Görüş Bildir
Haberler
Öldükten Sonra Dijital Ortamda Sevdiklerinize Hatıra Bırakın

Öldükten Sonra Dijital Ortamda Sevdiklerinize Hatıra Bırakın

Caner
08.08.2014 - 10:53
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öldükten Sonra Dijital Ortamda Sevdiklerinize Hatıra Bırakın

Öldükten sonra bile dijital dünya ile varlığınızı devam ettirebilirsiniz. Garip ve tartışılabilir bir konu olup Yahoo Japonya ölümüzün ardında dijital dünyanızdaki varlığınızı devam ettirebilmek için bir servis sunmayı amaçlıyor.

Bildiğiniz üzere dijital dünya hayatımızın her köşesinde olup neredeyse dijital bir ortam yaşamadığımız gün yok. Durum böyle olunca dijital dünyadaki kullanım yerleri önem kazanıyor. Bu durumun farkında olan Yahoo Japonya sıra dışı bir hizmet sunmayı amaçlamış.

Yahoo Ending adında olan sistem kullanıcıya Yahoo Japon hesabını kapatma seçeneği ve önceden seçmiş olduğu 200 kişiye ölümünden sonra e-mail olarak yollama fırsatı bulundurmaktadır. Sunmuş olduğu çeşitli özellikler için aylık olarak 1.77 Dolar vermeniz gerekiyor. Aynı zamanda hesabınızın geçmişi ile alakalı bir veriyi silmenize de imkan sağlamaktadır. Ölen kişinin ardından özel bir bülten sayfası hazırlamaktadır. Bu sayede ölen kişinin sevdikleri bu sayfayı ziyaret ederek farklı bir duygu kazanıyor.

Bu dijital dünya servisi genel bir servis olur mu bilinmez fakat Google'ın benzer bir uygulamaya sahip olması ile tüm gözler Yahoo'ya çevrilmiş durumda.

Kaynak : Veteknoloji.com

Kaynak: http://www.veteknoloji.com/haber/oldu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0