Görüş Bildir
Haberler
TV
Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken Sizi Derinden Etkileyecek 15 Psikoloji Tabanlı Anime

Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken Sizi Derinden Etkileyecek 15 Psikoloji Tabanlı Anime

Sevilay
01.08.2016 - 16:17

Animelerin IMBD puanı azdan çoğa doğru sıralanmıştır. Açıklamalar bana aittir. Karşınızda puanı 8'den fazla olan psikoloji tabanlı animeler. Umarım hoşunuza gider, iyi eğlenceler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Ergo Proxy

Ergo Proxy

Gelecekte insanoğlu, mobil androidler ile tanışacak ve bunları kendi yararına kullanmaya başlayacaktır. Bu sırada şehirde bir dizi cinayet olayları gerçekleşmektedir. Androidler ve insanlar bu cinayetleri kontrol altında tutmaya başlar.

Yapım: 2006

IMBD: 8.04

14. Tokyo Ghoul

Tokyo Ghoul

Hikaye günümüzdeki Japonya'nın baş kenti olan Tokyo'da geçmektedir. Ghoul isimli yaratıklar, insan eti ile beslenen ve kendine özgü güçleri olan insan görünümlü canavarlardır. Kaneki Ken bir gün bu Ghoul'lardan biri ile tanışacak ve bütün hayatı değişecektir.

Yapım: 2014

IMBD: 8.09

13. Mirai Nikki

Mirai Nikki

İçine kapanık bir lise öğrencisi olan Yukki, kendi dünyasını yaratmış ve gerçek dünyada geçirdiği her anı telefonunda günlük şeklinde tutmaktadır. Bir süre sonra telefonu kendisine geleceği söyler. Böylece Yukki kendi hayal dünyasının kendine özgü olmadığını fark eder. Zaman tanrısı, zaman ile çürürken günlük kullanıcıları birbirlerini öldürerek zaman tanrısının tahtına oturacaklardır.

Yapım: 2012

IMBD: 8.12

12. Ansatsu Kyoushitsu

Ansatsu Kyoushitsu

Kunugigaoka Ortaokulu'nun 3-E sınıfının öğretmeni olan Koro-Sensei Ay'ın %70'ini yok etmiş, 1 yıl içinde ise Dünya'yı yok edecektir. Öğrencilerin yapacağı şey ise öğretmenlerini özel silahlarla öldürmek ve para ödülüne konmaktır.

Yapım: 2015

IMBD: 8.18

11. When They Cry

Higurashi no Naku Koro ni

Keiichi, şehirden bir köye taşınmış ve bu köyde kendine 4 adet arkadaş bulmuştur. Arkadaşları ile kendi kurdukları bir kulübe katılmış, gayet eğlenceli zamanlar geçirmektedir. Hinazimawa göründüğünden çok daha karanlık ve kötü duygular beslemektedir. Keiichi bir şekilde sırrını çözmeye çalışır.

Yapım: 2007

IMBD: 8.19

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Danganronpa 3: The End of Kibougamine Gakuen - Mirai-hen

Danganronpa 3: The End of Kibougamine Gakuen - Mirai-hen

Çıkan ilk animesinden daha çok beğenilen bu yeni sezon, 'okul' 'un aksine şehrin kendisinde geçmektedir. Bütün dünya yıkıma uğramış, 'Nihai Umutsuzluk' tarafından her an yok edilebilecek duruma gelmiştir. Buna karşın 'Gelecek Vakfı' bu durumla ilgilenmek için kurulmuştur. Makato Naegi, Umutsuzluk Kalıntısı'nı saklayan tek kişi olduğundan bu olaylardan sorumlu tutulmuş, cezalandırılmak üzeredir. Artık bileklerinde tuhaf, bir takım bileklik ve aralarında kendilerini yok edecek bir hain vardır. Naegi kendini haklı çıkarmak için haini bulup öldürecektir.

Yapım: 2016

IMBD: 8.19

9. Zankyou no Terror

Zankyou no Terror

9 ve 12 isimli iki terörist lise öğrencisi, sosyal medya aracılığı ile şehirde gerçek anlamda bir 'Terör' estirmektedir. Normal bir insan kapasitesinden çok daha zeki olan bu iki genç, kaderlerini paylaşan başka bir insanla daha karşılaşırlar. Karanlık geçmişlerinde ne saklanmaktadır?

