Görüş Bildir
Haberler
Özellikle Kadınlar Dikkat! Cinsel Hayatınıza Biraz Ara Verdiğinizde Yaşayacağınız 7 Olumsuz Durum

Özellikle Kadınlar Dikkat! Cinsel Hayatınıza Biraz Ara Verdiğinizde Yaşayacağınız 7 Olumsuz Durum

Rinascita
30.09.2018 - 08:27

Cinsel isteksizlik kadınları, erkeklerden çok daha fazla etkiliyor. Sıradan bir İngiliz'in ölmeden önce ortalama 5788 kez seks yaptığı söylenir. Bunun az ya da fazla görünmesi tamamen sizinle alakalıdır. Fakat bir şeyden emin olmanız gerekir. En şehvet düşkünü insanlar bile çorak bir dönemden geçebilir.

Bazen insanlar kendilerini bilerek buna maruz bırakır, bazen de köküne kibrit suyu dökülmüş gibi seks arayışına karşılık bulamazlar. Nadasa bırakılmış yatak odası hikayelerinizin arkasındaki sebep ne olursa olsun cinsel isteksizlik vücudunuz ve ruhunuz üzerinde bazı etkilere sebep olacaktır.

Düzenli seks yapmadığınız zaman başınıza gelecekleri Mirror'dan sizler için derledik.

Kaynak: https://www.mirror.co.uk/lifestyle/he...

1. Cinsel dürtünüzü kaybedersiniz.

1. Cinsel dürtünüzü kaybedersiniz.

Söz konusu cinsel dürtüleriniz olduğu zaman iki seçeneğiniz var gibi duruyor. Kullan ya da kaybet!

LCSW sertifikalı seks terapisti Sari Cooper, Reader's Digest'a verdiği demeçte: ''Seks yapmaktan kaçınan bazı insanlar kendilerini daha halsiz ve cansız hissederler. Sekse karşı olan açlıkları azalmıştır. Bazı hastalarım durumu ''Gözden uzak olan gönülden uzak olur.'' cümlesiyle tanımlıyorlar.'' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu durum herkes için geçerli değildir. Bazı insanlar ise en çorak dönemlerinde seks yapma fikrini daha cazip bulabiliyorlar.

2. Vajinal duvarlarınız zayıflayabilir.

2. Vajinal duvarlarınız zayıflayabilir.

Bu durum çoğunlukla menopoza giren kadınlar için geçerlidir. 

Sari: ''Düzenli aralıklarla ilişkiye girmemek vajina duvarlarınızı inceltir ve bir süre sonra seks hayatınıza tekrar canlılık kattığınızda seks sizin için daha acı verici olabilir.'' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kuzey Amerika Menopoz Derneği, menopoz sırasında vajinal sağlığı korumak için düzenli aralıklarla penetratif seks yapmayı öneriyor.

3. Vajinanızın ıslanma özelliği kaybolur.

3. Vajinanızın ıslanma özelliği kaybolur.

Belirli bir süreden sonra tekrar seks yapmaya başlanıldığı zaman daha çok yaşlı kadınlarda gözlenen bir başka yan etki ise, vajinanın kayganlaşmamasıdır. Buna neden olan şey ise vajinal duvarların incelmesinin yanı sıra östrojen hormonunun eksikliğidir.

Dr. Lauren Streicher: ''20 ya da 30 yaşında bir kadını ele alırsak, bu kadın seks yapmadığı zaman sağlıklı, esnek ve kaygan kalmak için daha fazla östrojene sahip olacaktır. Eğer 60 yaşında ve östrojene sahip olmayan bir kadını ele alırsak, bu kadın bir şeyleri kaybetmiş demektir.'' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sari, yaşlanma ve cinsel isteksizliğin etkilerini azaltmak için şunların yapılmasını öneriyor:

''Vajinanın kayganlaşması yaşla beraber azalır. Kendi hazzınızı arttırmak için erotik kitaplar okumuyorsanız, videolar izlemiyorsanız, bir partneriniz yoksa, vajinanızı kayganlaştıran sıvının üretimi daha hızlı biçimde azalacaktır.''

4. Regl ağrılarınız daha kötü olabilir.

4. Regl ağrılarınız daha kötü olabilir.

Bu konuda kadınlar, inkar edilemeyecek şekilde daha kötüye gidiyorlar. Bu durum genel kanının aksine gibi görünebilir fakat regl döneminiz sırasında seks yapmak adet sancınızı azaltabilir.

Dr. Streicher bu konu hakkında: ''Rahim anlamına da gelen uterus aslında bir kastır. Birçok kadın orgazm olurken uterus kontraksiyonu yaşar. Bu da kanın daha hızlı dışarı çıkmasına sebep olur ve bu şekilde adet sancıları azalmış olur. Ayrıca, adet sancılarını rahatlatan endorfinlerde de artış olacaktır.'' şeklinde açıklamalarda bulundu.

5. Olumlu bir şey olarak idrar yolları enfeksiyonu kapma riskiniz azalır.

5. Olumlu bir şey olarak idrar yolları enfeksiyonu kapma riskiniz azalır.

Sonunda bir umut ışığı!

Seks yapmamak, beklenildiği gibi cinsel yolla bulaşan hastalıkların riskini önemli ölçüde azaltmakla kalmaz, idrar yolları enfeksiyonu kapma riskini de azaltır.

Dr. Streicher bu konu hakkında: ''Cinsel ilişki ortaya çıkabilen bakterilerin yayılması sebebiyle tekrarlayan idrar yolları enfeksiyonunun riskini arttırır.'' şeklinde konuştu.

Menopoz öncesi kadınların %80'i seks yaptıktan sonra 24 saat içerisinde idrar yolları enfeksiyonu kaparlar. American Family Physician dergisine göre cinsel ilişki sıklığı tekrarlayan idrar yolları enfeksiyonunun en güçlü etmenleri arasındadır.

6. Erkeklere gelince, erektil disfonksiyon olarak bilinen sertleşme sorununa sahip olma olasılığı daha yüksektir.

6. Erkeklere gelince, erektil disfonksiyon olarak bilinen sertleşme sorununa sahip olma olasılığı daha yüksektir.

Başka bir ''kullan ya da kaybet'' durumu daha! Bustle'a göre yapılan bir çalışmada seks eksikliğinin, erkeklerdeki erektil disfonksiyon olasılığını arttırdığı ve yaşlı erkeklerde bu olasılığın daha da fazla olduğu ortaya çıkmıştır.

7. Daha stresli bir insan haline gelebilirsiniz.

Stres, yeterli ya da hiç seks yapmamak ile alakalı mıdır? 

Stresin kökeni cinsel isteksizlik olabilir.

Düzenli seks yapmanın stres azaltıcı bir eylem olduğuna inanılmaktadır. Seks kıtlığı yaşayan insanlar stres ile beraber yüksek tansiyon problemi ile karşılaşabilirler.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
26
9
8
5
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
imdizzyyy

Aynen kadınlar ara vermeyin bize verin zuahahahhahah

Atakan Aydın

üff bıktım saçma saçma aq