Görüş Bildir
Haberler
Paranın Bu Kadar Yaygın Olarak Kullanılmadığı Dönemlerde Çalışanlara Maaş Olarak Ödenen 11 Şey

etiket Paranın Bu Kadar Yaygın Olarak Kullanılmadığı Dönemlerde Çalışanlara Maaş Olarak Ödenen 11 Şey

Begüm
25.11.2022 - 14:12 Son Güncelleme: 26.10.2022 - 00:31

Para bulunana kadar insanlık tarihinde para yerine pek çok şey kullanıldı. Şaraplardan ekmeğe, ekmekten baharata kadar çeşit çeşit ürünün kullanıldığı bu dönemlere hızlıca bir bakış atmaya ne dersiniz? İşte paranın yerine maaş ödemek için kullanılan şeyler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bronz bıçak

1. Bronz bıçak

Çin'de para yerine kullanılan bronz bıçaklar bir dönem maaş ödemelerinde de tercih ediliyordu. Maaşı bronz bıçakla almak oldukça ilginç olmalı...

2. Parmigiano peyniri

2. Parmigiano peyniri

Orta Çağ'da İtalya'da para yerine kullanılan Parmigiano peyniri pek çok finansal işlemde kullanılmıştır. Bir dönem boyunca da çalışanların maaşları Parmigiano peynirlerinin kilosu ile ödeniyormuş.

3. Deniz kabuğu

3. Deniz kabuğu

İlk dönemlerde insanlar değerli gördükleri taşları kullanıyordu. Bu taşlardan en önemli ve değerlilerinden biri de deniz kabuklarıydı. Deniz kabukları da uzun bir süre para yerine kullanıldı.

4. Yunus dişleri

4. Yunus dişleri

Bir dönem oldukça değerli olan yunus dişleri özellikle adalarda maaş döneminde çalışanlara verilmiştir.

5. Balina yağı

5. Balina yağı

Bir dönem ticaretin en önemli maddelerinden birini oluşturan balina yağı da çalışanlara maaş olarak kiloyla veriliyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tuz

6. Tuz

Tarihin en eski para birimlerinden biri olan tuz çok uzun yıllar boyunca maaş yerine kullanıldı. Hatta Roma İmparatorluğu'nda askerlerin ödemeleri tuz ile yapılıyormuş.

7. Bira

7. Bira

Mezopotamya ve daha pek çok bölgede bira önemli bir şey olarak görülüyordu. Hatta bundan dolayı Mezopotamya bölgesinde maaşlar bira ile ödeniyordu.

8. Kakao çekirdeği

8. Kakao çekirdeği
cdn.shopify.com

Zor bulundukları için oldukça değerli olan kakao çekirdekleri Orta Amerika'da maaş döneminde para yerine kullanıldı.

9. Baharat

9. Baharat

Özellikle Baharat Yolu'nun popüler ve aktif olduğu dönemde baharat da para yerine kullanılan bir üründü. Gerçekten şaşırtıcı!

10. Ekmek

10. Ekmek

Özelikle Antik Mısır başta olmak üzere pek çok bölgede ekmek hayati bir önem taşıyordu. Bu zamanlarda da Antik Mısır'da piramitlerin yapımında çalışan kişilere ekmek ile maaş ödemesi yapılıyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yağ

11. Yağ

Bir dönem yağ da çok önemli ve değerliydi. O dönemlerde yağ ile maaş ödemesi yapılıyor hatta arazi bile satın alınabiliyordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın