Görüş Bildir
Haberler
Beyninizdeki Kıvrımları Sonuna Kadar Zorlayıp Sizi Fazlasıyla Tatmin Edecek Bilim Kurgu Dizileri

Beyninizdeki Kıvrımları Sonuna Kadar Zorlayıp Sizi Fazlasıyla Tatmin Edecek Bilim Kurgu Dizileri

EC was here.
13.06.2016 - 23:16 Son Güncelleme: 07.10.2022 - 14:01

Bilim-kurgu sevdalısı olup da izleyecek bilim-kurgu filmi bulamayanları böyle alalım. Bütün bölümleri art arda izlemek isteyeceğiniz şahane dizilerden birini seçin ve bilim-kurgunun derinliklerine kendinizi bırakın. 😌

İyi seyirler. 🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Doctor Who (2005–)

1. Doctor Who (2005–)

IMDb: 8.8

BBC'nin ve dünyanın en uzun soluklu dizilerinden olan ve 1963'ten 1989'a kadar tam 26 yıl devam etmiş olan klasik Doctor Who'nun maceralarının devamı diyebiliriz 2005 yapımı Doctor Who için (ayrıca Doctor Who'nun daha önceden yayınlanmış kitapları da bulunuyor).

Dizinin pilot bölümünde; Londra'da tezgahtarlık yapan Rose'un, dizinin baş kahramanı Doktor'la tanışması ve ona katılıp maceradan maceraya koşmaya karar vermesine tanık oluyoruz.

Doktor, yaşayan son zaman lordu. Zaman lordları ve en büyük düşmanları Dalekler arasında yaşanan son zaman savaşında bütün zaman lordları ve gezegenleri Gallifrey yok olmuştur, sadece Doktor kurtulmuştur. Zaman lordları zamanda yolculuk edebildiği gibi 'yenilenme' güçleriyle vücut şekillerini baştan oluşturabilir ve kopan organlarını tekrar çıkarabilirler. Bu yüzden ölümsüzdürler ki Doktor 900 küsur yaşındadır.

2. Battlestar Galactica (2004–2009)

2. Battlestar Galactica (2004–2009)

IMDb: 8.8

12 Koloni'de yaşayan insanlar, düşmanları Saylonlar ile 40 yılı aşkın bir süredir barış içinde yaşamaktadır. Ancak Saylonlar'ın gerçekleştirdikleri sinsi saldırıyla, kolonilerin savunma sistemleri etkisiz hale getirilip nüfusun yoğunlaştığı tüm merkezleri nükleer silahlar ile yok edilmesi her şeyin birdenbire değişmesine sebep olacaktır. Aslında Saylonlar, yıllar önce insanlar tarafından yapay zeka kullanılarak üretilmiş sofistike robotlardır. Ancak zaman içinde kendi zeka ve bilinçleri oluşmuş; efendilerine karşı örgütlenerek ilk İnsan/Saylon savaşının başlamasına neden olmuştur. Uzay gemilerini yenileyerek daha da güçlendirmesine rağmen 12 Koloni'nin ordu ve tüm savunma teşkilatı, Saylonlar'ın icat ettiği bilinmeyen yeni silah karşısında tamamen çaresiz kalmıştır.

3. The X Files (1993 – )

3. The X Files (1993 – )

IMDb: 8.7

Dizide, ajan Fox Mulder ve Dana Scully FBI'ın X-Files (Gizli Dosyalar) departmanına atanmış iki ajandır. Bu departman çözülemeyen, tuhaf ve paranormal olaylarla ilişkisi bulunan dosyalardan sorumludur. Ajan Fox Mulder, paranormal olaylara ve uzaylı komplosuna 'inanan' bir bakış açısı sergilerken, Ajan Dana Scully ise bilimi rehber alan kuşkucu bir tavırla hareket eder.

Dolayısıyla, The X Files'ta aktarılan olaylar, bu iki ajanın 'inanan' ve 'kuşkucu' bakış açıları çerçevesinde ele alınır.

