Görüş Bildir
Haberler
Onedio Okurlarına Göre Gelmiş Geçmiş En İyi 25 Fantastik / Bilim Kurgu Dizisi

etiket Onedio Okurlarına Göre Gelmiş Geçmiş En İyi 25 Fantastik / Bilim Kurgu Dizisi

Trex
01.06.2017 - 14:45

Onedio okurları arasında yaptığımız anket sonuçlandı. En beğenilen 25 fantastik / bilim kurgu dizisi şu şeklide oluştu:

NOT: Dizi özetleri www.turkcealtyazi.org, listefilm.com, beyazperde.com  filimadami.com ve turkcealtyazi.org sitelerinden alıntılanmıştır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Sense 8 ( 2015 - )

25. Sense 8 ( 2015 - )

Sense8, 8 farklı coğrafyada birbirinden farklı 8 kişinin akıl almaz bir şekilde birbirlerini hissetmesiyle başlayacak ve aynı zihinleri, bilgileri, yetenekleri paylaşmalarıyla ilginç bir hal alacak. San Francisco, Mexico City, Berlin, Birleşik Krallık, Seoul, Mumbai, Nairobi ve Chicago’da bulunan 8 kişi tek bir ruh haline bürünerek birbirlerinin yeteneklerini paylaşabildiklerini fark ettiklerinde kimileri bir araya gelmeye çalışırken kimileri ise birbirini öldürmeye çalışacaktır. Olaylar Riley ve Will’in zihinlerinde canlanan yerde buluşmalarıyla başlayacak ve herkesin bu gizemi çözmeye çalışması ile devam edecektir. Ziyaret adını verdikleri buluşma saatinde bir araya gelerek sohbet ediyorlar.

Kaynak

24. Stranger Things (2016– )

24. Stranger Things (2016– )

IMDb:9,1

Arkadaş canlısı, hayatında her şeyi düzgün olan bir çocuk aniden ortadan kaybolur. Bu gizemli kayboluşun ardından ailesi ve yerel polis çocuğu aramaya başlar ancak ellerinde hiçbir şey yoktur ta ki gizemli bir başka kız ortaya çıkana kadar. Yıllar önce kaybolan başka bir çocuk yeniden ortaya çıkar. Will’in bir şeyden saklandığını söylemesi olayları daha karmaşık bir hale getirir. Devletin gizli projelerinden birimi yoksa doğa üstü bir güç mü ?

Netflix’in fantastik, korku dizisi Stranger Things 15 Temmuz tarihinde tüm bölümleriyle beraber yayınlandı. Ve büyük bir ilgi gördü. Şimdiden 2.sezonu büyük bir merakla bekleniyor.

Kaynak: cimsir.com

23. Daredevil (2015–)

23. Daredevil (2015–)

Hikaye New York’un Hell’s Kitchen bölgesinde geçiyor. Matt Murdock 9 yaşında radyoaktif bir kaza geçirir ve gözlerine radyoaktif bir madde dökülür. Geçirdiği kaza görme duyusunu kaybetmesine neden olur. Ancak hala etrafındaki her şeyin şeklini ve yerini rahatça tespit edebilmektedir. Başına gelen bu kaza diğer 4 duyusunun daha hassas ve güçlü olmasına neden olmuştur. Matt’in eski boksör olan babası, oğlunun başına gelen bu kazadan dolayı kendini suçlamaktadır. Bu sebepten işini bırakır ve kendini yeniden boksa verir. Yaptığı bir dövüş esnasında, kendine söyleneni yapmadığı için öldürülür. Artık Matt’in baş düşmanı, babasının ölümüne sebep olan Kingpin’dir. Bunun üzerine babasının intikamını almak isteyen Daredevil (Matt Murdock), gündüzleri avukat olarak adalet dağıtırken, geceleri ise Daredevil olarak Hell’s Kitchen’da adaleti sağlamaya başlar. Kingpin’in aşkı, yaşamı ve Hell’s Kitchen üzerinde kurmak istediği egemenlik, Daredevil’in ortaya çıkmasıyla bozulacaktır.

22. Penny Dreadful (2014–)

22. Penny Dreadful (2014–)
noluyo.tv

IMDb: 8.2

Dr. Frankenstein, Dorian Gray ve Dracula gibi ikonik figürler de dahil olmak üzere edebiyat dünyasının en tanınmış korkunç karakterleri Victoria dönemi Londrası'nda bir araya gelirler.

21. Heroes (2006–2010)

21. Heroes (2006–2010)

IMDb: 7.7

Olağanüstü yeteneklere sahip sıradan insanların destansı hikayesi; Heroes... Uçabilen, düşünce okuyabilen, geleceği resmedebilen, yok edilemez olan, zamanı büken ve görünmez olan bu insanların ortak kaderi, dünyayı kurtaracak olmalarıdır. 

Ama önce hepsi kendilerindeki bu yeteneği keşfetmeli, sindirmeli, kontrol altında kullanabilmelidirler. Bunu başardıklarında her biri yapabileceklerinin sınırı olmadığını görecek ve her yeni adım bir başka maceraya atılacaktır..

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Carnivàle (2003–2005)

20. Carnivàle (2003–2005)

IMDb: 8.5

1934 Amerika’sında bir karnaval yollara düşüp tüm ülkeyi baştan uca dolaşmakta ve insanlara çeşitli gösteriler sunmaktadır. Bu esnada yollarda karşılarına çıkan yetenekli ya da ucube insanları bünyelerine dahil etmekte ve gösterilerinin çeşitliliğini artırmaktadırlar.

Hikayenin ana karakteri Ben ile de karşılaşmaları bu şekilde olmuştur. Ben, kısa bir süre önce ölen annesinden hemen sonra karnaval ile karşılaşır ve istemeden de olsa onlara dahil olur. Karnavaldan bazıları ondaki gizli yeteneğin farkına varsalar da Ben gücünü tam olarak kullanmayı bilmediğinden dolayı etrafına temkinli davranmaktadır.

19. Battlestar Galactica (2004–2009)

19. Battlestar Galactica (2004–2009)
onedio.com

IMDb: 8.8

12 Koloni'de yaşayan insanlar, düşmanları Saylonlar ile 40 yılı aşkın bir süredir barış içinde yaşamaktadır. Ancak Saylonlar'ın gerçekleştirdikleri sinsi saldırıyla, kolonilerin savunma sistemleri etkisiz hale getirilip nüfusun yoğunlaştığı tüm merkezleri nükleer silahlar ile yok edilmesi her şeyin birdenbire değişmesine sebep olacaktır. Aslında Saylonlar, yıllar önce insanlar tarafından yapay zeka kullanılarak üretilmiş sofistike robotlardır. Ancak zaman içinde kendi zeka ve bilinçleri oluşmuş; efendilerine karşı örgütlenerek ilk İnsan/Saylon savaşının başlamasına neden olmuştur. Uzay gemilerini yenileyerek daha da güçlendirmesine rağmen 12 Koloni'nin ordu ve tüm savunma teşkilatı, Saylonlar'ın icat ettiği bilinmeyen yeni silah karşısında tamamen çaresiz kalmıştır.

18. True Blood (2008–2014)

18. True Blood (2008–2014)
onedio.com

IMDb: 7.9

Japonların sentetik kanı (True Blood) icat etmesi sonucu vampirler, insanlarca kabul görmüşler ve belli haklara sahip olmuşlardır. Tabii bu durumdan tüm insan ırkı memnun değildir. Olağanüstülüğün doruk noktasında olduğu dizide, insanların da masum yaratıklar olmadığı gözler önüne serilmektedir.

Bon Temps isimli Güney kasabasında garson olarak çalışan Sookie, çalıştığı yere gelen Bill isimli vampiri iki 'insanın' işkencesinden kurtarır. Aralarındaki çekim de bu münasebetle başlamış olur.

17. Fringe (2008–2013)

17. Fringe (2008–2013)
onedio.com

IMDb: 8.5

Tüm yolcuların ve mürettebatının ölmüş olduğu, içinde hiçbir hayat belirtisi bulunmayan bir uçak, Boston Logan Havalimanı'na iniş yapar... Bu gizemli olayı araştırmak üzere, FBI Özel Ajanı Olivia Dunham (Torv) görevlendirilir. Ancak araştırma esnasında ortağı Özel Ajan John Scott (Valley), ölümün kıyısına gelir. Çılgına dönen Dunham, umutsuzca ona yardım edecek birilerini aramaya başlar. Bu durum, özel ajanımızı günümüzün Einstein'ı Walter Bishop'a (Noble) götürür. Ancak Bishop, 17 yıldan fazla zamandır akıl hastanesindedir ve ona ulaşabilmenin tek yolu da asi oğlu Peter'ı (Jackson) yardım etmeye ikna etmekten geçer. Özel Ajan Philip Broyles'ın (Reddick) emrindeki üçlümüz, zamanla o ölümcül uçakta yaşananların, çok daha büyük ve şok edici bir gerçeğin sadece ufak bir parçası olduğunu keşfedeceklerdir...

16. V

16. V

Bir gün şehre bir uzay gemisi gelir ve dünyanın düzeni alt üst olur! Onlar gezegenimize sadece barış ve işbirliği için gelen Ziyaretçiler mi, yoksa yıllardır zaten beraber yaşadığımız aramızdaki yabancılar mı? 

Bir sabah, dünyanın 30 farklı ülkesinde, havada asılı duran devasa uzay gemilerinin ekranında güzel bir kadının, Anna'nın yüzü belirir. Kendi 'halkı' adına konuşan Anna, dünya insanlarıyla barış içerisinde olacaklarının sözünü verirken, koca evrende yalnız olmadığımızı iddia eden 'çılgınların' da tahminleri doğrulanmış olur. Ziyaretçilerin ana gemisinin konuşlandığı New York'ta halk, bu yeni misafirleri destekleyenler ve onlara tamamen karşı çıkanlar olarak ikiye bölünür. 

Tüm bu karmaşanın içerisinde FBI Ajanı Erica Evans ve Rahip Jack Landry, Ziyaretçiler'in masum kamuflajlarının arkasındaki sır perdesini aramalaya ve ipuçlarını biraraya getirmeye çalışırlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Person of interest

15. Person of interest

Aksiyon, Dram, Gerilim, Gizem gibi birçok öğeyi içerisinde barındıran bir dizi olan Person of Interest izlemeye başladıktan sonra bırakamayacağınız dizilerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Dizide işlenebilmesi mümkün olan suçların belirlenmesini ve önlenmesini hedefleyen bir bilgisayar programı geliştirilmektedir. Bu programı geliştiren Mr. Finch, bir an önce uygulamaya geçmek istemektedir. Bu programı uygulamaya geçirebilmek içinse devlet kayıtlarında ölü olarak bilinen ama aslında yaşayan bir CIA ajanıyla anlaşır. Bu aşamadan sonra ajan Reese ve Mr. Finch ortak çalışmaya başlayacaklardır. Amaçları ise herhangi bir suç işlenmeden bunun önlenebilmesidir. Dizide başrollerde Michael Emerson ve Jim Caviezel rol almaktadır. İki güçlü oyuncunun oyunculuk performanslarıyla çok daha dikkat çekici bir hâl alan dizi, bir sonraki bölümü merakla izlemek isteyeceğiniz sürükleyici diziler arasında yer almaktadır. Eğer gerilim, gizem, dram, aksiyonun yanı sıra harika oyunculuklar izlemek istiyorsanız mutlaka Person of Interest izlemeye başlamalısınız.

14. The X Files (1993 – )

14. The X Files (1993 – )
onedio.com

IMDb: 8.7

Dizide, ajan Fox Mulder ve Dana Scully FBI'ın X-Files (Gizli Dosyalar) departmanına atanmış iki ajandır. Bu departman çözülemeyen, tuhaf ve paranormal olaylarla ilişkisi bulunan dosyalardan sorumludur. Ajan Fox Mulder, paranormal olaylara ve uzaylı komplosuna 'inanan' bir bakış açısı sergilerken, Ajan Dana Scully ise bilimi rehber alan kuşkucu bir tavırla hareket eder.

Dolayısıyla, The X Files'ta aktarılan olaylar, bu iki ajanın 'inanan' ve 'kuşkucu' bakış açıları çerçevesinde ele alınır.

13. Arrow

13. Arrow

IMDb 7.9

Şehrin çapkın ve milyarder playboyu Oliver Queen, babasıyla çıktığı bir gemi yolculuğu sırasında kaybolmuştur. Oliver’ın babası ve yaşadıkları Starling şehrinin haznedarlarından olan Robert Queen bulundukları geminin kaza yapması sonucu, kendisini feda ederek oğlunun hayatını kurtarmıştır. Her şeyden habersiz ailesi, Oliver Queen’in öldüğünü sanmaktadır. Oliver ise kaza sonrası Pasifik Okyanusu’nda ıssız bir adaya düşmüş ve ada şartlarına uyum sağlamaya çalışmaktadır. Bulunduğu ada ise kimsenin uğramadığı, en azılı katillerin atıldığı ıssız bir adadır.

Oliver’ın ıssız adada geçirdiği 5 yılın ardından, adanın yakınından geçen Çinli balıkçıların kendisini bulmasıyla adadan kurtulur. Şehrine geri döndüğünde ise eski zengin ve yaramaz çocuk Oliver Quenn artık yerinde yoktur. Adanın acımasız koşulları ve her gün verdiği yaşam mücadelesi Oliver’ın karakterini şekillendirmiş ve onu bir savaş makinesine dönüştürmüştür.

12. American Horror Story (2011- )

12. American Horror Story (2011- )

IMDB 8.2

Her bir sezonu başka bir hikayeyi konu alan American Horror Story, ilk sezonunda lanetli bir ev üzerinden ilerleyerek, bizi bu evin zaman içindeki sakinleri ile tanıştırdı. 2. sezonda ise hikayenin odağında bir akıl hastanesi var. Bu kez yıllar öncesine gidecek ve bu akılalmaz hastanede yaşananlara tanık olacağız..

11. The Flash (2014–)

11. The Flash (2014–)
www.haberkita.com

IMDb: 8.2

Geçmişinde büyük bir trajedi yaşamış Barry Allen, Central City Polis Birimi’nde çalışan ve suçluların arkalarında bıraktıkları ipuçlarını toplayan bir adli laboratuvar asistanıdır. Talihsiz bir yıldırım kazası yaşamasının ardından süper hız gücüne sahip olan Barry, Flash kimliğine bürünür ve kötü adamları adalete teslim etmeyi kendine görev edinir!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Merlin (2008–2012)

10. Merlin (2008–2012)

IMDb: 7.9

Büyücü Merlin'in güçlerini henüz tam olarak keşfetmediği ilk gençlik yıllarını konu edinen dizi, Kral Arthur efsanesinden birebir beslenen hikayesi ile fantastik dizi meraklılarını cezbediyor. 

Yuvarlak masa şövalyeleri, Ekskalibur kılıcı, Avalon kenti gibi şimdiye kadar edebiyata ve sinemaya pek çok fantastik malzeme sağlayan Kral Arthur’un omuzlarında yükseldiği beyaz sakallı büyücü Merlin’in, mitlerde çizilen tasvirlerinden oldukça farklı bir Merlin ile karşı karşıyayız. Zira, Uther Anthony Head hükümdarlığında Birleşik Krallık’ta büyücülerin sihir yapmalarını yasaklanmıştır ve Merlin sahip olduğu yeteneği henüz tam olarak kontrol edemediği için başına her an belaya sokabilecek, sıradan görünen köylü bir delikanlıdır. Ne zaman ki yolları Kral Arthur ile kesişir, o gün ve sonrası hem kendi kaderleri hem de hem krallık için dönüm noktası olur.