Yapım: 2014

IMBD: 8.27

8. Ghost In The Shell

Ghost in the Shell

2029 yılındaki bir polisiye öyküsünü anlatmaktadır. İnsanların yarı makineleşmeye başladıkları bir dönemde, onların beynine girmek ve bilgi çalmak çok daha kolay hale gelmiştir. Kukla Ustası adı verilen bir hacker üst düzey gizli bilgilere ulaşınca, devlet onu bulması ve ortadan kaldırması için gizli bir örgütü görevlendirir.

Aslında makineler ve canlılar arasındaki farkları inceleyen, gelişen teknoloji ile ruhlarını kaybetmeye başlayan, canlılıklarını sorgulayan karakterlerin hikâyesini anlatan bir filmdir.

Yapım: 1995

IMBD: 8.35

7. Death Parade

Death Parade

Öldüğünüzde Cennet veya Cehennem yolunuzu günahlarınız ile kesinleştirmek yerine klasik bir bar oyunuyla, ya tamamen imha edecek ya da başka bir insanın vücudunda ruhunuzu temiz tutabileceksiniz. Quindecim isimli bu bara gelen herkes ölümünden öncesini ve ölümünü hatırlamamaktadır. Ölümden sonraki kaderini belirleyecek olan bu oyunlarda kim galip gelecektir?

Yapım: 2015

IMBD: 8.35

6. Psycho-Pass

Psycho-Pass

Bulunan 'Sibyl' isimli yeni bir sistem, insanların ruh hallerini ve kişilik değerlerinin verilerini çıkarabilmektedir. Doğal olarak bu kusursuz sistem her alanda kullanılmakta ve sorunlu insanlar analiz edilmektedirler. Bu silahlara Dominators ismi verilmekte ve Psycho-Pass birimi ile kullanılmaktadırlar. Bu silahlar, kişilik verilerine göre insanlara kendi uygun bulduğu cezayı vermektedir. 

Yapım: 2012

IMBD: 8.52

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Baccano!

Baccano!

Hikaye 1930'da geçiyor. Karmaşık ve birbirini bağlayan konulardan oluşuyor. Doğru söylemek gerekirse ciddi anlamda biraz karmaşık olan anime, değişen konularıyla sıkılmayıp izlemeden duramamanızı sağlıyor.

Yapım: 2007

IMBD: 8.55

4. Parasyte: The Maxim

Kiseijuu: Sei no Kakuritsu

Virüs şeklinde yayılan tuhaf canlılar, insanların vücudunu ele geçirip kontrolleri altına almaktadırlar. Normal bir insandan kat ve kat daha güçlülerdir. Shinichi, vücuduna giren parazitlerden birinin beynine ulaşmasını engeller. Artık vücudunda başka bir canlı ile yaşamaktadır. Bu esnada diğer parazitler ise gelişimini tamamlamış ve çoktan insanların vücudunu ele geçirmiştir.

Yapım: 2015

IMBD: 8.60

3. Persona

Persona

Bütün Persona serilerinin konusu farklı olduğundan kesin bir açıklama belirlemek zor. Yine de her filmi ayrı kusursuz olan bu anime kesinlikle izlenmeli.

Yapım: 2008 - 2016

IMBD: 8.60

2. Death Note

Death Note

Shinigami'ler kendilerine ait olan ölüm defterleri ile insanların yaşamlarına son verebilmektedirler. Bu Shinigami'lerden biri kendisine ait olan defteri düşürür ve Death Note'un yeni sahibi olan Light Yagami ile tanışır. En başta temiz bir niyetle yola çıksalar da artık o bir Kira'dır. Şehrin en ünlü dedektifi olan L, Kira'yı yakalamayı nasıl başaracaktır?

Yapımı: 2007

IMBD: 8.72

1. Monster

Monster

Hikaye Tenma isimli profesyonel bir beyin cerrahisinin üzerinden ilerlemektedir. Profesyonelliğini bütün Almanya'da konuşturmuş bu doktor, hayatını gerçek anlamda değiştirecek basit bir seçim yapar. Bütün hayatı gözlerinin önünde mahvolmuş, üstüne katil damgası yemiştir. Hem dedektiflik hem de aksiyon bakımından doyurucu bu anime, bazı sahnelerde Türkiye ile ilgili birçok şey görmenize neden olabilir. Animenin en değişik yönlerinden biri ise sadece 1 puanla Death Note'dan üstte olması.

Yapım: 2004

IMBD: 8.74

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
144
48
37
21
19
14
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın