Görüş Bildir
Haberler
Nadal'a Federer ile Hazırlanacak

Nadal'a Federer ile Hazırlanacak

Batuhan
12.05.2015 - 13:20
İçeriğin Devamı Aşağıda

İtalya Açık Tenis Turnuvası’nda mücadele eden tek Türk tenisçi İlhan, Nadal ile oynayacağı 2. tur maçına, Federer ile yapacağı antrenmanla hazırlanacak.

Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) Masters Serisi'nin 1000 puanlık prestijli turnuvalardan İtalya Açık’ta 2. tura yükselen dünya 87 numarası Marsel İlhan, Roma’daki performansını ve dünya 7 numarası Rafael Nadal ile yapacağı karşılaşmayı, AA muhabirine değerlendirdi.

Milli raket, toprak kortta düzenlenen turnuvadaki iki eleme ve ilk tur maçında göstediği performans konusunda 'İyi başladım, iyi gidiyor. Bir haftadır iyi oynuyorum. Bu hafta şu ana kadar 70 puan topladım' dedi.

İtalya Açık’a ilk defa katıldığını ve bunu kendi puanlarıyla gerçekleştirdiğini anlatan 27 yaşındaki tenisçi, 'İlk defa oynadığım Roma'da şu ana kadar başarılı oldum. Bundan sonra her zaman bu turnuvada oynamak istiyorum' diye konuştu.

Roma’daki turnuvanın zorluğuna dikkati çeken Türk raket, 'Burası için bir hedef koymadım, her maçta iyi oynamak istiyorum. Şu ana kadar 3 maç kazandım. Gerçekten zor bir turnuva. Çok güçlü rakipler var. İstanbul’da herkes Roger Federer ile oynarım diye bekledi. Federer olmadı, bu hafta burada Nadal oldu. Bu da tenisin güzel tarafı' ifadelerini kullandı.

'Nadal karşısında kaybedecek bir şeyim yok'

İtalya Açık’ta 9 defa final oynayıp 7 kezle en çok kazanan ve dünya genelinde toprak kortlardaki ezici başarısından ötürü 'Toprağın Kralı' olarak adlandırılan Rafael Nadal ile ilk kez karşılaşacak İlhan, 'Nadal şu an formda. Geçen hafta (Madrid Açık’ta) final oynadı. Toprakta her zaman iyi. Toprağın kralı. Benim ise kaybedecek bir şeyim yok. Çıkıp iyi bir tenis oynamak istiyorum' değerlendirmesinde bulundu.

İlhan, 'Nadal maçı için özel bir hazırlığı olup olmadığı' sorusuna, özel bir hazırlığı olmadığını ancak bugünkü antrenmanını Nadal ile rekabetleri dünya genelinde büyük ilgi uyandıran İsviçreli dünya 2 numarası Roger Federer ile yapacağı cevabını verdi.

Daha önce Federer ile Montreal ve Şanghay’da antrenman yaptığını hatırlatan İlhan, 17 'grand slam' şampiyonluğu bulunan İsviçreli raketin oyun stilini beğendiğini, Nadal’ın ise iyi bir oyuncu olduğunu dile getirdi. İlhan, bu sezon oynadığı turnuvaların ilk turlarında güçlü rakiplerle eşleştiğini hatırlatarak, 'Avustralya Açık’ta Stanislas Wawrinka, Dubai’de ise Novak Djokovic ile oynadım. Biraz da şanssızlık var, güçlü rakipler çıkıyor. Yapabilecek bir şey yok, çıkıp oynamak lazım' yorumunu yaptı.

Fransa Açık hazırlıkları

Tenis sezonunun 4 'grand slam' turnuvasından ikincisi Fransa Açık (Roland Garros) öncesi son hazırlık turnuvası olan İtalya Açık’ta iyi bir performans sergileyen Marsel İlhan, bu yıl ilk kez ana tablodan katılacağı Fransa Açık için de şunları kaydetti:

'İlk defa oluyor. Eleme oynamadan katılacağım. Formumdan memnunum, iyi bir toprak sezonu geçiriyorum. Şu an bir hedef koymadım. Maç maç ilerleyeceğim. Oyunuma devam edeceğim. İyi oynadıktan sonra her şey olur.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0