9. Lost (2004–2010)

9. Lost (2004–2010)
22dakika.org

IMDb: 8.4

Oceanic Hava Yolları’nın Sidney-Los Angeles seferini yapan 815 sefer sayılı uçağı, okyanus üzerinden geçerken, manyetik bir alana kapılarak büyük bir adaya düşer. Fakat önceleri sıradan, tropik bir ada gibi görünen bu kara parçasının, kazazedelerin her birinin hayatını farklı biçimde değiştireceğinden habersizdirler. 

Adada sandıklarından daha fazla zaman mahsur kalan Oceanic Hava Yolları yolcuları her gün yeni bir sürprizle karşılaştıkları bu gizemli adada hayatta kalabilmek ve ne olursa olsun bir yolunu bulup adadan kurtulmak ya da ana karaya haber ulaştırmak için mücadeleye girerler. Öte yandan hem ormanın derinliklerinden gelen 'Diğer ada sakinleri', kara bir duman, silahlı bir Fransız kadın, üniformalı iskeletler, terk edilmiş ambarlar adadan kurtulmak isteyenleri bekleyen cevaplanmamış sorular...

8. Black Mirror (2011–)

8. Black Mirror (2011–)
www.jotdown.es

IMDb: 8.8

3'er bölümden oluşan 2 sezonluk bir mini dizi. Bir de Noel özel bölümü de eklendiğind etoplam 7 bölümden oluşuyor. İngiliz yapımı olan bu dizinin her bölümü farklı bir hikayeyi, farklı oyuncularla ve farklı yönetmenlerle anlatıyor. Öykülerin yazarı Charlie Brooker; seyirciyi emniyetsiz bir dünyaya başarıyla sürüklerken, farklı gerçekliklerin ve şimdiye kadar hiç düşünmediğimiz açmazların olduğu bir dünya yaratıyor. Gerçeklerden çok da uzakta olmayan bir gerçeküstü dünya bu.

Netflix, diziyi yaratan ekiple anlaştı ve yakında 12 bölüm birden yayınlanacak. Hadi yine iyisiniz.

7. Teen Wolf (2011–)

7. Teen Wolf (2011–)
vignette3.wikia.nocookie.net

IMDb: 7.8

Scott McCall ormanda dolaşırken bir kurt adam tarafından ısırılır ve o da artık bir kurt adamdır. Bir lise öğrencisi için bu gerçeği kabul etmek ve hayata devam etmek oldukça zordur. Scott, en iyi arkadaşı Stiles Stilinski ve başka bir kurt adam olan Derek Hale'in yardımlarıyla, bu gerçeği diğerlerinden saklayarak normal bir hayat sürmeye çalışır.

6. Westworld

6. Westworld

IMDb 9.2

Karanlık bir gelecekte geçecek dizi, zengin kesime hitap eden bir eğlence parkını mekan edinecek. Yapay zekaların kullanıldığı, gelen ziyaretçilerin katılabildiği oyunlarla dolu bu parkta; vahşi batı macerası sunan kısımda bir sorun ortaya çıkacak. Eğlenmeyi uman müşteriler, peşlerindeki silahlı nişancıdan kurtulmaya çalışacaklar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Vampire Diaries (2009–)

5. The Vampire Diaries (2009–)
nezamancikiyor.com

IMDb: 7.9

Mystic Falls kasabası sakinlerinin hayatları sonsuza dek değişti. Salvatore kardeşlerin kasabaya dönmesiyle birlikte birtakım gizemli olaylar gerçekleşmeye başladı. Olayların merkezindeyse ailesini kaybettikten sonra normal bir hayat sürmeye çalışan güzeller güzeli Elena vardı. Ancak iki vampir biraderin ilgisini çeken Elena için bir daha hiçbir şey normal olmayacak.

4. Doctor Who (2005–)

4. Doctor Who (2005–)
onedio.com

IMDb: 8.8

BBC'nin ve dünyanın en uzun soluklu dizilerinden olan ve 1963'ten 1989'a kadar tam 26 yıl devam etmiş olan klasik Doctor Who'nun maceralarının devamı diyebiliriz 2005 yapımı Doctor Who için (ayrıca Doctor Who'nun daha önceden yayınlanmış kitapları da bulunuyor).

