Görüş Bildir
Haberler
Özleyip de Kavuşamayanlar İçin Starbucks’ın Çok Sevilen 10 Tatlısının Tariflerini Paylaşıyoruz!

Özleyip de Kavuşamayanlar İçin Starbucks’ın Çok Sevilen 10 Tatlısının Tariflerini Paylaşıyoruz!

Starbucks'ın kahveleri kadar tatlılarını da özleyenlere...

Evden çıkamadığımız şu günlerde günlük hayatımızda yaptığımız birçok eyleme özlem duyuyoruz. Kahvenin yanında severek tükettiğimiz tatlılar da özlediğimiz şeylerden yalnızca biri...

Evden çıkamadığımız şu günlerde günlük hayatımızda yaptığımız birçok eyleme özlem duyuyoruz. Kahvenin yanında severek tükettiğimiz tatlılar da özlediğimiz şeylerden yalnızca biri...

Bu özleminizi bir parça da olsa dindirmek için çok sevilen Starbucks tatlılarını evde yapabileceğiniz tarifleri derledik.

1. Limonlu Cheesecake

1. Limonlu Cheesecake

Starbucks'taki kadar lezzetli bir tarif bırakıyoruz👇

Limonlu Cheesecake Tarifi

Limonlu Cheesecake Tarifi

Tarif: @deryajerdev

Malzemeler:

Harcı için:

600 gr Pınar beyaz

200 ml krema

150 gr pudra şekeri (3/4 su bardağı)

3 yumurta

2 yemek kaşığı un

1 limon kabuğunun rendesi

1 limonun suyu

Tabanı için:

1 buçuk paket yulaflı bisküvi

60 gr tereyağı (4 yemek kaşığı)

Sosu için:

2 limonun suyu

1 limon kabuğunun rendesi

4-5 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı mısır nişastası

Limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı:

Tereyağını eritin. Yulaflı bisküviyi toz haline gelene kadar rondodan geçirin ve erimiş tereyağıyla karıştırın. 22-23 cm çapında kelepçeli kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı yerleştirin ve tüm kenarlarını yağlayın. Bisküvi karışımını kalıbın tabanına eşit bir şekilde yayın ve sıkıştırın. Kalıbı buzlukta 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.

Peyniri homojen bir kıvam alana kadar mikser ile çırpın. Ardından krema, pudra şekeri, limon suyu ve limon kabuğunu ekleyin. Her malzemeyi eklediğinizde mikserle çırpmaya devam edin. Yumurtaları karışıma birer birer ilave edin. Ardından önceden elediğiniz unu ekleyin. 

Buzluktan çıkardığınız kalıba harcı dökün. Bir kürdan yardımıyla karışımın üzerinde zigzaglar çizerek hava kabarcıklarının oluşmasını önleyin. Çatlak oluşumunu önlemek için fırının tabanına su dolu bir kap yerleştirin. Fırını 160 dereceye ayarlayın ve orta rafa tepsinizi yerleştirin. Ortalama 50 dakika ile 1 saat arasında pişirin. Fazla pişmesini önlemek için 45. dakikadan itibaren kontrol edin. Piştikten sonra fırını kapatın ve kapağını aralık bırakarak cheesecake’i 20-30 dakika dinlenmeye bırakın. Oda sıcaklığına geldiğinde ise buzdolabına kaldırabilirsiniz. Cheesecake’i bir gece dinlendirin.

Limon sosu için ise tüm malzemeleri tencereye koyun ve ortalama 5 dakika boyunca orta ateşte pişirin. Nişastayı suda incelterek karışıma yavaş yavaş ekleyin, kıvam alana kadar karıştırın. 10-20 dakika soğumasını bekleyin ve dinlenmiş cheesecake’in üzerine yayın. 

Afiyet olsun!

2. Mozaik Pasta

2. Mozaik Pasta

Hazırlanışı kolay Starbucks'taki kadar lezzetli bir mozaik pasta tarifimiz var!

