Görüş Bildir
Haberler
Novartis'e Rüşvet Soruşturması

Novartis'e Rüşvet Soruşturması

ATKN
01.04.2016 - 13:44 Son Güncelleme: 01.04.2016 - 13:45

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, İsviçre merkezli uluslararası ilaç şirketi Novartis'in, Türkiye'de rüşvet karşılığında haksız kazanç elde ettiğine ilişkin basında yer alan haberler üzerine soruşturma başlatıldı. Sağlık Bakanlığı ise kendi soruşturma sonuçlarının haftaya açıklanacağını belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın haberine göre başsavcılığın basında çıkan haberleri ihbar kabul ederek başlattığı soruşturma, Memur Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülecek.

'Sağlık Bakanlığı'nın soruşturma sonucu önümüzdeki hafta açıklanacak'

'Sağlık Bakanlığı'nın soruşturma sonucu önümüzdeki hafta açıklanacak'

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş

Reuters'a konuşan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş ise kendi soruşturma sonuçlarının önümüzdeki hafta açıklanacağını söyledi. Gümüş, yapılan ön soruşturmada herhangi bir soruna rastlanmadığını da ekledi. 

İsviçre merkezli uluslararası ilaç şirketi Novartis'in, Türkiye'de rüşvet karşılığında 85 milyon dolarlık kazanç elde ettiğine ilişkin iddia basında yer almıştı.

İddia Meclis gündemine taşınmış, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Sağlık Bakanı'na söz konusu iddiayı sormuştu.

Sağlık Bakanlığı da iddiaların, denetim elemanları marifetiyle büyük titizlik ve hassasiyetle incelenip soruşturulacağını bildirmişti.

AA, Reuters ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer üzümcü

kendi içimizdeki yolsuzlukları da bi temizlesek...

Arc noise

Bu habere yorum yapmak çok saçma ama yinede yapmadan geçemiyeceğim. İlaç firmaları kendi ilaçları yazıldığında abuk subuk yollarla promosyon adı altında rüşv... Devamını Gör