Görüş Bildir
Haberler
Mükemmel Giden Kariyerleri Karıştıkları Skandallar Sonucunda Sona Eren Futbolcular

Mükemmel Giden Kariyerleri Karıştıkları Skandallar Sonucunda Sona Eren Futbolcular

Mükemmel kariyerler nasıl yerle yeksan olmuş...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zinedine Zidane

1. Zinedine Zidane

Fransız futbolcular denildiği zaman akla ilk gelen isim olan Zidane, gerçekten de mükemmel bir kariyere sahipti. Fransa Milli Takımı ile kazanmış olduğu Dünya Kupası ve Avrupa Kupası, ne denli başarılı bir futbolcu olduğunu nitelendiriyor. Juventus ve Real Madrid gibi dünyanın en prestijli futbol takımlarında yer alan Zidane, 2006 yılında emekli olacağını açıklamıştı. İşte, ne olduysa son maçında oldu... Fransa- İtalya maçı esnasında uzatmaları oynarken topsuz alanda rakibine kafa atan Zidane, böylece maçta kırmızı kart görmüş oldu. Son derece kusursuz giden kariyeri son anda böyle bir olay ile hatırlanan ünlü futbolcu, yıllar sonra yaptığı hareketten dolayı pişman olmadığını dile getirdi.

2. Eric Cantona

2. Eric Cantona

Yine Fransızların bilinen bir futbolcusu olan Eric Cantona, başarısı kadar hırsı ile de biliniyordu. Saha içinde takındığı agresif tavırlar ve aşırı hırslı davranışları çoğunlukla takımını zor duruma düşürse de kazanılan her kupadaki hakkı yadsınamayacak kadar fazla! Başarılı bir futbolcu olmasına rağmen hırslı davranışları nedeniyle kariyerinde çalkantılar yaşamaya başladı. Özellikle Manchester United'da oynarken rakip takımın oyuncusuna uçan tekme atması ve Fransa Milli Takımında oynarken teknik direktöre ağır küfürler etmesi sonucunda takımdan uzaklaştırma alması, kariyerindeki başarılardan daha fazla konuşulmuştur. Bu tip olayları ardı ardına yaşayarak kariyerini kötü bitirmiştir.

3. Diego Maradona

3. Diego Maradona

Bazıları tarafından futbol tarihinin en büyük ismi olarak anılan Maradona, özellikle attığı inanılmaz goller, yaptığı asistler ve transferleri ile aktif olduğu dönemlerde sürekli gündemde kalmayı başardı. Yalnızca futbolcu olarak değil, futbolun tanrısı gibi görülen Maradona, Dünya Kupasında atmış olduğu bir gol ile yüzyılın en iyi golünü atma unvanına erişti. Fakat bu kadar kusursuz olan kariyerinin ona getirmiş olduğu para ve şöhret, Maradona'ya iyi gelmedi. Gece hayatı, kumar ve uyuşturucu bağımlılığı sonucunda Maradona'nın kariyerini kötü etkiledi. 1994 yılında emekli olmaya karar veren futbolcu, son maçında doping aldığı gerekçesiyle kupadan men edildi. Bu onun son maçı oldu.

4. Paul Gascoigne

4. Paul Gascoigne

Diğer ismi ile Gazza, İngiliz futbol tarihine ismini yazdırmış bir oyuncu... Hırslı ve bir o kadar da ilginç tavırları olan Gascoigne, yetenekleri ve saha içerisindeki sıradışı futbol teknikleri ile herkesi kendisine hayran bıraktırıyordu. Fakat kariyeri, başarısını gölgeleyen disiplinsiz ve hırçın davranışları nedeniyle sona erdi. Sahadayken hem rakiple hem de kendi takımıyla sürekli kavga eden Gazza, antreman esnasında teknik direktöre küfürler eden ve hatta maç esnasında hatalı gördüğü pozisyonlarda şortunu indirerek protesto eden bir karakterdeydi. Bu hareketlerinin yanına bir de alkol bağımlılığı eklenince Gazza yeşil sahalara veda etti.

5. Fatih Akyel

5. Fatih Akyel

Fenerbahçe ve Galatasaray gibi dev kulüplerde yer alan ve başarısı yabancı kulüplerinde ilgisini çeken Fatih Akyel, mükemmel bir kariyer inşa ederken dibe çökenlerden... 64 kez Milli Takım forması giyen Akyel, 24 Mart 2010 yılında şike soruşturması kapsamında tutuklandı ve bir süre cezaevine girdi. Serbest kaldıktan sonra kariyerine Tepecikspor'da devam etse de şike davası yüzünden kariyeri asla aynı ilerlemedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Adrian Mutu

6. Adrian Mutu

Romanya futbolunda Hagi'den sonra en iyi isim olarak anılan Adrian Mutu, özellikle 2002 Dünya Kupası sonrasında muhteşem bir yükselişe geçti. Chelsea'ye transfer olduktan sonra kokain kullandığı gerekçesiyle 7 ay men cezası alan Mutu, aynı zamanda 17 Milyon € para cezası ödedi. Cezası bittikten sonra Juventus'a transferi gerçekleşen Mutu, orada yaşadığı sorunlar nedeniyle kadro dışı kaldı. Fiorentina'ya transfer olduktan sonra küllerinden yeniden doğduğu düşünülen Mutu, doping yaptığı gerekçesiyle 1 yıl men edildi ve kulüp, sözleşmesini fesh etti.

7. Tanju Çolak

7. Tanju Çolak

Türk futbolunun ve Galatasaray'ın efsanevi ismi olan Tanju Çolak, kazandığı altın ayakkabılar ile kendisini ispatlamış bir futbolcu... Adeta gol atmak için doğmuş olan Çolak, İstanbul'a gelmesi ve arka arkaya kazandığı yüksek ücretler sonrası kariyerinde düşüşe geçmeye başladı. Özellikle silahlara olan merakı ve sansayonel aşklar yaşadığı gece hayatı sonrasında işe bir de Almanya'dan getirttiği araçta usulsüzlük çıkması sonucunda cezaevine girmesi ile futbol camiasındaki süresini tamamladı.

8. Ariel Ortega

8. Ariel Ortega

Arjantinli futbolcu Ortega, Fenerbahçe'de oynadığı dönemlerde muazzam bir hayran kitlesine sahip oldu. Maradona gibi efsaneleşen Ortega, Fenerbahçe'den ayrılışı ile beraber yüksek bir para cezası ödemek zorunda kaldı. Ardından futboldan uzun süre ayrı kalan oyuncu, daha sonra ülkesine geri döndüğü zaman futbola da geri döndü, fakat alkol sorunu yaşadığı için sahalara çok daha fazla uzak kaldı. Kariyeri böylece bitti.

9. Alpay Özalan

9. Alpay Özalan

Hırslı olması ile bilinen Alpay Özalan, çok büyük başarılar elde etmiş olsa da en çok hırsı ile gündeme gelmiş... Beşiktaş'tan sorunlu bir şekilde ayrıldıktan sonra Fenerbahçe'ye transfer olan, fakat orada da beklentileri karşılayamayan Alpay Özalan, 2000 yılında Aston Villa'ya transfer oldu. Oldukça başarılı sezonlar geçiren futbolcu, 2004 yılındaki Avrupa Şampiyonasında David Beckham ile yaptığı kavga sonrasında gündemden düşmeyen ve medyanın ağır baskısı sonucunda takımından atılan Özalan, Güney Kore'ye transfer oldu ama orada da olaylara karıştı. 2006 yılındaki bir maçın daha başında penaltıya sebebiyet veren ve maç sonrası kavga eden futbolcu, 6 maç men aldıktan sonra Japonya'ya daha sonra da Almanya ligine transfer oldu. Kariyeri Almanya'da kadro dışı kalması ile son buldu.

10. İbrahim Üzülmez

10. İbrahim Üzülmez

Beşiktaş taraftarı için yeri her zaman ayrı olan İbrahim Üzülmez, 12 yıllık Beşiktaş kariyerinde kaptanlığa kadar yükseldi. Futbol hayatının kötüye gidişinin sebebi ise 2008 yaz kampında 2. kaptan İbrahim Toraman'ın öğle yemeğine terlikle inmesi nedeniyle kavga etmesi sonucunda kötüye gitmiş. Kaptanlığı böylece elinden alınan Üzülmez, ilerleyen yaşına rağmen Beşiktaş'ta yer almaya devam etti.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
4
4
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?