Görüş Bildir
Haberler
O An: Kahramanmaraş'ta Yangınla 44 Saat Mücadele Eden İşçiler Toprakta Uyuyakaldı...

etiket O An: Kahramanmaraş'ta Yangınla 44 Saat Mücadele Eden İşçiler Toprakta Uyuyakaldı...

Ulaş
11.10.2020 - 18:24

Türkiye, Trabzon, Hatay ve Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangınlarını konuşuyor. Kahramanmaraş'taki yangını saatler sonra kontrol altına alan yangın söndürme işçilerinin objektiflere yansıyan görüntüsü ise mücadelenin ne kadar çetin geçtiğini bizlere gösterdi. Yangının ardından işçiler bölgede uyuyakaldı... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kahramanmaraş'ta ilk yangın cuma günü saat 11.15'te Andırın ilçesinin Kızık Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıktı. 5 dakika sonra alevlere Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler karadan ve havadan müdahaleye başladı. Söndürme çalışmaları devam ederken saat 17.05'te Onikişubat ilçesinin Ayşepınarı Mahallesi Musalı mevkisindeki ormanlık alandan dumanlar yükselmeye başladı. İhbar üzerine çok sayıda ekip bu bölgeye sevk edildi. Her iki noktada söndürme çalışmaları aralıksız devam ederken, cumartesi günü saat 09.00 sıralarında Andırın'ın Kuzgun Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıktı.

Üç farklı bölgede 200'ü aşkın kişi müdahale etti.

Üç farklı bölgede 200'ü aşkın kişi müdahale etti.

Kahramanmaraş'ta 3 farklı yerde çıkan yangına Antalya, Konya, Kayseri ve Adıyaman'dan da takviye ekipleri gönderildi. Toplamda; 55 arazöz, 10 su takı, 4 dozer, 6 itfaiye aracı, 220 personelle karadan, 5 yangın söndürme helikopteriyle de havadan müdahale eden ekipler Kızık'taki yangını cumartesi günü saat 11.15'te, Musalı'daki yangını saat 23.00'te, Kuzgun'daki yangını ise pazar günü saat 01.00 sıralarında kontrol altına aldı.

Müdahale sonrası yorgun düşen işçiler toprakta uyuyakaldı...

Müdahale sonrası yorgun düşen işçiler toprakta uyuyakaldı...

Yangın söndürme işçilerinin cuma günü saat 11.15'te başlayan alevlerle mücadelesi, 44 saat süren söndürme ve soğutma çalışmaları sonunda bugün saat 07.00 sıralarında sona erdi. Musalı'da 35, Kuzgun'da 25, Kızık'da da 5 olmak üzere toplam da 65 hektarlık alanın yanıp, kül olduğu yangında, yorgun düşen bazı yangın söndürme işçileri ise bulundukları yerde toprağa yatıp, uyuma fırsatı bulabildi. O anların fotoğrafları ise arkadaşları tarafından çekildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
325
199
47
6
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metin Uzun

Dile kolay tam 44 saat...Bence devlet bu kahramanlari ödüllendirmeli,bir kuru teşekkürle emekleri unutulmamali. Maraş benim asil memleket ,butun maraslilara ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

hakkınız ödenmez filan demeyin ya. adamlar gerçek sanıp haklarını vermiyor sonra.

Pasif Kullanıcı

ateşin, hdpnin ve o.nun çocukları.

bunedio.net

Allah size güç versin. Helal olsun.