4. Star Trek (1966–1969)

4. Star Trek (1966–1969)

IMDb: 8.4

Dizi, Kaptan Kirk'ün kumandasındaki Atılgan Yıldız Gemisi'nin mürettebatını ve onların 'daha önce hiç kimsenin gitmediği yerlere cesurca gitmek' olan 5 yıllık görevinin hikayelerini anlatmaktadır. Sadece 3 sezon sonunda dizi yayından kaldırıldı ve son bölüm 3 Haziran 1969'da gösterildi. Tekrarların gösterimini takriben bir kültürel fenomen haline geldi. İlk başta sadece Uzay Yolu olarak bilinmesine rağmen daha sonraki yıllarda Uzay Yolu: Orijinal Seri olarak anıldı. Şu anda başta Amerika olmak üzere birçok ülke televizyonunda hala yayınlanmaktadır.

5. Firefly (2002–2003)

5. Firefly (2002–2003)

IMDb: 9.1

2500'lü yıllarda Dünya nüfusunun iyice artması ve kaynakların tükenmesi sonucu insanların başka gezegenlere göçmesi başlıyor. Merkez gezegenlere yerleşenler medeniyeti devam ettiriyor ve Alliance (ABD & Çin ortak birliği) kuruyor. Diğerleri ise çevre gezegenlere ve aylara yerleşerek bağımsızlıklarını ilan ediyor. Alliance bu bağımsızları kendine katmak için savaş başlatıyor. Dizinin pilot bölümü olan Serenity bölümü, bu savaşla devam ediyor.

Savaş sonrası Mal (Kaptan Malcolm Reynolds), diziye de adını veren Firefly model bir uzay gemisi kaçırıp kaçakçılık işine giriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Twilight Zone (1959–1964)

6. The Twilight Zone (1959–1964)

IMDb: 9.0

1959-64 yılları arasında 5 sezon boyunca gösterilen, ülkemizde de bir dönem yayınlanmış ve '80 kuşağı çocuklarını derinden etkilemiş efsanevi dizi.

Sunucu Rod Serling her bölümde izleyeni ayrı bir hikayeyle korkutuyor, şaşırtıyor ve parmak uçlarına kadar titretiyor. Günümüzdeki sözde televizyon dizilerine inat, sonradan çevrilen filmleri ve yeniden yapımlarının hiçbirinin orijinaline yaklaşamadığı bir televizyon efsanesidir Alacakaranlık Kuşağı.

7. Farscape (1999–2003)

7. Farscape (1999–2003)

IMDb: 8.3

Astronot John Crichton dünya yörüngesinde uzay araçlarıyla yapılabilecek bir tür kayma hareketiyle hızlı uzay yolculukları yapılabileceğini düşünür. Bunu Farscape projesi olarak isimlendirir. Farscape projesi ilk kez denenirken oluşan bir manyetik alan kaynaklı ortaya çıkan bir solucan deliğinde kazara yolculuk yaparak birçok farklı uygarlığın bulunduğu yabancı galaksilere ulaşır.

8. Stargate SG-1 (1997–2007)

8. Stargate SG-1 (1997–2007)

IMDb: 8.4

SG-1, eski Mısır tanrıları ile uzaylılar arasında bağ kuran 1993 yapımı Yıldız Geçidi (Stargate) filminin devamı niteliğindeki televizyon dizisidir. Dizi yıldız geçitleriyle galaksiyi dolaşan keşif takımı SG1'ın maceralarını konu alır. Dizi 10. sezonunda toplam 213 bölümle sona ermiş ve devam niteliğindeki Stargate Atlantis yayınlanmaya devam etmiştir. 5 sezon boyunca dizide dost ve düşman farklı ırkların Tauri (Dünya) halkıyla olan ilişkileri işleniyor. Adından da anlaşıldığı gibi yıldız geçidi sayesinde farklı gezegenler arasında geçişler yapılabiliyor. Bu gezengenlerde SG-1 takımımızın başına gelen olaylar (Bazen de SG-1 takımının dünyanın başına açtığı belalar) anlatılıyor.

9. SGU Stargate Universe (2009–2011)

9. SGU Stargate Universe (2009–2011)

IMDb: 7.7

Dokuzuncu Chevron'un ne işe yaradığı çözülmüştür. Ve bir takımı, milyonlarca yıl önce Alteranlar tarafından inşa edilen, uzak galaksilere Stargate dağıtan Destiny adlı gemiye göndermekle sonuçlanmıştır. Stargate Universe takımı gemide sıkışıp kalmıştır, onun programlanan görevini değiştirememektedirler ve geri dönememektedirler. Evrenin uzak köşelerine doğru yol alırlarken yeni ırklar, teknolojiler ve düşmanlarla karşılaşacaklardır.

10. Stargate: Atlantis (2004-2009)

10. Stargate: Atlantis (2004-2009)

IMDb: 8.1

Stargate Sg-1 karakteri Dr. Daniel Jackson ve bir grup bilim insanı, kayıp şehir Atlantis'in yerini tespit eder. Sanıldığı üzere Atlantis dünyada değil, Pegasus Galaksisi'ndedir.

Popüler Stargate SG-1 dizisinin alternatif devamı olarak çekilen bu dizide, Diplomat Dr. Elizabeth Weir'ın öncülüğünde farklı milletlerden gelen bir bilim insanı ve asker grubu, Atlantis'e doğru geri dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkarlar. Görevleri büyük güçlere sahip kadim ırklar tarafından inşa edildiği anlaşılan bu şehrin gizemlerini araştırmak ve keşiflerini dünyaya getirmektir. Ancak geri dönüşleri, bunu sağlayacak teknolojiyi Atlantis'te bulmalarına bağlıdır; hiçbir destek veya kurtarma görevi olmayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Babylon 5 (1994–1998)

11. Babylon 5 (1994–1998)

IMDb: 8.2

Yıl 2258, Dünya-Minbari Savaşı'ndan on yıl sonra. Komutan Sinclair, tarafsız boşluktaki bir gezegenin yörüngesinde beş mil uzunluğunda silindirik büyük bir uzay istasyonunun komutasını alır. Yıldızlararası ticaret ve diplomasi kavşağında, Komutan Sinclair (2. sezonda Kaptan Sheridan) Dünya Birlikleri dahilindeki tüm kuvvetler savaşırken, birçok yıldızlararası imparatorluk arasında barış ve refah sağlamalıdır.

12. Äkta människor (2012–)

12. Äkta människor (2012–)

IMDb: 8.0

Paralel bir dünyada yapay insan kendini göstermektedir. Robotların artık robot tarafları kalmamıştır. Bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemeler gerçek bir insana benzeyen bir ürün yapmayı sağlamıştır. Ancak bu İnsan Robotu yeni problemlere ve ikilemlere yol açmıştır. Yasal sorular insanların zihinlerinde yer almaya başlamıştır ve hala cevaplanmayı beklemektedir: Bir insan robotun yaptıklarının sorumlusu kimdir? İnsan robotların “insan robot hakları” var mıdır? Yaptıkları işin karşılığında para almalılar mıdır? İnsan robotlarla ilişki kuran insanların sayısı arttıkça, insanlarla makineler arasındaki sınırlar belirsizleşir. İnsanlar kendilerinin kopyalarını yapmaya başladıkça, onlarla duygusal bağlar kurmaya da başlarlar. O zaman ortaya şöyle bir soru çıkar: “İnsan” olmak ne demektir?

13. Person of Interest (2011–)

13. Person of Interest (2011–)

IMDb: 8.4

Kameralar her yerde! İzliyorlar, dinliyorlar, kaydediyorlar... Sizin hakkınızda her şeyi biliyorlar! Peki siz onlar hakkında ne biliyorsunuz? Gizemli bir iş adamı olan Mr. Finch, ileride işlenecek suçları önceden önlemeyi hedefleyen bir bilgisayar programı geliştirir. İlginç bir karaktere sahip bu milyoner iş adamı elindeki programı hayata geçirebilmek için resmi kayıtlarda ölü olarak geçen Reese adlı eski bir CIA ajanıyla anlaşır. Kendi kaynakları ve teknolojisiyle, Reese'in yetenekleri ve sezgilerini birleştiren Mr. Finch'in amacı; gelecekte işlenecek olan suçları henüz suçlular eyleme geçmeden önlemektir.

14. Childhood's End (2015)

14. Childhood's End (2015)

IMDb: 7.0

20. yüzyılın sonlarında ABD ile Sovyetler Birliği askeri nedenlerle uzaya ilk aracı göndermek için yarış halindedir. Ancak tam bu sırada uzaylılar Dünya’mızı ziyarete gelir. Bir gün birdenbire dünyanın çeşitli şehirlerinin üstünde uzay gemileri belirir. İnsanların uzaya gitme yarışı da ister istemez yarıda kalır. 1 hafta sonra, henüz kendilerini göremediğimiz uzaylılar insanlığın sona ermesini engellemek için Dünya’daki uluslararası ilişkileri gözlemleyeceklerini ilan eder.

15. The 100 (2014–)

15. The 100 (2014–)

IMDb: 7.8

97 yıl önce nükleer kıyamet, Dünya’nın bir kısmını yok etmiş, medeniyeti çökertmiştir. Tek kurtulanlar, felaket sırasında 12 uluslararası uzay istasyonunda bulunan 400 kişidir. Üç kuşak uzayda doğmuş ve sayıları 4.000'i bulmuştur. 12 istasyon artık birbirine bağlıdır ve tek amaçları hayatta kalmaktır. Burada idam cezası ve nüfus kontrolü gibi acımasız uygulamalarla kurulan bir düzen vardır. 

Grup liderleri geleceklerini korumak için bir araya gelirler ve 100 genç mahkumu yaşanabilir olup olmadığını test etmek için gizlice Dünya'ya sürgün ederler. İnsanlar son yüzyıl içinde ilk kez Dünya'ya geri dönüyorlardır. 100 sürgün arasında, zeki bir kız olan baş sağlık memuru Clarke, Başkan'ın oğlu Wells, gözü pek Finn, kardeşler Bellamy ve Octavia vardır. Bu gençler arasında gelir gelmez liderlik çabaları, gruplaşma ve sürtüşmeler başlar. Fakat bilmedikleri bu dünyada hayatta kalmak istiyorsalar iş birliği yapmaları gerekecektir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Orphan Black (2013–)

16. Orphan Black (2013–)

IMDb: 8.4

Yetim Black, Sarah adında zor koşullara adapte olabilmiş kılık değiştiren bir yetimdir. Bir kadının intiharına tanık olduktan sonra Sarah kurbanın kendine çok benzediğini fark eder. Ölü kadının yerine geçerek birikimlerini kullanınca bütün sorunlarının çözüleceğini zannederken onun yerine şaşırtıcı bir gizemin farkına varır: Ölü kadın ve kendisi birer klondur. Sarah cevaplar aradıkça kendisi gibi birçok insanın olduğu öğrenir. Bu kişiler aile fertlerinden şüphelenmeyen ve tamamen farklı koşullarda yetişen genetik olarak aynı insanlardır. Bu klonları kimin yarattığını bilmezken neden bir suikastçi tarafından bir bir öldürüldüklerini de bulmak zorundadır.

17. Jericho (2006–2008)

17. Jericho (2006–2008)

IMDb: 8.0

Ufukta aniden beliren nükleer bir bulut; küçük, huzurlu Kansas kasabası Jericho'nun sakinlerini tam bir kaosun içine sürükler. ABD'nin büyük bir kısmı, nükleer felakete maruz kalmıştır. Dünyadan tamamen izole olan Jericholular, hayatta kalan tek Amerikalılar olup olmadıklarını merak etmektedirler. Tüm iletişim ve enerji faaliyetlerinin durmasıyla birlikte bilinmeyenin yarattığı korku, Jericho'da sosyal, psikolojik ve fiziksel olarak tam bir karmaşa ortamı yaratır. Fakat kriz zamanlarında hiç beklenmedik insanlar, kendilerinde daha önce farkına varmadıkları bir kuvveti keşfederek birer kahramana dönüşebilir.

18. The Flash (2014–)

18. The Flash (2014–)

IMDb: 8.2

Geçmişinde büyük bir trajedi yaşamış Barry Allen, Central City Polis Birimi’nde çalışan ve suçluların arkalarında bıraktıkları ipuçlarını toplayan bir adli laboratuvar asistanıdır. Talihsiz bir yıldırım kazası yaşamasının ardından süper hız gücüne sahip olan Barry, Flash kimliğine bürünür ve kötü adamları adalete teslim etmeyi kendine görev edinir!