Mozaik Pasta Tarifi

Mozaik Pasta Tarifi

Tarif: @cupcakepembe

Malzemeler:

300 gram sade petibör bisküvi

150 gram sütlü çikolata

150 gram bitter çikolata

200 ml sıvı krema (1 kutu)

1 çay bardağı süt

Yarım su bardağı Antep fıstığı

Yarım su bardağı tuzsuz badem

Hazırlanışı:

Sos tenceresine süt ve kremayı koyup kaynatın. Kaynayınca ocaktan alın ve çikolataları ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Çikolatalı karışımın soğumasını bekleyin. Bisküvileri bir kaba iri parçalar halinde kırın. Üzerine arzuya göre fıstık ve bademi ilave edin. En son çikolatalı karışımı ekleyip bisküvileri alttan üste doğru karıştırın. Çikolatalı sosu bisküvilere karıştırarak yedirin. Mutfak tezgahınıza büyükçe streç filmi yayın. Üzerine karışımı boşaltın ve silindir şekli verip sıkıca kenarlarını kapatın. 5-6 saat veya bir gece buzdolabında bekletip dilimleyerek servis yapın. Arzu ederseniz üzerini ganaj ile kaplayıp kakao serpebilirsiniz. Afiyet olsun!

3. Çikolatalı Yer Fıstıklı Pasta

3. Çikolatalı Yer Fıstıklı Pasta

Karamel sevenlerin bağımlısı olduğu bu pastayı evde yapmak için👇

Çikolatalı Yer Fıstıklı Pasta Tarifi

Çikolatalı Yer Fıstıklı Pasta Tarifi

Tarif: @bengikurtcebe

Malzemeler:

Keki İçin:

200 gr toz şeker (4/5 su bardağı)

50 gr kakao (2/5 su bardağı)

3 yumurta

100 ml ayçiçek yağı (2/5 su bardağı)

100 ml süt (2/5 su bardağı)

150 gr un (1 su bardağı)

Yarım paket vanilin

Yarım paket kabartma tozu

Kreması İçin: 

100 gr tereyağ (oda sıcaklığında)

300 gr fıstık ezmesi

200 gr pudra şekeri (4/5 su bardağı)

Karameli İçin:

25 ml su (1/10 su bardağı)

140 gr toz şeker (3/5 su bardağı)

50 ml krema (1/5 su bardağı)

1 çorba kaşığı tereyağ

200 gr tuzlu yer fıstığı

Bir çimdik tuz

Üzeri İçin: 

160 gr sütlü çikolata

Deniz tuzu

Hazırlanışı:

Kekini hazırlamak için tereyağını benmari usulü eritin ve üzerine kakaoyu ekleyerek karıştırın. Başka bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. Karışımı çırparken içerisine sıvı yağ da ekleyin. Ardından kakaolu karışımı da kek harcına ekleyin. Vanilin, kabartma tozu ve unu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. 180 derece ısıtılmış fırında kürdan temiz çıkana dek (tahmini 40 dakika) pişirin. Kekinizi aynı incelikte iki eşit parçaya ayırın. Pişen keki soğuttuktan sonra soğuk süt ile ıslatın. 

Kremasını hazırlamak için oda sıcaklığındaki tereyağını ve fıstık ezmesini bir haznenin içerisinde birleştirin ve mikser ile çırpın. Ardından pudra şekerini ekleyerek çırpmaya devam edin. Hazırladığınız kremayı ıslatılan kekin üzerine yayın. Kekin ikinci katı için de aynı işlemleri uygulayın. Karameli için şeker, su ve tuzu bir tencereye alın ve karamel kıvamına gelene kadar pişirin. Piştikten sonra içine yer fıstıklarını ekleyin. Karışım ılıyınca kekin üzerine eşit bir biçimde yayın.  Dolaba koyarak soğumaya bırakın. Bu sırada üzeri için çikolataları benmari usulü ya da mikrodalgada eritin. Soğuyan pastanın üzerine ekleyin ve pastayı tekrar dolapta dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun!

4. Starbucks Brownie

4. Starbucks Brownie

Kahvenin yanına en çok yakışan brownieyi evde denemek isteyenlere mükemmel bir tarifimiz var🎉

Brownie Tarifi

Brownie Tarifi

Tarif: @damyskitchen

Malzemeler:

290 gr parçalanmış bitter çikolata

90 gr tereyağ (6 yemek kaşığı)

3 yumurta

150 gr şeker (3/4 su bardağı)

1 çay kaşığı vanilya özütü

1 çimdik tuz

140 gr un (1 su bardağı)

1/2 su bardağı parçalanmış beyaz çikolata

Hazırlanışı:

Fırınınızı 150 derecede ısıtın. 20 cm'lik kare bir kek kalıbının tabanını ve yanlarını biraz yumuşak tereyağ ile yağlayıp, tabanından dışarıya doğru hafifçe sarkacak şekilde bir yağlı kağıdı kesip yerleştirin. Orta boy bir tencerede tereyağını eritin, ateşten alıp içine çikolataları ekleyin ve spatula ile çikolatalar eriyene kadar karıştırın. (Bu işlemi mikrodalgada da arada bir çıkartıp karıştırmak suretiyle yapabilirsiniz.) Mikser kabında yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın. İçine yavaşça erimiş tereyağlı çikolatayı akıtarak çırpmaya devam edin. Un, tuz ve beyaz çikolatayı da ekleyin ve sadece karışana kadar çırpın. Kare kalıbınıza karışımı dökün ve fırında yaklaşık 35 - 40 dakika pişirin. (Browniede sevdiğiniz kıvam daha cıvıksa o zaman pişme sürenizi 30 dakikaya düşürebilirsiniz.) Çıkartıp soğumaya bırakın. Afiye olsun!

5. Tarçınlı Çörek

5. Tarçınlı Çörek

Sonbahar coşkusunu evinize getirmek isterseniz...

Tarçınlı Çörek Tarifi

Tarçınlı Çörek Tarifi

Tarif: @sukrankaymak

Malzemeler:

Hamuru İçin:

1 paket yaş maya veya insant maya

1/2 (yarım) su bardağı ılık su

1/2 (yarım) su bardağı ılık süt

2 yemek kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta

3 su bardağı un

İç Harcı İçin:

2 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı toz tarçın

1,5 çay bardağı esmer şeker

Üzeri İçin:

1 bardak pudra şekeri

1/2 (yarım) paket labne

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Mayayı ılık süt ve su ile bir kapta ıslatın. Üzerine şeker ve tuzu ekledikten sonra diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Daha sonra üzerini kapatın ve ılık bir yerde 15 dakika dinlendirin. Mayalanan Hamuru merdaneyle mümkün olduğunca dikdörtgen şekilde açın. Yarım santim açıp iç harç malzemelerini karıştırın sonra hamura yayın. Hamuru yuvarlayıp 3 parmak genişliğinde dilimleyin. Tepsiye dizip 175 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin. Hamur pişerken üstündeki kremayı hazırlamak için; tüm malzemeleri rondoya atıp krema haline getirin. Krema ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun!

6. San Sebastian Cheesecake

6. San Sebastian Cheesecake

Starbucks raflarında yeni yeni yer almış olsa da gönülleri fethetti! İşte tarifi👇

San Sebastian Cheesecake Tarifi

San Sebastian Cheesecake Tarifi

Tarif: @annebenbloggeroldum

Malzemeler:

400 gr pınar beyaz

400 gr labne

200 gr kaymak

200 ml krema

5 yumurta

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı esmer şeker

1 paket vanilin

2 yemek kaşığı un (Glutensiz beslenenler koymayabilir, dokuya zarar vermiyor.)

Hazırlanışı:

Öncelikle tüm malzemeler oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Labne ve krem peyniri süzgeçte bekletin. Fırını fanlı ayarda 230 derece ısıtmaya başlatın. Yumurta, toz şeker, esmer şeker ve vanilini çırpın. Şeker eriyene kadar çırpın. Ayrı bir kapta un, pınar beyaz, labne, krema ve kaymağı çırpma teliyle homojen olana kadar çırpın. Peynir karışımını yumurtalı karışıma ekleyin ve birbirine geçene dek iyice karıştırın. 26 cm genişliğindeki kelepçeli kalıba 2 adet yağlı kağıt üst üste yerleştirin. Harcı kalıbın içine dökün. Kağıtların fazlalığını kenardan kesin veya kağıda dıştan aşağıya doğru iyice bastırın ki yanmasın. Önceden ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. Fırın derecesini 200 dereceye indirip 7-8 dakika daha pişirin. Pişme işlemi bitince fırın ısısını kapatıp kapağını aralık bırakın. Bir anda çıkarırsanız çatlama yapabilir. İlk sıcağı çıktığında fırından alarak oda ısısında dinlendirin. Fırında daha fazla kalırsa pişmeye devam eder. İsterseniz ılıkken, isterseniz tamamen soğuyunca tüketin. Afiyet olsun!

7. Very Berry Muffin

7. Very Berry Muffin

Akışkan ve dokusuyla çay saatlerinin vazgeçilmezi...

Very Berry Muffin Tarifi

Very Berry Muffin Tarifi

Tarif: @margauxthecook

*Cup ölçüleri grama çevrilmiştir.

Malzemeler:

Muffin İçin:

134 gr toz şeker (2/3 cup)

1 limonun kabuğunun rendesi

113 gr iyice yumuşamış tereyağı (1/2 cup)

2 yumurta

1 çay kaşığı vanilya

3 yemek kaşığı yoğurt

3 yemek kaşığı süt

272 gr un (2 cup) Hamurun katılığına göre unu iki kaşık azaltabilirsiniz.

2 çay kaşığı kabartma tozu

Çay kaşığının ucuyla tuz

1 avuç dolusu taze yaban mersini

Glaze İçin:

3 yemek kaşığı limon suyu

3 yemek kaşığı süt

134 gr pudra şekeri (1 cup)

Hazırlanışı:

Toz şeker ve limon kabuğunu parmak uçlarınızla birbirine yedirin. Tereyağı, yumurta, vanilya, yoğurt ve sütü de karışıma ekleyin. Tüm harcı karıştırın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Muffin kalıplarını kağıtla kaplayın. Kek karışımına en son yaban mersinlerini ekleyin. Muffin kalıplarının 2/3 ü dolacak şekilde karışımı paylaştırın. Isıtılmış fırına muffinleri yerleştirin. Yaklaşık 20 dakika sonunda tepesi hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız muffinleri 10 dakika dinlenmeye bırakın. O sırada pudra şekeri, süt ve limon suyunu karıştırarak glazeyi hazırlayın. Keklerin üzerini bu karışımla kaplayın. Afiyet olsun!

8. Elmalı Kurabiye

8. Elmalı Kurabiye

Sıcacık bir elmalı kurabiyeye ne dersiniz? İşte tarif!

Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye

Tarif: @kitcheninred

Malzemeler:

Hamur İçin:

125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tuzsuz tereyağı

1 orta boy oda sıcaklığında yumurta

50 ml ayçiçeği yağı (1/2 çay bardağı)

70 gr yoğurt  (1/2 çay bardağı veya 3 dolu yemek kaşığı)

50 gr pudra şekeri

30 gr mısır nişastası

280 gr un (2 su bardağı ve gerekirse bir miktar daha)

Elmalı Harç İçin:

2 büyük kırmızı elma

1 yemek kaşığı pudra şekeri

1 yemek kaşığı bal

1 çay bardağı ceviz

1 silme çay kaşığı toz tarçın

Hazırlanışı:

Elmaları güzelce yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra iri rendeleyin ve bir tavanın içine alın. Suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Sıcakken içine pudra şekeri, bal, ceviz ve tarçını ekleyip karıştırdıktan sonra ılınması için bir kenarda beklemeye bırakın.

Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alın ve bir tahta kaşık veya çatal yardımıyla karıştırın. Unu kademeli olarak, azar azar ilave ederken bir yandan da yoğurmaya başlayın. Yumurtanın büyüklüğü, yoğurdun kıvamı hamur yapınızı etkileyecek faktörler olduğundan, un ihtiyacınız değişiklik gösterebilir. Hamur, ele yapışmayacak yumuşak bir kıvam alana kadar un ilavesi yapın. Hazırladığınız hamuru tezgah üzerine alarak, gerekirse biraz daha un ilavesiyle bir kez daha yoğurduktan sonra, hava almayacak şekilde buzdolabında 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.

Hamuru iki pişirme kağıdı arasında çok da kalın olmayacak şekilde yaklaşık 2 milimetre kalınlığında merdaneyle açın. 20-25 cm çapında bir tencere kapağı yardımıyla hamurdan yuvarlak bir kalıp çıkarın. Sigara böreği yapar gibi hamuru eşit olarak sekize bölün. Üçgen şeklindeki hamurların geniş taraflarına elmalı harçtan koyup, sararak kapatın. Yan yana dizdiğiniz kurabiyeleri, alt/üst konumda önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında üstleri hafifçe pembeleşene kadar yaklaşık 25-30 dakika boyunca gözetimli olarak pişirin. Tezgah üzerine aldığınız kurabiyelerin ilk sıcağı gidip ılınmaya başladığında üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun!

9. Belçika Çikolatalı Pasta

9. Belçika Çikolatalı Pasta

Çikolata şöleni niyetine... Çok benzeri hatta daha iyisi olan Devil's Food Cake'i mutlaka denemelisiniz.

Devil's Food Cake Tarifi

Devil's Food Cake Tarifi

Tarif: @cafefernando

Malzemeler:

Kek İçin:

150 gram oda sıcaklığında tereyağı, birazı kalıbı yağlamak için

50 gram) kakao (2/3 su bardağı) birazı da kek kalıpları için

2/3 su bardağı kaynar su

1/3 su bardağı sıcak süt

210 gram un (1,5 su bardağı)

1 çay kaşığı karbonat

1/2 çay kaşığı tuz

300 gram şeker (1,5 su bardağı)

3 büyük boy oda sıcaklığında yumurta

1 çorba kaşığı vanilya özütü

Biscoff Ganaj İçin:

150 gram bittersweet (70% kakao oranı) çikolata, doğranmış

150 gram sütlü (40% kakao oranı) çikolata, doğranmış

1 kavanoz (400 gram) Biscoff kreması (ya da Sarelle’nin pürüzsüz kıvamdaki Fındık Kreması)

400 ml soğuk süt kreması (1+2/3 su bardağı) 

Çikolata Kırıkları Yapımı:

120 gram bittersweet (70% kakao oranı) çikolata, doğranmış

Hazırlanışı:

Kekleri hazırlamak için fırını önceden 175 derecede ısıtmaya başlayın. 2 adet 20 cm çapındaki kek kalıbının tabanlarını ve kenarlarını yağlayın, tabanlarına parşömen kağıdı serin, kağıtları da yağlayın ve bir miktar kakao serpip tabanlarına ve kenarlarına iyice bulaştırdıktan sonra fazlasını dökün.

Kakaoyu orta boy bir karıştırma kabına eleyin, üzerine kaynar suyu döküp kakao tamamen eriyene kadar tel bir çırpıcıyla karıştırın. Sıcak sütü ekleyip tekrar karıştırın. Bir kenarda soğumaya bırakın.

Un, karbonat ve tuzu başka bir kaba eleyin.

Tereyağını bir karıştırma kabında iyice yumuşayana kadar çırpın. Şekeri ekleyip orta hızda 5 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip her eklemeden sonra iyice karıştığına emin olarak çırpın. Vanilya özütünü ekleyip son kez çırpın.

Mikserle en düşük hızda karıştırırken unlu karışımı sütlü kakao karışımıyla değişimli olarak 3 kerede ekleyin.

Kek harcını kalıplara eşit olarak bölüp üstlerini bir spatula yardımıyla düzleyin ve fırının orta katında 25-30 dakika boyunca, keklerin ortasına batıracağınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin. Fırından alıp kalıpların içinde biraz soğumalarını bekleyin, ardından kalıplardan çıkartıp tamamen soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin.

Biscoff’lu kremayı hazırlamak için yukarıda tarif edilen şekilde çikolataları eritin, ateşten alıp Biscoff kremasını ekleyin ve karışana kadar çırpın. Ardından soğuk kremayı ekleyip krema kaybolana kadar çırpın. Çok fazla çırpmamaya özen gösterin, aksi taktirde bir süre sonra krema pütürlü bir kıvam alabilir.

Keklerin altındaki kağıtları sıyırıp atın. Tepelerini bir ekmek bıçağıyla keserek düzleyin ve tepelerinde kalan kırıntıları bir fırça yardımıyla temizleyin. Keklerden birini servis yapacağınız tabağa koyun. Kremayı uyguladıktan sonra servis tabağının temiz kalması için parşömen kağıdından kalınca parçalar kesip kekin altına sıkıştırın. Kremanın üçte birini ilk katın üzerine yayın. İkinci kek katmanını traşladığınız yüzü kremaya bakacak şekilde ters çevirip yerleştirin. Kremanın geri kalanıyla tepesini ve kenarlarını kaplayın.

Tercihen buzdolabında biraz soğuttuğunuz bir cımbız yardımıyla çikolata kırıklarının büyük boydaki parçalarını pastanın kenarlarına yerleştirin. Tipsiz ve ufak çikolata kırıklarını da tepesine yerleştirip tamamen soğuyana kadar, yaklaşık 1 saat boyunca, buzdolabında bekletin. Afiyet olsun!

10. Chocolate Chip Cookies

10. Chocolate Chip Cookies

Starbucks'ın bol çikolatalı dillere destan kurabiyesi...

11. Çikolata Parçalı Kurabiye Tarifi

11. Çikolata Parçalı Kurabiye Tarifi

Tarif: @onedioyemek

Malzemeler:

8 yemek kaşığı tereyağı

1/2 su bardağı şeker

1/4 su bardağı esmer şeker

1 paket vanilin

1 yumurta

1,5 su bardağı un

1/2 çay kaşığı kabartma tozu

1/4 çay kaşığı tuz

3/4 su bardağı çikolata parçaları

Hazırlanışı:

Fırını 175 dereceye ısıtın. Oda sıcaklığındaki tereyağını şekerle birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtayı ilave edip 10-15 saniye kadar çırpın. Fazla çırparsanız kurabiyeleriniz sert olacaktır. Un, kabartma tozu, tuz ve vanilini ilave edip ellerinizle hamuru toparlayın. Gerekirse ek un ilave edin. Ele fazla yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Çikolata parçalarını ilave edip karıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye 12 eşit parçaya ayırdığınız kurabiye hamurunu yerleştirin. 10-12 dakika pişirin. Her ne kadar pişmemiş gibi görünseler de daha fazla pişirmeyin. Afiyet olsun!

Siz bu süreçte en çok hangi Starbucks tatlısını özlediniz? Bizimle paylaşın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
287
164
46
19
18
15
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?