Görüş Bildir
Haberler
Adeta Birer Saklı Cevher! İsminden Çok Söz Ettiremeseler de 2022'nin En Kaliteli Olan Filmleri

Adeta Birer Saklı Cevher! İsminden Çok Söz Ettiremeseler de 2022'nin En Kaliteli Olan Filmleri

Rana Önder
04.10.2022 - 13:15

2022 yılı beyazperde adına oldukça verimli bir yıl oldu ve olmaya da devam ediyor. 2022 yılı daha bitmemiş olmasına rağmen yüksek puanlı veya değeri bilinmeyen filmlerin çoğu şimdiden belirlendi. 

Bu içerikte de içerisinde; Kürtaj, Vortex ve Girl Picture gibi filmlerin bulunduğu 2022'de yayınlanan ancak adı çok duyulmamış kaliteli filmlere yer verdik. İyi seyirler.🎥🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Nobody's Hero (2022)

30. Nobody's Hero (2022)

IMDb: 6.2 

Özet: Noel Arifesi, Clermont-Ferrand şehrinde bir terör eylemiyle mahvolur. Şehir paniğe kapılırken, otuz yaşında Mederic, kendisinden yaşça büyük bir hayat kadını olan Isadora'ya aşık olur. Şehir merkezi bir terör saldırısına sahne olduğunda, genç, evsiz bir adam olan Selim, Médéric'in binasına sığınarak bir paranoya dalgasına kapılır ve burada Isadora'ya aşık olur. 

Yönetmen: Alain Guiraudie

Oyuncular: Jean-Charles Clichet, Noémie Lvovsky, Iliès Kadri

29. The Eternal Daughter (2022)

29. The Eternal Daughter (2022)

IMDb: 6.4 

Özet: Ünlü film yapımcısı Joanna Hogg'un bu hayalet hikayesinde, orta yaşlı bir kız ve yaşlı annesi eski aile evleri olan bir zamanlar büyük bir malikane olan eve döndüklerinde gizemlerle dolu neredeyse boş bir otele döndüklerini fark ederler ve burada uzun süredir gömülü sırlarla yüzleşmek zorunda kalırlar. Geçmişin izleriyle yüzleşmek zorunda bırakılan anne ve kızının hikayesinin konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Joanna Hogg

Oyuncular: Tilda Swinton, Joseph Mydell, Carly-Sophia Davies

28. Am I OK? (2022)

28. Am I OK? (2022)

IMDb: 6.7 

Özet: Lucy ve Jane hayatları boyunca en iyi arkadaşlardı. Ancak Lucy kişisel bir yolculuğa çıktığında, arkadaşlığını ve benlik duygusunu test etmek için tamamen hazır olmadığı bu yolda zorlu bir sınavla karşı karşıya kalacaktır. Lucy ve Jane uzun süredir yakın arkadaşlardır ancak bir gün Jane terfi eder İngiltere'ye gider. Bu süreçte de Lucy uzun zamandır içinde barındırdığım sırrını ortaya çıkarır ve hem arkadaşlık hem de duygusunu test etmek için hiç hazır olmadığı bir yola girer. 

Yönetmen: Tig Notaro, Stephanie Allynne

Oyuncular: Dakota Johnson, Sonoya Mizuno, Jermaine Fowler

27. Masumlar (2021)

27. Masumlar (2021)

IMDb: 7.0 

Özet: Çocukların korkutucu iç dünyalarına yolculuk yapan bir filmdir. 11 ve 9 yaşında olan iki kız kardeş, yaşadıkları siteye taşınan iki çocuk ile birlikte yeni dünyalar keşfetmeye başlar. Çocuklar başlarda hayal güçlerinden doğan yeni doğaüstü güçler keşfederler. Ancak bir süre sonra oyun olarak başladıkları bu güç onları tehlikeye atar. 

