Görüş Bildir
Haberler
Özgür Demirtaş Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli? Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın Hayatı

Özgür Demirtaş Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli? Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın Hayatı

GNS
09.01.2023 - 16:23

Ekonomist kimliğiyle tanınan finans profesörü, mühendis, akademisyen, yazar ve YouTuber Özgür Demirtaş'ın hayatına dair detaylar merak ediliyor. Kemal Özgür Demirtaş'ın eğitimi, özel hayatı ve yaptığı işlere dair araştırmalar sürerken biz de sizler için detaylı bilgileri derledik. Peki Özgür Demirtaş kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özgür Demirtaş Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli?

Özgür Demirtaş Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli?

12 Ağustos 1975 Ankara doğumlu Özgür Demirtaş baba tarafından Şanlıurfa Siverekli'dir. Hadidi aşiretine mensuptur. İlkokulu Manisa Salihli'de, lise eğitimini İzmir Atatürk Lisesi'nde tamamlamıştır. Üniversite sınavlarında Türkiye'de ilk 50'ye girerek Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü'nde okumaya başlamıştır. 1998 yılında mezun olmuştur.

Özgür Demirtaş'ın Eğitimi

Özgür Demirtaş'ın Eğitimi

Finans alanında doktora yapmak için Boston College'e gitmiş ve 2003 yılında çalışmalarını tamamlamıştır. 27 yaşına geldiğinde finans alanında doktora kazanmıştır. Aynı sene Baruch College'de yardımcı doçent olmuştur. 2005 yılında tüm ana bilim dalları ve fakülteler arası en iyi öğretim üyesi seçilerek 'Üstün Öğretim Madalyası' almıştır. 

2007 yılında doçent unvanı ile City University of New York’ta kalıcı bir akademik pozisyon kazanmıştır. Bu sırada NYU-Stern School of Business'da da dersler vermiştir. 

2012 yılında Eylül ayında ABD'den ayrılarak Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı olmuştur. Sabancı Üniversitesi'nde yaptığı çalışmalarla Marie-Curie Avrupa Araştırma Fonu'nu kazanmıştır. Yine Sabancı Üniversitesi'nde kurulan Finans Mükemmeliyet Merkezi'nin (Center of Excellence in Finance) Kurucu Başkanlığı, Akbank’ın Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye’nin ilk finansal okuryazarlık derneği FODER’in Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği pozisyonlarında bulunmuştur. 

Büyük şirket ve holdingler için danışmanlık yapmaktadır.

Özgür Demirtaş Evli mi?

Özgür Demirtaş Evli mi?

Özgür Demirtaş, Neslihan Küçükoğlu Demirtaş ile evlidir. Bir çocuk babasıdır.

Özgür Demirtaş Sosyal Medya Hesapları

Özgür Demirtaş Sosyal Medya Hesapları

Twitter

Instagram

YouTube

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın