Görüş Bildir
Haberler
Aksiyondan Nefes Nefese Kalacağınız Netflix’te Yayınlanmış En Yeni ve En Çok Beğenilen Macera Filmleri

Aksiyondan Nefes Nefese Kalacağınız Netflix’te Yayınlanmış En Yeni ve En Çok Beğenilen Macera Filmleri

Entel Feridun
22.08.2022 - 13:29

Macera filmlerini izlemeyi kim sevmez ki? Her an yeni bir aksiyon sahnesi ile yürekleri hoplatan, duyguların adeta şelale olup aktığı yeni ve sevilen macera filmlerini “Bugün ne izlesem?” diyenler için Netflix'in en güncel filmlerini ve belgesellerini derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Everest (2015)

IMDb: 7.1

Özet: Everest, sekiz dağcının dünyanın en yüksek zirvesinin zirvesine ulaşmaya çalışırken ne yazık ki hayatını kaybettiği korkunç 1996 sezonunun Hollywood uyarlamasıdır. Scott Fischer rolündeki Jake Gyllenhaal, bazı acemi tırmanma teknikleri ile bu maceraya atılır. Ve evet, tabii ki, Everest Dağı'ndaki bu trajik sezonun ilk elden, gerçeğe dayalı bir anlatımını tercih ediyorsanız, Jon Krakauer'in destansı 'Into Thin Air'in bir kopyasını izliyor olacağınızı hatırlatalım!

Oyuncular: Jason Clarke, Ang Phula Sherpa, Thomas M. Wright

Yönetmen: Baltasar Kormákur

14. Under An Artic Sky (2017)

14. Under An Artic Sky (2017)

IMDb: 7.0

Özet: Bölgedeki en kötü fırtına kıyı boyunca hızla gelmek üzereyken İzlanda'da bir kutup gökyüzünün altında sörf yapmak ister misiniz? Bu belgesel altı hevesli sörfçüyü (Sam Hammer, Heidar Logi, Elli Thor, Magnusson, Ingo Olson, Timmy Reyes ve Justin Quintan) daha önce kimsenin sörf yapmadığı bir yerde sörf yapmak için hac yaparken takip ediyor. Fırtına, tüm sörf malzemelerini sağlıyor, mürettebat, yükselen karlı zirvelerin yanı sıra müthiş dalgalara maruz kalıyor ve Aurora Borealis yukarıda dans ediyor. Adeta görsel bir şölen!

Oyuncular: Chris Burkard, Sam Hammer, Steve Hawk

Yönetmen: Chris Burkard

13. Mountain (2017)

13. Mountain (2017)

IMDb: 7.2

Özet: Bu bir belgeselden çok bir sanat eseridir – görüntü kalitesini ve sesi mümkün olduğunca yüksek seviyede izleyeceksiniz. Willem Defoe'dan anlatım ve birinci sınıf bir orkestradan müzik eşliğinde, en yetenekli doğa, açık hava ve macera sporları görüntü yönetmenlerinden bazılarının görüntülerinden oluşan bir küratörlük! Bu yapımda tarih boyunca dağlarla olan bağlantımızı keşfedebileceksiniz.

Oyuncular: Willem Dafoe

Yönetmen: Jennifer Peedom

12. The Dawn Wall (2018)

12. The Dawn Wall (2018)

IMDb: 8.1

Özet: Tommy Caldwell'in büyüleyici hayatını ve dünyanın en zor serbest tırmanışlarından biri ile nasıl mücadele ettiğini anlatıyor. Film ilk olarak 2018'de gösterime girdi, ancak 5 Mart 2019'a kadar Netflix'te gösterilmedi. Şu anda Netflix’te izleyebilirsiniz!

Oyuncular: John Branch, Tommy Caldwell, Kevin Jorgeson

Yönetmen: Josh Lowell, Peter Mortimer

11. Svart Krabba (2022)

11. Svart Krabba (2022)

IMDb: 5.6

Özet: Kıyamet sonrası dünyada hiç kimse kalmamıştır. Ancak bir asker, savaşı sona erdirip kızını kurtarmak için, buz tutmuş bir denizi aşmak zorundadır. Bu zorlayıcı ve yalnız yolculukta çok gizli bir paketi yerine ulaştırmalıdır.

Oyuncular: Noomi Rapace, Aliette Opheim ve Dar Salim

Yönetmen: Adam Berg

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Against the Ice (2022)

10. Against the Ice (2022)

IMDb: 6.5

Özet: Two Against The Ice kitabından uyarlanan film Grönland üzerinde keşfe çıkan ve zorlayıcı hava durumu ile savaşmak zorunda kalan bir hayatta kalma mücadelesini anlatmaktadır.

Oyuncular: Nikolaj Coster-Waldau, Joe Cole, Heida Reed

Yönetmen: Peter Flinth

9. Carter (2022)

9. Carter (2022)

IMDb: 5.2

Özet: Güney Koreli bir aksiyon gerilim filmi olan Carter, hafızasını kaybetmiş bir ajan olan başrolün zorlu görevlerden nasıl çıktığını ve hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.

Oyuncular: Joo Won, Kim Bo-Min, Sung-Jae Lee

Yönetmen: Byung-gil Jung

8. Arctic (2018)

8. Arctic (2018)

IMDb: 6.8

Özet: Kuzey Kutbu'nun ortasında bir uçak kazasından sağ kurtulan Overgård, hayatta kalma eğitimini dünyanın en yaşanılmaz yerlerinden birinde yaşamı için savaşmak üzere kullanmak zorunda kalır. Ve Overgård hayatta kalmak için tüm doğru çağrıları yapıyor gibi görünse de, Arctic her zaman hayatını biraz daha kötü hale getirmek için her zaman bir adım öndeymiş gibi görünüyor.

Oyuncular: Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradóttir, Tintrinai Thikhasuk

Yönetmen: Joe Penna

7. Our Planet (2019)

7. Our Planet (2019)

IMDb: 9.3

Özet: David Attenborough'nun yatıştırıcı sesleri bir zamanlar ancak BBC'nin BBC iPlayer'da İngiltere'de yaşayan insanlara çevrimiçi olarak ücretsiz olan Planet Earth serisine erişiminiz varsa bu yapımı yabancılamyacaksınız. Şimdi, Attenborough tüm dünyanın (Netflix dünyası), geri kalan vahşi alanlarını ve içindeki canlıları keşfeden sekiz bölümlük bir dizi olan yepyeni doğa belgeseli Our Planet aracılığıyla sunuyor.

Oyuncular ve Yönetmen: David Attenborough

6. 14 Peaks: Nothing Is Impossible (2021)

6. 14 Peaks: Nothing Is Impossible (2021)

IMDb: 7.7

Özet: Free Solo gibi, bu da ana akıma göre iyi tırmanış belgesellerinden bir diğeridir. Nepalli dağcı Nims Purja, '8.000 metrelik zirvelerin Usain Bolt'u' olarak nitelendirilmektedir. Ve dünyanın en yüksek 14 dağının tümünü zirveye çıkmak için en hızlı şekilde hareket etmelidir.

Oyuncular: Nirmal Purja, Suchi Purja, Klára Kolouchová

Yönetmen: Torquil Jones

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Yaksha: Ruthless Operations (2022)

5. Yaksha: Ruthless Operations (2022)

IMDb: 6.2

Özet: Takma adı insan yutan bir ruhtan alan denizaşırı bir gizli operasyon ekibinin acımasız lideri, casuslarla dolu bir şehirde tehlikeli bir görev üstlenir.

Oyuncular: Sol Kyung-gu, Park Hae-soo, Hiroyuki Ikeuchi

Yönetmen: Hyeon Na

4. Fistful of Vengeance (2022)

4. Fistful of Vengeance (2022)

IMDb: 4.4

Özet: Günümüz San Francisco'sunda genç bir Çin mahallesi şefi olan Kai Jin, Çin Üçlüsü'nün 'Wu Xing' olarak bilinen ölümcül kadim güçlerin peşinde koşmasına karışır.

Oyuncular: Iko Uwais, Lewis Tan, Lawrence Kao

Yönetmen: Roel Reiné

3. Pacificium: Return to the Ocean (2017)

3. Pacificium: Return to the Ocean (2017)

IMDb: IMDb puanı mevcut değil

Özet: Dört bilim insanı, Peru’nun devasa sahil şeridinde gezinerek keşifler sunuyor. Okyanusun vahşi ve tehlikeli yaşamını gözler önüne seren bu belgeseli çok seveceksiniz.

Oyuncular: Milene Vásquez

Yönetmen: Mariana Tschudi

2. Kate (2021)

2. Kate (2021)

IMDb: IMDb puanı mevcut değil

Özet: Son işinde ölümcül bir zehir bulaştıran Tokyo'da çalışan acımasız bir suikastçının vuruş emrini kimin verdiğini öğrenmek ve intikamını almak için 24 saatten az zamanı vardır.

Oyuncular: Woody Harrelson, Mary Elizabeth Winstead, and Miku Patricia Martineau

Yönetmen: Cedric Nicolas-Troyan

1. Africa (2013)

1. Africa (2013)

IMDb: 9.0

Özet: Afrika'daki vahşi hayatı merak edenler için nefis kesitler sunan bir belgesel. Afrika'daki belirli bölgeleri derinlemesine inceleme ve görme fırsatı yakalayacaksınız.

Oyuncular: David Attenborough, Simon Blakeney, Bill Rudolph

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın