yıllık yüzde 30,5 artış göstermişti (15.30). 

ABD'de Philadelphia Fed'in imalat dışı sektörler için aktivite endeksi yayımlanacak (15.30). 

Macaristan Merkez Bankası(MNB), faiz kararını açıklayacak. MNB, son 9 toplantısında üst üste faiz artırımları gerçekleştirerek oranı yüzde 0,60'dan yüzde 3,40'a kadar yükseltmişti. Analistler bu toplantıda faizin yüzde 4,15'e çıkarılmasını bekliyorlar (16.00). 

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Yönetim Kurulu üyesi Fabio Panetta, Deutsche Bundesbank, Avrupa Merkez Bankası(ECB) ve Chicago Fed'in ortak düzenleyeceği konferansta açılış konuşmasını yapacak (16.00).

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Christine Lagarde, 2022 BIS İnovasyon Zirvesinde 'Dijital Dünyada Merkez Bankaları için Ortaya Çıkan Zorluklar' konulu toplantıda konuşma yapacak (16.15).

New York Fed Başkanı John Williams, Uluslararası Ödemeler Bankası tarafından düzenlenen BIS Yenilik Zirvesi 2022'de konuşma yapacak (17.30).

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, 'COVID-19 Durgunluğundan İyileşmenin İzlenmesi' toplantısına katılacak (21.00).

ABD'den beklenen diğer veriler Richmond Fed imalat endeksi (17.00) ve API petrol stokları (23.30) olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın