Görüş Bildir
Haberler
Neydim Ne Oldum? Müzik Hayatına Başlangıçları ile Şimdiki Tarzları Arasında Dağlar Kadar Fark Olan 10 Şarkıcı

etiket Neydim Ne Oldum? Müzik Hayatına Başlangıçları ile Şimdiki Tarzları Arasında Dağlar Kadar Fark Olan 10 Şarkıcı

hereditary
17.11.2021 - 16:00

Değişim hayatın kendisinde; ama geniş kitlelerce takip edilen insanların kariyerlerindeki gelişim, detaylı inceleme fırsatı bulabildiğimizden, gözümüze daha net çarpıyor. Seçtiğimiz bu 10 sanatçının kariyerleri boyunca geçirdikleri değişimleri senin için listeledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Katy Perry

10. Katy Perry

Katy Perry ilk kez 2007'de izledik. Bugünün en büyük pop yıldızlarından birisi olan sanatçı, eskiden muhafazakar bir çizgide ilerliyordu. Katy Hudson'dan, Katy Perry'ye giden süreçte oldukça uç ve daha eğlenceli bir karakter yaratarak zirveye oynamaya karar verdi ve müzik tarzını da buna göre şekillendirdi.

9. Machine Gun Kelly

9. Machine Gun Kelly

MGK, beşinci albümü Tickets To My Downfall'da rap'ten pop-punk'a atladı. Geçmişte benzer şeyler yaparak bunu sezdirmiş olsa da bu albüm, bütün olarak, onun klasik rap tarzından uzaklaşan ilk kaydı oldu.

8. Taylor Swift

8. Taylor Swift

Dünyanın en başarılı pop yıldızlarından birisi olan Swift'in hikayesi, 14 yaşında hayallerinin peşinden gitmek için country müziğin merkezi olan Nashville'e taşınmasıyla başladı. Giderek büyüyen hedefleri, bir sonraki albümde kendisini gösterdi ve pop yolculuğu başladı. 2014'te yaptığı 1989 albümüyle artık kim olduğu belliydi.

7. Miley Cyrus

7. Miley Cyrus

Hannah Montana'dan böyle bir şey çıkacağına galiba kimse ihtimal vermezdi. Disney yıldızı olduğu günlerden beri Cyrus, son derece kendine has bir yol çizdi. Country'den indie'ye, oradan da belki de asıl istediği şey olan rock müziğe.

6. Dave Grohl

6. Dave Grohl

Grohl, davulcusu olduğu Nirvana'nın, Kurt Cobain'in ölümüyle dağılışının ardından kaybolmuş hissettiğini ve o dönemleri yıllar sonra anlatmıştı. Gezegenin en büyük olayının bir parçasıyken, bir günde geçirdiği bu değişimin sonrasında Grohl, hiç beklenmedik bir şekilde durumu toparladı. O, rock müziğin bugün tartışmasız bir başka devi olan Foo Fighters'ın lideri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Gwen Stefani

5. Gwen Stefani

2001 albümünün ardından ara veren No Doubt'ın lideri Stefani, ilk solo çalışmasını kaydetme fırsatı yakaladı. “Hollaback Girl”ün yakaladığı inanılmaz başarının ardından artık Stefani'nin tek başına bir pop yıldızı olduğu kesindi. 'Rich Girl' de bunun bir diğer kanıtı.

4. Lady Gaga

4. Lady Gaga

Lady Gaga olmadan önce piyano çalan ve çoğunlukla pop-rock yapan, standart bir singer/songwriter olan Stefani Germanotta'ydı. Sonradan şaşırtıcı bir şekilde ekibi, sanatçının ilk demolarını internetten bir şekilde temizlemek için çok uğraşmış. Lady Gaga'nın değişimi bu denli köklü.

3. Pitbull

3. Pitbull

Hepimizin bildiği, ülkemizde de piyasayı alt üst edebilmiş bir isim var sırada. Pitbull, Miami sokaklarındaki bir gangsta rap'çiden, dünya çapında marka olmaya dönüşen bir pop kariyeri inşa etti.

2. Kanye West

2. Kanye West

Dünyanın ve dolayısıyla bu listenin en sansasyonel isimlerinden Kanye West, kariyerinin başında yaptığı klasik rap çalışmalarından tatmin olmadı ve kendi deyimiyle 'sanat popu'nda açıldıkça açıldı.

1. Bob Dylan

1. Bob Dylan

'Bir jenerasyonun sesi' etiketi yakıştırılan az isimden biri olan Bob Dylan da bir zamanlar değişime ayak uydurmayı seçmişti. Özellikle 60'lı yılların başında akustik gitarıyla her şeyi değiştirdi, yetmedi, tüm eleştirileri göğüsleyerek kendi tarzını da değiştirdi. Bob Dylan, toplamda tam 39 stüdyo albümü yayınladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
4
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın