Görüş Bildir
Haberler
Öğrenci Yurdunda Sıcak Ağdalı İşkence: 260 Bin TL Verince Canını Kurtardı

Öğrenci Yurdunda Sıcak Ağdalı İşkence: 260 Bin TL Verince Canını Kurtardı

Batuhan
18.01.2022 - 08:00

İstanbul'da özel öğrenci yurdu sahibi İsa Ç., yurtdışında bulunduğu dönemde yurt müdürü Mustafa D.'nin usulsüzlük yaparak odaları başka kişilere kiraladığını ve yüklüce parayı kendi hesabına geçirdiğini öğrendi. Aralarında milli tekvandocu Yusuf A.'nın da olduğu arkadaşlarıyla plan yapan İsa Ç., yurt müdürünün ellerini, ayaklarını ve gözlerini bağlayıp, sakallarını ve saçlarını ağda yapıştırarak kökünden kopardı. İki saat süren işkence 260 bin lira verince son buldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz ay yaşanan olay Fatih'te bulunan özel bir öğrenci yurdunda meydana geldi. Yurt sahibi İsa Ç., zeytinyağı ticareti yapmak için yurdu müdür Mustafa D.'ye bırakarak yurt dışına seyahate çıktı. Yurtdışında bulunduğu süre içerisinde yurtla ilgili bilgiler alan İsa Ç., Mustafa D.'den işlerin iyi gitmediğini öğrendi. Durumdan şüphelenen İsa Ç., babasını arayarak yurdu kontrol etmesini istedi. İddiaya göre yurdu inceleyen baba oğluna yurtta öğrencilerin olduğunu işlerin yolunda gittiğini ancak yurdun bakımsız bir halde olduğunu söyledi.

Yurdun parasını hanesine geçirdi suçlaması

Yurdun parasını hanesine geçirdi suçlaması

Olan biteni denetlemek için gizlice Türkiye'ye dönüş yapan İsa Ç., yurda yaptığı ziyaretinde odaların öğrenci ve başkaca kişilere kiralandığını, ancak kendisine yalan yanlış bilgiler verildiğini öğrendi. Bir süre sonra Mustafa D.'nin işe aldırdığı Serkan K., iddiaya göre yurt sahibine gelerek Mustafa'nın yurda ait olan 200-300 bin lirayı kendi hanesine geçirdiğini, bu paradan 20-25 bin lirada kendisinin aldığını ancak bu parayı ücretsiz çalışarak ödeyeceğini söyledi. Duydukları karşısında öfkelenen İsa Ç., arkadaşlarıyla bir plan yaparak yurda geldi.

Sıcak ağda ile sakallarını kopardılar

Sıcak ağda ile sakallarını kopardılar

Aralarında milli sporcu da olan 4 şüpheli ellerinde silah ve bazı malzemelerle Mustafa D., ve Serkan K.'yi yurdun çamaşırhanesine indirdi. Burada Mustafa D.'nin elleri, ayakları ve gözlerini bağlayan şüpheliler yanlarında getirdiği ağdayı Mustafa D.'nin bacaklarına, kafasına ve sakallarına sürdüler. Gözleri bağlı olan genç adamın saçları ve sakalları sıcak ağda ile koparıldı. Kendisini dolandırdığını öne süren İsa C., Mustafa D.'den para istedi ancak Mustafa kimseye borcu olmadığını söyleyerek ödeme yapmayı reddetti.

260 bin lira verip canını kurtardı

260 bin lira verip canını kurtardı

Sabah gazetesinden Atakan Irmak'ın haberine göre, yaklaşık 2 saat boyunca çeşitli işkencelere maruz kalan genç adam hesabında bulunan 203 bin lirayı İsa C.'ye gönderdi. Evde de dövizi bulunduğunu belirten yurt müdürü evden getirdiği 4 bin doları şüphelilere teslim etti. Şüpheliler genç adamı serbest bırakacağını, yaşanılanlardan polise bahsetmemesini ve hastaneye gitmemesini aksi takdirde öldüreceklerini söyleyerek Mustafa D.'yi serbest bıraktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşkence yapılmadı borcunu ödeyip istifa etti

İşkence yapılmadı borcunu ödeyip istifa etti

Canını kurtaran Mustafa D., polis merkezine sığınarak zorla işkenceye maruz kaldığını, hesabındaki paranın şiddet zoruyla alınarak üzerine bir de senet imzaladığını anlattı. İhbarı değerlendiren emniyet güçleri şüphelilerin yakalanması için kapsamlı çalışma başlattı. İkametlerinde gözaltına alınan şüpheliler ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. İsa C., ifadesinde Mustafa D.'nin yurdunun müdürü olduğunu Serkan K.'nın kendisine gelerek Mustafa'nın yurda ait paraları illegal yöntemlerle hanesine geçirdiğini anlattığını ardından da Mustafa D.'nin kendisine ödeme yapıp yurt çalışanlarıyla helalleştikten sonra ayrıldığını anlattı. Mustafa D.'ye hiçbir şekilde işkence yapılmadığını ifade eden İsa C., iftiraya maruz kaldığını söyledi.

Gözaltına alınan tekvandocu milli sporcu Yusuf A., ise olay günü İsa C., ve Mustafa D., arasında tartışma yaşandığını İsa C.'nin kendisinden hesap numarasını istediğini ve hesabına 2 bin lira aktarıldığını, paranın ise halen hesabında durduğunu söyledi. İfadelerinin ardından İstanbul Adliyesine sevk edilen şüpheliler nöbetçi savcılığa çıkarıldı.

Tutuklandılar

Tutuklandılar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında yurda ait güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesini talep etti. Emniyet güçleri yurtta yaptığı incelemede kamera görüntülerinin bulunduğunu ancak olay anına ait tarihteki görüntülerin olmadığını fark etti. Savcılık şüphelileri ifadelerinin ardından Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Hakimlik İsa C., ve Yusuf A.'yı tutuklayarak cezaevine gönderdi. Olayla ilgili savcılığın yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
88
45
34
20
6
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
khaan srnnn

adalet sistemine bıraksa o parayı alamazdı

ortalık karışık

zimmete para geçirme var nasıl alamıyor

Temuçin

Adalete bak amk adam hem dolandırılıyor hem hapse giriyor. Böyle dolandırıcıların götünden kan çekeksin bırak sıcak ağdayı. Ondan sonra memlekette suç bitmiy... Devamını Gör

Berzan Araz

Bu ülkenin hakimlerinde ve savcılarınde gerçekten bir problem olduğu aşikar.Verdikleri kararlar akıl alır gibi değil

Pasif Kullanıcı

Kusura bakmayın da çok güzel yapmışlar oh olsun. İçimin yağları eridi. Ayrıca hapis yatması gereken de onlar değil. Ama bizim uzun hırsız yine hırsızları kor... Devamını Gör