Dizinin pilot bölümünde; Londra'da tezgahtarlık yapan Rose'un, dizinin baş kahramanı Doktor'la tanışması ve ona katılıp maceradan maceraya koşmaya karar vermesine tanık oluyoruz.

Doktor, yaşayan son zaman lordu. Zaman lordları ve en büyük düşmanları Dalekler arasında yaşanan son zaman savaşında bütün zaman lordları ve gezegenleri Gallifrey yok olmuştur, sadece Doktor kurtulmuştur. Zaman lordları zamanda yolculuk edebildiği gibi 'yenilenme' güçleriyle vücut şekillerini baştan oluşturabilir ve kopan organlarını tekrar çıkarabilirler. Bu yüzden ölümsüzdürler ki Doktor 900 küsur yaşındadır.

3. The Walking Dead

3. The Walking Dead

IMDb 8.6

Kasabanın polis şefi Rick Grimes bir gün vurularak hastaneye kaldırılır; fakat o komadayken geçen sürede bildiği yaşam altüst olmuştur. Artık dünya, insan etiyle beslenen zombilerin insafına kalacak! 

Tabii birazcık insani duyguları kaldıysa... Atlanta'da kaostan sonra sessizce hayatta kalmaya çalışan küçük bir grup insanınsa, birbirlerinden başka tutunacak kimseleri yok...

2. Supernatural (2005–)

2. Supernatural (2005–)
www.returndates.com

IMDb: 8.6

Evlerinin yandığı şüpheli bir yangında, annelerinin ölümünden sonra, Sam ve Dean Winchester yaşları büyüdükçe babaları ile yollarda bir hayat yaşamaya başlarlar. Yıllar geçer ve bir av sırasında kaybolan babalarını bulmak için kardeşler bir araya gelirler. 

Ancak, babaları normal bir avcı değildir: O hayaletler, vampirler, ve ruhlar gibi doğaüstü yaratıkları avlar ve aynı şeyi oğullarına da çok küçük yaşlardan itibaren öğretmiştir. Yol boyunca, Sam ve Dean, masum insanları yaratıklar ve hayaletlerden kurtarmak için büyük bir mücadeleye girerler ve babalarının nerede olduğuna dair ipuçlarını toplarlar.

1. Game of Thrones (2011–)

1. Game of Thrones (2011–)
vignette2.wikia.nocookie.net

IMDb: 9.5

Yedi Krallık diyarının kralı olan Robert Baratheon beklenmedik bir zamanda hayatını kaybederek Demir Taht'ı çocukluk arkadaşı olan Eddard Stark'a bıraktığını vasiyet eder. Eddard etrafındaki sinsilik ve kokuşmuşluktan dolayı kime güveneceğini bilemez. Demir Taht'ın eski soy varisleri için de beklenen an gelmiştir. Böylece, bu boşluktan yararlanarak Demir Taht'a oturmak isteyen hanedanlar arasındaki amansız savaş başlar. Dost ile düşmanın, yalan ile gerçeğin birbirine girdiği bu dönemde Yedi Krallık için zor zamanlar da usulca yaklaşmaktadır. Ufukta bir ömür süren kış kendini gösterir ve kış ile beraber Kuzey'de, Kara Nöbet'in ardında bilinmeyen karanlık bir güç de Yedi Krallık üzerine korku salar. Tüm bu hengamenin içinde ise, Demir Taht sahibini beklemektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
837
457
311
177
118
117
116
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
unforgivingx

fringe'nin ilk 3 te yer alması gerek

Emre Güner

kesinlikle

Derin Mavi

Bilim kurgu filmlerinin atası Doctor Who 4. Fringe 17. olmuş. Çöp diziler Teen Wolf, The Vampire Diaries vb yine yukarılarda. Şaşırtmadın bizi Onedio.

Ananaslı Oreo

Teşekkürler ergenler. Amk The Vampire Diaries ne ya :// Teen Wolf ne ya :// Ciddi olamazsınız!