Yönetmen: Eskil Vogt

Oyuncular: Rakel Lenora Fløttum, Alva Brynsmo Ramstad, Mina Yasmin Bremseth Asheim

26. This Much I Know to Be True (2022)

26. This Much I Know to Be True (2022)

IMDb: 7.8 

Özet: Nick Cave ve Warren Ellis'in son iki stüdyo albümü 'Ghosten' ve 'Carnage'deki yaratıcı ilişkiyi ve şarkıları araştıran ve konu edinen bir filmdir. Filmde Nick Gve'in genel bir eseri oluşturma sürecinden oğlunun ölümüyle hayatına gelen kasvet ve trajediye kadarki süreç, oğlunun ölümümü sanatçı üzerindeki derin izlerinin yer verildiği, sanatçıların eseri oluşturma süreçlerinin gösterildiği bir filmdir.  

Yönetmen: Andrew Dominik

Oyuncular: Earl Cave, Nick Cave, Andrew Dominik

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Kürtaj (2021)

25. Kürtaj (2021)

IMDb: 7.4 

Özet: 1963 yılında Fransa'da kürtajın yasak olduğu bir zaman diliminde geçen bu film otobiyografik bir kitaptan uyarlanmıştır. Anne geleceği parlak ve başarılı bir üniversite öğrencisidir ancak hayatı hamile olduğunu öğrenmesiyle birlikte alt üst olur. Anne ne eğitimini sonlandırmak ne de ailesine benzemek istemediğinden dolayı kürtaj yaptırmak ister ancak ülkede kürtaj yasaktır. 

Yönetmen: Audrey Diwan

Oyuncular: Anamaria Vartolomei, Kacey Mottet Klein, Luàna Bajrami

24. Vortex (2021)

24. Vortex (2021)

IMDb: 7.5 

Özet: Son demlerini yaşayan iki çiftin geçirdikleri son zamanları anlatan bir filmdir. Vortex'te Gaspar Noé, kendi ölümlülüğü üzerine de düşündüğü son derece kişisel bir pencereden bakıyor. Önce ölümle burun buruna gelmesine neden olan beyin kanaması geçirip, pandemide de Covid’e yakalanmasının ardından gerçekleştirdiği bu projeyi Gaspar Noé, kalplerini yitirmeden önce akıllarını yitiren insanlara adadığını belirtiyor. 

Yönetmen: Gaspar Noé

Oyuncular: Françoise Lebrun, Dario Argento, Alex Lutz

23. Tony Hawk: Until the Wheels Fall Off (2022)

23. Tony Hawk: Until the Wheels Fall Off (2022)

IMDb: 8.0 

Özet: Ünlü patenci Tony Hawk'ın kişisel hayatını, kariyerini, daha önce hiç görülmemiş görüntüleri ve Hawk'a eşi görülmemiş erişimi de dahil olmak üzere kaykay ile ilişkisini ve kaykay dünyasından figürlerle röportajları takip eden bir belgesel filmdir. Hawk ve Stacy dahil olmak üzere sporun önde gelen isimleriyle röportajların da içerisinde yer aldığı, sporcunun kariyerinden görülmemiş görüntülerinde içerisinde yer aldığı bir filmdir. 

Yönetmen: Sam Jones

Oyuncular: Tony Hawk, Stacy Peralta, Rodney Mullen, Mike McGill

22. Nitram (2021)

22. Nitram (2021)

IMDb: 7.2 

Özet: Nitram, 1990'ların ortalarında Avustralya'nın banliyölerinde annesi ve babasıyla birlikte yaşayan birisidir. Asla uyum sağlayamadığı için tecrit ve hayal kırıklığıyla dolu bir hayat yaşayan Nitram, beklenmedik bir şekilde mirasçı Helen'de yakın bir arkadaşlık kurar. Ancak bu ilişki trajik bir sonla bittiğinde Nitram'ın yalnızlığı ve öfkesi büyür ve bu da felakete yol açan yavaş bir inişin başlamasına neden olur. Film Avustralya'nın en kanlı katliamı olan Port Arthur Katliamı'nı konu edinir. 

Yönetmen: Justin Kurzel

Oyuncular: Caleb Landry Jones, Essie Davis, Judy Davis

21. Mad God (2021)

21. Mad God (2021)

IMDb: 6.8 

Özet: Canavarlar ve işini kötüye kullanan bilim insanlarının arasında geçen bu filmde bir gaz maskesi ve çökmekte olan harita ile donatılmış, birisi olan Assassin'in gizemli yaratıklarla dolu yeraltı dünyasındaki maceralarının konu edinildiği bir filmdir. Assassin, dünyanın önde gelen stop-motion animatörü Phil Tippett'in bilinçsiz zihninin ilkel korkularından dövülmüş ve işkence görmüş ruhların, harap şehirlerin ve sefil canavarların olduğu kabuslu bir yeraltı dünyasında doğru seyahat etmesinin konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Phil Tippett

Oyuncular: Alex Cox, Niketa Roman, Satish Ratakonda

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Kırmızı (2022)

20. Kırmızı (2022)

IMDb: 7.0 

Özet: 13 yaşındaki Mei Lee adındaki kız ne zaman çok heyecanlansa dev bir kırmızı pandaya dönüşmesini konu edinen bir animasyon filmidir. Mei 13 yaşında ergenliğe giren ve baskıcı bir aileyle mücadele eden birisidir. Mei bir yandan ergenlikle diğer yandan da vücudunda meydana gelen kırmızı bir pandaya dönüşmesiyle mücadele eder. Filmde de 13 yaşındaki Meilin adındaki kız ne zaman çok heyecanlansa dev bir kırmızı pandaya dönüşmesi konu edinilir.

Yönetmen: Domee Shi

Oyuncular: Rosalie Chiang, Sandra Oh, Ava Morse

19. Kelti (2021)

19. Kelti (2021)

IMDb: 7.0 

Özet: Belgrad 1993. Belirsiz zamanların bastırılmış gerilimi, bir çocuk doğum günü partisinde serbest bırakılır. Çocuklar oturma odasında Ninja Kaplumbağalar gibi giyinip kutlama yaparken, yetişkinler mutfakta tartışır, flört eder, sigara ve içki içer. Bir yandan çocukların doğum günü kutlanırken diğer yanda da ebeveynler arasında gelişen olayların konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Milica Tomovic

Oyuncular: Dubravka Kovjanic, Stefan Trifunovic, Katarina Dimic

18. Palm Trees and Power Lines (2022)

18. Palm Trees and Power Lines (2022)

IMDb: 7.0 

Özet: Bağlantısı kopmuş bir genç kız, yaşının iki katı olan bir erkekle ilişkiye girer. Onu tüm sorunlarının çözümü olarak görür, ancak niyetleri göründüğü gibi değildir. Lea, hayatından sıkılmış 17 yaşında bir genç kızdır ve bir gün kendisinden yaşça büyük Tom ile tanışır. Tom, Lean'nın rutin hayatından sıkıldığını fark eder ve genç kıza bambaşka bir hayat imkanı sunar. Ancak genç kız bir süre sonra Tom'un asıl niyetini anlar. 

Yönetmen: Jamie Dack

Oyuncular: Lily McInerny, Gretchen Mol, Jonathan Tucker

17. On the Count of Three (2021)

17. On the Count of Three (2021)

IMDb: 7.0 

Özet: Jerrod Carmichael ilk yönetmenlik denemesini yapıyor ve hayatlarının son günlerinde iki en iyi arkadaş olan Val ve Kevin hakkında karanlık bir çizgi roman olan On the Count of Three'de başrol oynuyor. Val, sorunlarından kurtulmak için yardıma ihtiyacı olduğunu düşünür. Ancak tam bu sırada Val'in en yakın arkadaşı Kevin'da başarısız bir intihar girişiminde bulunur. Bunun üzerine ikili ortak bir intihar planı yapmaya karar verirler ancak bu plandan önce halletmeleri gereken bir takım işleri vardır. 

Yönetmen: Jerrod Carmichael

Oyuncular: Jerrod Carmichael, Christopher Abbott, Tiffany Haddish

16. Bebek Servisi (2022)

16. Bebek Servisi (2022)

IMDb: 7.0 

Özet: İnsanların istenmeyen bebeklerini isimsiz olarak bırakmaları için dışarıda bırakılan kutulara bırakan insanların hayatlarının konu edinildiği bir filmdir. Filmde bebeklerine bakmakta zorlanan ve bebeklerini 'Baby Box' isimli bir kutuya bırakan insanların hikayesi konu edinilir. 

Yönetmen: Hirokazu Kore-eda

Oyuncular: Song Kang-Ho, Dong-won Gang, Doona Bae

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Girl Picture (2022)

15. Girl Picture (2022)

IMDb: 7.1 

Özet: Üç genç kadın, Finlandiya'daki kalıcı kış karanlığına meydan okumaya çalışırlar. Bu süreçte hayaller, gerçeklik, dostluk ve ilişkiler arasında gidip gelirler ve tüm bu karmaşayı anlamlandırmaya çalışırlar. Okuldan sonra bir kafede çalışan iki arkadaş olan Mimmi ve Rönkkö, aşk hayatları ve hayattan beklentileri hakkında konuşurlar. Bir süre sonra hayat bu iki arkadaşı hiç beklemedikleri yönlere doğru savurur. 

Yönetmen: Alli Haapasalo

Oyuncular: Oona Airola, Elias Westerberg, Aamu Milonoff

14. A Love Song (2022)

14. A Love Song (2022)

IMDb: 7.2 

Özet: Batı kırsalındaki bir kamp alanında bir kadın, geçmişinden eski bir alevin gelmesini beklerken, niyetinden emin değildir kendi hakkında utangaç hisler barındırır. Faye, karavanıyla ülkeyi dolaşan, yemek pişirip bir yandan kitap okuyarak diğer yandan da doğanın seslerini dinleyerek vaktini geçiren bir kadındır. Faye'nin tüm bunları yapma nedeni ise yıllardır beklediği çocukluk aşkı Lito'dur. 

Yönetmen: Max Walker-Silverman

Oyuncular: Dale Dickey, Wes Studi, Michelle Wilson

13. Cha Cha Real Smooth (2022)

13. Cha Cha Real Smooth (2022)

IMDb: 7.3 

Özet: Bar Mitzvah partisi sunucusu olarak çalışan genç bir adam, bir anne ve onun otistik kızıyla arkadaşlık kurmasını konu edinen bir filmdir. Andrew, 22 yaşında üniversite mezunu ve ne yapacağını bilmeyen bir gençtir. Andrew'in bildiği tek şey parti düzenlemektir. Hayatta hiçbir amacı ve en ufak bir yaşama sevinci dahi olmayan Andrew, bir gün düzenlediği bir partide genç bir anne ve onun kızı ile tanışır. Genç anne Domino ve kızı Lola sayesinde Andrew kendisi için yeni bir yolu keşfeder. 

Yönetmen: Cooper Raiff

Oyuncular: Cooper Raiff, Dakota Johnson, Evan Assante

12. Ayrılma Kararı (2022)

12. Ayrılma Kararı (2022)

IMDb: 7.3 

Özet: Şehirden uzak dağlık bir alanda ünlü iş insanının cesedi bulununca cinayetin olduğu yere olayı çözmesi için dürüst bir polis gönderilir. Bölgeye gönderilen polis, iş insanın öldürüldüğünden emin olur ve bu süreçte karısı Seo-Rae'den yardım ister. İkili birlikte cinayeti çözmeye çalışırken aralarında beklenmedik bir aşk başlar. 

Yönetmen: Park Chan-Wook

Oyuncular: Tang Wei, Park Hae-il, Go Kyung-pyo

11. Hustle (2022)

11. Hustle (2022)

IMDb: 7.3 

Özet: Hustle, haksız yere işten konulan bir yetenek avcısıdır. Hustle, haksız yere işten atılmasının ardından yeni bir yetenek bulup işini tekrardan kazanmayı hedefler. Bir basketbol avcısı, İspanya'dayken olağanüstü bir sokak basketbolcusu keşfeder ve bu olasılığı NBA'e geri dönmek için bir fırsat olarak görür. Yeni keşfiyle birlikte NBA'ye gidip başarılı olmayı hedefleyen Hustle, yeni yeteneği ile birlikte ABD'ye gider. 

Yönetmen: Jeremiah Zagar

Oyuncular: Adam Sandler, Queen Latifah, Ben Foster

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Alcarràs (2022)

10. Alcarràs (2022)

IMDb: 7.3 

Özet: Küçük bir köyde şeftali yetiştiren bir ailenin hayatının konu edinildiği bir filmdir. Filmde şeftali yetiştirerek geçimini sağlayan bir aile vardır. Bir gün arazinin sahibi vefat eder bu ölüm ile birlikte arazinin yeni bir varisi olur. Yeni gelen kişi de tarlayı satmaya karar verince ailenin geçim kaynağı tehlikeye girer. Katalonya'daki küçük bir köyde şeftali yetiştiren bir ailenin hayatının büyük mülklerinin sahibi öldüğünde onun ömür boyu varisi olan kişinin araziyi satmaya karar vermesiyle değişmesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Carla Simón

Oyuncular: Josep Abad, Jordi Pujol Dolcet, Anna Otín

9. Romeo & Juliet (2021)

9. Romeo & Juliet (2021)

IMDb: 7.4 

Özet: Shakespeare'in trajedisinin uyarlaması, iki genç aşığın Katolik ve laik değerlerin çatıştığı şiddet dolu bir dünyayı aşmaya çalıştığı günümüz İtalya'sında geçer. Klasik tiyatro oyunun günümüze dindar ve laik iki aile arasında geçen olaylar şeklinde uyarlandığı bir filmdir.

Yönetmen: Baz Luhrmann

Oyuncular: Leonardo DiCaprio , Claire Danes , John Leguizamo

8. Full Time (2021)

8. Full Time (2021)

IMDb: 7.4 

Özet: Julie sonunda çocuklarını daha iyi yetiştirebileceği, ancak ulusal bir toplu taşıma greviyle karşılaşabileceği bir iş görüşmesi alır. Julie'nin hayatı genel bir grev esnasında iyice tersine gitmeye başlar. Yalnız bir anne olan Julie, bir yandan hayata geç kalma riski ile boğuşurken diğer yandan da hayatının her anında karşılaştığı baskılar ile mücadele etmeye çalışır. 

Yönetmen: Eric Gravel

Oyuncular: Laure Calamy, Geneviève Mnich, Anne Suarez

7. Kahraman (2021)

7. Kahraman (2021)

IMDb: 7.5 

Özet: Rahim, borçlarını ödeyemediği için hapis yatan bir adamdır. Rahim ödeyemediği bir borç yüzünden hapistedir. İki günlük bir izin sırasında, alacaklısını, toplamın bir kısmının ödenmesine karşı şikayetini geri çekmeye ikna etmeye çalışır. Ancak işler planlandığı gibi gitmez ve kendisini fark etmeden daha da büyük bir tehlikenin içinde bulur.

Yönetmen: Asghar Farhadi

Oyuncular: Amir Jadidi, Mohsen Tanabandeh, Fereshteh Sadre Orafaee

6. Barbarian (2022)

6. Barbarian (2022)

IMDb: 7.6 

Özet: Airbnb'de kalan bir kadın, kiraladığı evin göründüğü gibi olmadığını keşfetmesiyle gelişen olayların konu edinildiği bir filmdir. Detroit'e iş görüşmesi için giden ve burada ev kiralayan bir kadın, gece geç saatlerde eve gittiğinde dairenin aynı zamanda garip bir çifte de kiralandığını görür. Geceyi orada geçirmeye karar veren genç kadın gecenin ilerleyen saatlerinde bir dizi tuhaf ve korkutucu olay ile karşı karşıya kalır. 

Yönetmen: Zach Cregger

Oyuncular: Bill Skarsgård, Justin Long, Georgina Campbell

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Causeway (2022)

5. Causeway (2022)

IMDb: 7.7 

Özet: ABD'li bir asker Afganistan'da savaşırken beyin travması geçirir ve memleketindeki hayata uyum sağlamakta zorlanır. Ölümden döndükten sonra evine gerin dönen ve oradaki hayata uyum sağlamaya çalışan bir askerin yaşadıklarının konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Lila Neugebauer

Oyuncular: Brian Tyree Henry, Jennifer Lawrence, Samira Wiley

4. Dünyanın Bütün Nefesleri (2022)

4. Dünyanın Bütün Nefesleri (2022)

IMDb: 7.8 

Özet: Delhi'nin kıyamet havasının kararan zemini ve artan şiddet içerisinde iki kardeş, hayatlarını çalkantılı zamanlarının bir zayiatını korumak için adar. Kardeş olan Saud ve Nadeem'in hayatlarını Kara Uçurtma olarak bilinen kuş türüne adamalarını konu edinen bir belgesel filmidir. 

Yönetmen: Shaunak Sen

Oyuncular: Salik Rehman, Mohammad Saud, Nadeem Shehzad

3. Fire of Love (2022)

3. Fire of Love (2022)

IMDb: 7.8 

Özet: Cesur bilim adamları ve aşıklar Katia ve Maurice Krafft, onları bir araya getiren şeyi yaparak bir volkanik patlamada ölmüşlerdir. Bilim insanı olan çift ölmeden önce şimdiye kadar kaydedilen en patlayıcı görüntüleri yakalayarak volkanların gizemlerini çözmüşlerdir. Filmde de Katia ve Maurice Krafft iki şeyi severdi: birbirlerini ve yanardağları. Cesur Fransız volkanolog çift, yirmi yıl boyunca bu temel aşk üçgeninin heyecanı ve tehlikesiyle araştırmalarına devam etti. 

Yönetmen: Sara Dosa

Oyuncular: Miranda July, Katia Krafft, Maurice Krafft

2. The Quiet Girl (2022)

2. The Quiet Girl (2022)

IMDb: 8.0 

Özet: 1981 yılının Kırsal İrlanda'sında sessiz, ihmal edilmiş bir küçük kız yaz ayında ailesi tarafından başka bir eve, koruyucu ailenin yanına gönderilir. Küçük kız bu koruyucu ailenin yanında tekrardan kendisine gelir, yüzü gülmeye başalar ve bir nevi yeniden doğar. Ancak küçük kız mutlu bir şekilde yaşadığı bu evde hiç öğrenmemesi gereken bir sırra şahit olur. Küçük kızın şahit olduğu sırrım çocuk üzerindeki etkisini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Colm Bairéad 

Oyuncular: Catherine Clinch, Carrie Crowley, Andrew Bennett

1. RRR (2022)

1. RRR (2022)

IMDb: 8.0 

Özet: Alluri Sitarama Raju ve Komaram Bheem ülkede iç savaş başlamadan önce ortaya çıkan devletteki sorunlara karşı tepki gösteren iki özgürlük savaşçısıdır. Gerçek bir hikayeden uyarlanan bu filmde iki özgürlük savaşçısının evlerinden uzaklaştırılması ve bu süreçte yaşadıkları olaylar konu edinilir. 

Yönetmen: S.S. Rajamouli

Oyuncular: Ram Charan, Alia Bhatt, Ray Stevenson

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın