Görüş Bildir
Haberler
Müzik Dahisi Cimuk, Almanya'daki Yarışmada Birincilik Elde Etti

Müzik Dahisi Cimuk, Almanya'daki Yarışmada Birincilik Elde Etti

ATKN
02.04.2015 - 13:02

Suriye'den savaş nedeniyle iki yıl önce ailesiyle birlikte Türkiye'ye göç ettikten sonra müzik otoritelerini şaşkına çeviren ve gece yarısı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Çerkes asıllı Tambi Asaad Cimuk (16), Almanya'nın Mühlacker kentinde düzenlenen uluslararası müzik yarışmasında birinci oldu. 

Cimuk, geçtiğimiz 2 Şubat tarihinde yıllardır hayalini kurduğu ABD'nin New York kentindeki Carnegie Hall Salonu'nda konser vermişti. 

Aylar süren girişimler sonucunda geçen Aralık ayında bir gece yarısı operasyonuyla TC vatandaşlığına kabul edilen ve Rusya'nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen yarışmaya katılan genç müzisyen, Şubat ayında yıllardır hayalini süsleyen New York'taki dünyaca ünlü salonda müzikseverlerin karşısına çıkmıştı. Tambi, dün akşam Almanya'nın Mühlacker kentinde düzenlenen 'The Fifth International Competition Yarışması'nda performansıyla müzik otoriterlerinden tam puan alarak birinci oldu. Ödülü almanın sevincini yaşayan Tambi, yarışma için aylardır çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayarak, 'Çok çalıştım, birinci oldum. Ödülü yeni ülkem Türkiye ve barış dolu bir dünya için alıyorum. Beni keşfedip elimden tutan piyano öğretmenim Elena Çekiç'e de teşekkür ederim.' diye konuştu.

Tambi Asaad Cimuk'un eğitimlerini sürdürdüğü Akademix Güzel Sanatlar Merkezi Yöneticisi Rüstem Avcı, 'Carnegie Hall bütün müzik insanlarının hayalidir. Pasaport sorunu yüzünden video göndererek katıldığımız New Jersey'de düzenlenen yarışmada elde edilen birincilik ödülünü almıştık. Müzik kariyerine planladığımız gibi devam ediyoruz. Önemli müzik otoritelerinin de izlediği organizasyonda Tambi kısa sürede elde ettiği piyano yeteneğiyle kendisini izleyenleri hayran bıraktı. Tatsız olayların yaşandığı coğrafyamıza böyle başarı hikayeleride sunabilmek bizim için çok sevindirici. Tambi, uluslararsı jüriden tam puan alarak birinciliği hak etti. Çok çalıştı ve başardı. Bize sadece yol göstermek ve yardım etmek kaldı.' dedi.

CHA

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0