19. Utopia (2013–)

19. Utopia (2013–)

IMDb: 8.5

Paranoyak bir şizofren Mark Dane tarafından oluşturulan 'Ütopya Deneyimleri'; elden ele dolaşan ve içeriği bakımından takipçilerini fikir ayrılığına itmiş bir eserdir. Ütopya'nın ilk bölümünü elinde bulunduran Becky, internetten tanıştığı arkadaşları Wilson Wilson ve Ian ile kendilerini gizemli ve ucu sağlık bakanlığına kadar dokunan büyük bir komployu çözerken bulurlar. Tabii arkalarında onları takip eden Network topluluğuna bağlı tehlikeli kişiler varken ilerlemeleri ve sis perdesinin aralanması hiç de kolay olmayacaktır.

20. Warehouse 13 (2009–)

20. Warehouse 13 (2009–)

IMDb: 7.6

Dizi, iki gizli servis ajanının Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'nı terörist bir saldırıdan kurtardıktan sonra Warehouse 13 (Depo 13) adlı gizli bir departmana transfer edilmeleriyle başlıyor. Güney Dakota'nın ıssız ve gizli bir bölgesinde bulunan bu depoda, devlet tarafından ele geçirilen bir takım garip ve gizemli nesneler incelenmektedir. Bu iki ajanın görevi de devlet tarafından istenen bu esrarengiz nesneleri depoya getirmek ve gizemini çözmektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Humans (2015–)

21. Humans (2015–)

IMDb: 8.1

Dizide, oldukça gelişmiş robotlar olan ve Sentetik (Synth) denilen androidler günümüz zamanında insanların günlük işlerine yardımcı olmak için kullanılmakta. Banliyö yaşantısı süren bir ailenin hayatına bu androidlerden biri girdikten sonra olaylar beklenmedik boyutlara ulaşmaktadır.

22. The Man in the High Castle (2015–)

22. The Man in the High Castle (2015–)

IMDb: 8.1

Philip K. Dick'in 1961 yılında yayınlanan aynı isimli kitabından esinlenilerek yapılan dizidir. Kitapta Alman ve Japonların II. Dünya Savaşı'nı kazandığı bir dünya kurgulanmıştır. 

Nazi Almanyası ve Japon İmparatorluğu II. Dünya Savaşı'nı kazanmışlardır. Dünyanın çeşitli yerlerine kukla hükumetler kurarlar. ABD'nin bir kısmını Japonya işgal etmiştir. İtalya tüm Akdeniz'i ele geçirmiştir. SSCB dağıtılarak yok edilmiştir. Dünyada Almanya ve Japonya arasında soğuk savaş başlar. Hitler'in yerine gelen Bormann Ay, Venüs ve Mars'ta koloniler kurdurur.

23. 11.22.63 (2016)

23. 11.22.63 (2016)

IMDb: 8.4

Bir zaman yolculuğu hikayesi anlatan 11/22/63, lisede İngilizce öğretmeni olan Jake Epping karakterini merkeze alıyor. Bir lokantanın deposunun geçmişe açıldığını fark eden ve zamanda geriye giden Epping, John F. Kennedy suikastını önlemeye çalışacak.

Stephen King'in aynı adlı romanını, 8 bölümlük mini dizi olarak adapte esen isim, ünlü yapımcı/senarist J.J Abrams. Dizinin başrollerindeyse James Franco, Daniel Webber, Chris Cooper, Cherry Jones, Lucy Fry gibi isimler yer alıyor.

24. Fringe (2008–2013)

24. Fringe (2008–2013)

IMDb: 8.5

Tüm yolcuların ve mürettebatının ölmüş olduğu, içinde hiçbir hayat belirtisi bulunmayan bir uçak, Boston Logan Havalimanı'na iniş yapar... Bu gizemli olayı araştırmak üzere, FBI Özel Ajanı Olivia Dunham (Torv) görevlendirilir. Ancak araştırma esnasında ortağı Özel Ajan John Scott (Valley), ölümün kıyısına gelir. Çılgına dönen Dunham, umutsuzca ona yardım edecek birilerini aramaya başlar. Bu durum, özel ajanımızı günümüzün Einstein'ı Walter Bishop'a (Noble) götürür. Ancak Bishop, 17 yıldan fazla zamandır akıl hastanesindedir ve ona ulaşabilmenin tek yolu da asi oğlu Peter'ı (Jackson) yardım etmeye ikna etmekten geçer. Özel Ajan Philip Broyles'ın (Reddick) emrindeki üçlümüz, zamanla o ölümcül uçakta yaşananların, çok daha büyük ve şok edici bir gerçeğin sadece ufak bir parçası olduğunu keşfedeceklerdir...

25. Black Mirror (2011–)

25. Black Mirror (2011–)

IMDb: 8.8

3'er bölümden oluşan 2 sezonluk bir mini dizi. Bir de Noel özel bölümü de eklendiğind etoplam 7 bölümden oluşuyor. İngiliz yapımı olan bu dizinin her bölümü farklı bir hikayeyi, farklı oyuncularla ve farklı yönetmenlerle anlatıyor. Öykülerin yazarı Charlie Brooker; seyirciyi emniyetsiz bir dünyaya başarıyla sürüklerken, farklı gerçekliklerin ve şimdiye kadar hiç düşünmediğimiz açmazların olduğu bir dünya yaratıyor. Gerçeklerden çok da uzakta olmayan bir gerçeküstü dünya bu.

Netflix, diziyi yaratan ekiple anlaştı ve yakında 12 bölüm birden yayınlanacak. Hadi yine iyisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. The Silent Sea (2021)

26. The Silent Sea (2021)

IMDb: 6.9

The Silent Sea, Ay'daki 24 saatlik tehlikeli bir görev sırasında gizli sırlarla dolu terk edilmiş bir araştırma tesisinden örnekler almaya çalışan uzay kaşiflerinin hikayesini konu ediyor. Yakın gelecekte, Dünya'nın tüm doğal kaynakları tükendi. İnsanlık açlıkla karşı karşıya kalırken, Koreli bir uzay ekibi, dünyayı yok olmaktan kurtarmaya çalışmak için aya gönderilir

27. V Wars (2019)

27. V Wars (2019)

IMDb: 6.0

Dizide, Doktor Luther Swann’ın hikayesi anlatılıyor. Swann’ın en yakın arkadaşı Michael Fayne, kaptığı gizemli bir virüs yüzünden insanları yiyen bir çeşit vampire dönüşür. Hastalık çok hızlı bir şekilde yayılır ve toplum normal insanlar ve vampirler olarak iki kutba ayrılır. Swann neler olduğunu çözmeye çalışırken Fayne vampirlerin lideri haline gelecektir...

28. The Expanse (2015)

28. The Expanse (2015)

IMDb: 8.5

Günümüzden 200 yıl sonrası... Deneyimli dedektif Miller, oldukça zengin bir ailenin kayıp kızını bulmak için bir uzay gemisi kaptanıyla işbirliği yapar. Olayı araştırdıkça kahramanlarımız, insanlık tarihinin en büyük komplolarından biri ile karşı karşıya olduklarını fark ederler.

29. Agents of S.H.I.E.L.D (2013)

29. Agents of S.H.I.E.L.D (2013)

IMDb: 7.5

Doğaüstü olaylardan ve tehditlerden dünyayı koruyabilmek için kurulmuş olan ekibin maceraları üzerine şekillenir. Ajan Coulson tarafından bir ekip kurulur ve müdür Nick Fury bu ekibe özel uçak gibi çeşitli ayrıcalıklar tanır. Ekipteki üyelerin süper güçleri olmasa da yetenekli üyeler oldukları için bir fark yaratabileceklerini düşünerek maceraya hazırlanırlar.

30. Tribes of Europa (2021)

30. Tribes of Europa (2021)

IMDb: 6.7

Gizemli bir felaketin ardından minik parçalara bölünen Avrupa’da geçiyor ve kıyamet sonrası atmosferde sağ kalmaya çalışan üç kardeşin hikayesini konu ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Night Sky (2022)

31. Night Sky (2022)

IMDb: 7.4

Franklin ve Irene York, yıllar önce arka bahçelerinde gömülü bir oda keşfeden bir çiftir. Ida sayaesinde çift, ıssız bir gezegene yol alabilmektedir. Franklin ve Irene, bu sırrı öğrendiklerinden beri özenle korur. Ancak Jude adlı esrarengiz genç bir adam hayatlarına girdiğinde, çok iyi bildiklerini sandıkları odanın hayal edebileceklerinden daha fazla sırrı barındırdığını öğrenirler.

32. Andromeda (2000-2005)

32. Andromeda (2000-2005)

IMDb: 6.6.

Kaptan Dylan Hunt ve duyarlı savaş gemisi Andromeda, 300 yıl boyunca zaman içinde dondurulduktan sonra, bilinen evrene barış ve medeniyeti geri getirmek için yola koyulur. Geminin mürettebatı, kaptanının hala hayatta olduğunu bilmeden, Andromeda'yı kara delikten kurtardı ve onu zamanında askıya aldı. Andromeda aslında büyük bir savaştan sonra kara deliğe saklandı. Yüzbaşı Hunt uyandığında bu savaşın destansı bir savaşın başlangıcı olduğunu ve savunduğu büyük medeniyetin, Milletler Topluluğu'nun yok edildiğini fark eder. O ve beklenmedik ekibi, bir kez daha galaksiye umut getirmek için bir göreve başlar.

33. The Orville (2017)

33. The Orville (2017)

IMDb: 8.0

Gelecekte 400 yıl sürecek olan gösteri, Dünya'nın yıldızlararası Filosundaki çok üst düzey bir keşif gemisi olmayan Orville'in maceralarını takip ediyor. Dışarıdan ve içeriden kozmik zorluklarla karşı karşıya kalan bu rengarenk uzay kaşifleri ekibi, daha önce hiçbir komedi dramasının gitmediği yerlere cesurca gidecek.

34. Lost İn Space (2018)

34. Lost İn Space (2018)

IMDb: 7.3

Günümüzden 30 yıl sonrasında geçiyor. Uzayda sömürgeleştirmenin başladığı dönemde Robinson ailesi daha iyi bir dünyada yaşamaya hak kazanır. Geçtikleri testler, aldıkları eğitimlerden sonra uzayda yeni bir koloni kurmak için yola çıkarlar. Fakat yolculuk sırasında beklenmedik olaylar gerçekleşir ve rotalarından saparlar. Bilmedikleri bir gezegene mecburi işin yapmak zorunda kalan Robinson ailesi, evlerinden onlarca ışık yılı uzaklıktaki bu yerde hayatta kalmak için savaşır.

35. Killjoys (2015-2019)

35. Killjoys (2015-2019)

IMDb: 7.2

Uzayda dolaşan ödül avcıları, geleceğin politik açıdan karma karışık ortamında RAC adlı tekinsiz bir kuruluş adına çalışan ve kendilerine Killjoy(Oyunbozan) diyen üç eğlenceli karakterin maceralarını anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. Nightflyers (2018)

36. Nightflyers (2018)

IMDb: 5.8

Sekiz bilim insanı ve bir telepatı taşıyan gemi, güneş sisteminde keşif yolculuğu yaparken bir anda ürkütücü olaylar yaşanmaya başlar. Herkesin birbirini sorgulamaya başladığı gemide büyük bir hayatta kalma savaşı başlar.

37. Another Life (2019-2021)

37. Another Life (2019-2021)

IMDb: 5.2

Gelecekte, Dünya'nın yörüngesinde uzaydan gelen bir anomali belirir ve toprağa sap benzeri bir nesne yerleştirir. İnsanlar bunun ne olduğunu, neden oraya yerleştirildiğini ve bundan sonra ne olacağını belirlemeye çalışıyorlar, ancak kodu kırmak çok uzun sürüyor, bu yüzden daha fazla araştırmak için nesnenin kaynağına uzaya bir ekip gönderiyorlar.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1001
332
216
98
91
90
80
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın