Görüş Bildir
Haberler
Mustafa Bozbey Kimdir? CHP Bursa Belediye Başkanı Adayı Mustafa Bozbey'in Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Mustafa Bozbey Kimdir? CHP Bursa Belediye Başkanı Adayı Mustafa Bozbey'in Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Elif ÇAMLIBEL
14.12.2023 - 22:15 Son Güncelleme: 14.12.2023 - 22:21

Siyasi partiler, 2024 yerel seçimleri için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşmesi planlanan seçime aylar kala Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan adayları da belli olmaya başladı. CHP Bursa Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey oldu. Seçmenler hızla 'Mustafa Bozbey kimdir?' sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, CHP Bursa Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey kimdir? 

İşte, Mustafa Bozbey'in hayatı ve siyasi kariyeri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mustafa Bozbey Kimdir? CHP Bursa Belediye Başkanı Adayı Kimdir?

Mustafa Bozbey Kimdir? CHP Bursa Belediye Başkanı Adayı Kimdir?

Mustafa Bozbey, 1962 yılında Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Özlüce Mahallesi'nde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Özlüce ilkokulunda başlayan Bozbey, ortaokul ve lise eğitimini Bursa Cumhuriyet Lisesi'nde tamamladı. 

1984 yılında Anadolu Üniversitesi, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitede İnşaat Mühendisliği bölümünde yüksek lisans yaptı. 

Mustafa Bozbey, Seden Bozbey ile evli ve bir çocuk babasıdır.

Mustafa Bozbey'in Kariyer Yaşamı

Mustafa Bozbey'in Kariyer Yaşamı

Kariyer hayatına 1985 yılında inşaat mühendisi olarak başlayan Mustafa Bozbey, 1999 yılında siyasete atıldı. 

18 Nisan 1999 tarihinde gerçekleşen seçimlerde, Nilüfer Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bozbey, 1989 yılında kurduğu Bozbey İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ndeki görevini ve yetkilerini devretti.

Mustafa Bozbey'in Siyasi Kariyeri

Mustafa Bozbey'in Siyasi Kariyeri

1999 seçimlerinde Demokratik Sol Parti adayı olarak seçime katılan Bozbey, Nilüfer Belediyesi'nin üçüncü belediye başkanı oldu. 28 Mart 2004 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Nilüfer Belediye Başkanı aday olan Bozbey, bu kez bir de ilke imza attı ve Bursa'nın siyaset tarihinde merkez ilçelerde iki dönem üst üste seçim kazanan ilk ve tek başkanı oldu. Mustafa Bozbey, 2009 ve 2014 seçimlerinde de belediye başkanı seçilerek bu unvanı korudu. 

2019 yerel seçimlerinde CHP Bursa Belediye Başkanı adayı oldu. Bu kez geçerli oyların yüzde 47,03'ünü alan Bozbey, ikinci sırada kaldı.

2024 yerel seçimleri CHP Bursa Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey oldu.

2024 yerel seçimleri CHP Bursa Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey oldu.

Mustafa Bozbey, 20 yıllık Nilüfer Belediye Başkanlığı görevinin ardından siyasi yolculuğuna 2019 seçimlerinde CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak devam etmişti. İkinci kez aday oldu! 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında gerçekleşen toplantının ardından 2024 yerel seçimlerinde Mustafa Bozbey, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak seçildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erol Kayar

Bursa halkı nilüfer olmak yerine yıldırım olmayı tercih etti, bu sene de farklı olmaz şehrin yarısı arap