Görüş Bildir
Haberler
Muhtemelen Daha Önce Hiç Denemediğin Küçük Ama Etkili Kilo Kaybettirici Hileler

etiket Muhtemelen Daha Önce Hiç Denemediğin Küçük Ama Etkili Kilo Kaybettirici Hileler

Başak Nur Süner
02.09.2018 - 18:44 Son Güncelleme: 12.01.2022 - 15:37

Kilo vermeye çalışmak yalnızca beslenmeyle ilgili değildir aslında. Buna öncelikle beynin ve yaşam koşulların hazır olmalıdır. Hayatında uygulayacağın küçük hilelerle kalori alımını azaltabilir kilo vermeyi kolaylaştırabilirsin. Bu biraz kendini kandırmak gibi ama denemekten zarar gelmez!

1. Her güne bir fotoğrafla başlamaya ne dersin?

Kolombiya'daki bir beslenme kliniğinde, yakın zamanda yapılan bir çalışma, kilo verme programına rutin olarak devam ederken her gün kendi fotoğrafını çeken kişilerin çekmeyenlere oranla hedefledikleri kiloya düşmede daha başarılı olduklarını buldu.

2. Işıkları söndür ve hafif bir müzik aç.

Makul büyüklükte porsiyonlar yemekte sorun mu yaşıyorsun? Işıkları söndürmeyi ve yumuşak bir müzik açmayı dene. Psikolojik Raporlarda (Psychological Reports) yayınlanan bir çalışmaya göre, hafif aydınlatma ve müzik daha az yemeye ve daha çabuk doygunluk hissine neden oluyor.

3. Kendini 5 yaşında bir çocuk olarak hayal et.

3. Kendini 5 yaşında bir çocuk olarak hayal et.

Tadları mükemmel ama vücut için zararlı olan yiyecekleri anında kesmek oldukça zor. Kendi kendine yaptığın olumsuz konuşmaları önlemek önemli olan. Oldukça açık olan iştahını, 5 yaşındaki bir çocuğa yememesi gereken yiyeceklerden kaçınması gerektiğini öğretir gibi bastırabileceğini söylüyor yaşam koçu olan  Freida B. Herron. İştahının şımarık bir çocuk olduğunu düşün ve ona nazik davran.

4. Günlük tut.

Hayır bu sefer ne yediğini yaz, böylece kontrol etmiş olursun demeyeceğiz. Bu sefer normal geçirdiğin güne dair bir günlük tutmanı öneriyoruz. Önemli bir kişisel konu hakkında 15 dakikalık bir yazma egzersizinin, duygusal yemeğe yol açan stres ve belirsizliğe karşı bir tampon görevi görebileceğine ve zor durumlarda öz denetimin sağlanmasına yardımcı olabileceğine inanılıyor.

5. Tabağını yeniden düzenle.

Tabağının büyük bir kısmını sebze ve tahıllı gıda ile doldur. Sadece tabağını yeniden düzenleyerek otomatik olarak daha az kalori tüketir ve daha fazla sağlık için koruyucu vitamin ve besin alırsın.

6. Kot pantolon giy.

İş yerin ya da okulun müsaade ediyorsa takım elbisenin içinde şık görünüyor olsan bile rahat kıyafetleri tercih et. Çünkü araştırmalar göre rahat kıyafet giyen insanlar takım elbise giyenlere göre yürümeye daha fazla meyil gösteriyorlar. Böylece fark etmeden daha fazla kalori yakabiliyorlar.

7. Çocuk menüsü sipariş et.

7. Çocuk menüsü sipariş et.

Dışarıdan bir şeyler yemek zorunda olduğunda büyük boy seçimler yerine daha az miktarda ürünlerden oluşan çocuk menüsü sipariş et.

8. Spor yaparken müzik dinle.

8. Spor yaparken müzik dinle.

Elbette, koşu bandındaki zamanın haberleri ve favori dizini izlemek için harika bir zaman gibi görünebilir ancak bunu yapmak kardiyo oturumunu daha az etkili hale getirebilir. 

Çeşitli çalışmalara göre, “hadi”, “inanıyorum” ve “çalış” gibi cümleleri içeren hızlı tempolu, motivasyonlu müzik, daha hızlı hareket etmende ve bilinçaltında kilo vermede etkili olabilir.

9. Her hafta bir besleyici ürün dene.

9. Her hafta bir besleyici ürün dene.

Sürekli yediğin abur cubur ürünlerinden birini bırak ve onun yerine sağlıklı bir ürün al. Diyelim ki haftalık alışverişinde abur cubur kategorisine giren bir çikolata, bir kraker bir de cips alıyorsun. Bir hafta için çikolata yerine şeftali al. Diğer hafta kraker yerine badem al ve tüket.

10. Pu erh çayı (kırmızı çay) tüket.

10. Pu erh çayı (kırmızı çay) tüket.

Pu-Erh, trigliserit seviyesini düşüren fermente bir Çin çayı. Yeşil çay sevmiyorsan kilo vermede etkili olabileceği söylenen bu çayı deneyebilirsin.

11. Film seçimlerine dikkat et.

11. Film seçimlerine dikkat et.

Cornell Üniversitesi’nin Gıda ve Marka Laboratuvarı’ndan araştırmacılar, üzücü bir film izleyenlerin komedi filmi izleyenlere oranla %55 daha fazla bir şeyler yeme eğiliminde olduklarını, aksiyon filmi izleyenlerin, talk show programı izleyenlere göre ise %98 daha fazla atıştırma eğiliminde olduğunu açıkladılar.

12. Paketi açmadan önce kendini onları yerken hayal et.

12. Paketi açmadan önce kendini onları yerken hayal et.

Çalışmalar en sevilen abur cubur ürünün paketini açmadan önce kendini onu yerken hayal etmenin ürünü daha az tüketmeye ittiğini göstermiş.

13. Taşınabilir bir su şişesi edin.

Yanınında sürekli su taşı. Böylece daha çok su tüketebilir daha az acıkabilirsin. Hem sağlığın hem de kilolardan kurtulman için bol bol su iç.

14. Kankalarınla yemek yemeyi sıklaştır.

14. Kankalarınla yemek yemeyi sıklaştır.

Uygulamalı Sosyal Psikoloji Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmaya göre kadınlara kadın arkadaşlarıyla birlikte yemek yerken normalden %15 daha az kalori alıyorlar. Şaşırtıcı bir şekilde, erkekler de erkek arkadaşlarıyla birlikte yemek yerken %22 daha az kalori alıyor ve daha yavaş yiyorlar.

15. Abur cubur satın alma.

15. Abur cubur satın alma.

Evet evdeyken, bir film izlerken insan bir şeyler atıştırmak istiyor. Mutfağa gidilip bir buzdolabı açılıyor, kurcalanıyor. Ama dolabında yiyecek bir şey bulamadığında muhtemelen markete gitmek zor geleceğinden o gece bir şey yemeyeceksin. Bu da kendini kandırmanın bir yolu.

16. Koltuğunu bir yaşlıya ver.

16. Koltuğunu bir yaşlıya ver.

İşten, okuldan dönerken çok yorgun olduğunu biliyoruz. Ama özellikle sürekli masa başında çalışan ve hareket süresi kısıtlı bir bireysen otobüste, metroda kısacası toplu taşıma araçlarındayken yerini başkasına ver ve ayakta yolculuk yap. Bunu gerçekleştiremiyorsan bir durak önce in mesela. Kendi aracını kullanıyorsan markete gittiğinde en uzak yere park et ve alışveriş arabasını boşalttıktan sonra marketteki yerine koy.

17. Teknolojiye sınır koy.

Elektronik ev aletleri ve asansörler sana zaman kazandırabilir ancak aynı zamanda kalori yakmanı da engeller. Araştırmalara göre asansör kullanmayı bırakmak ve bulaşıkları elde yıkamak yılda 4 kilo verdirebiliyor. En azından tahta kaşıkları bulaşık makinesine atmaktan vazgeçip elde yıkayabilirsin.

18. Yediğin sebzelere dikkat!

18. Yediğin sebzelere dikkat!

Sebze yemek oldukça faydalı, evet ama sebzelerde kullanılan böcek ilaçları yıkandığında ne kadar arınıyor orası biraz muamma. Phoenix Güneybatı Koleji Naturopati Tıp Fakültesi'nin yaptığı bir araştırma pestisitlere maruz kalmanın metabolizmayı bozabileceğini göstermektedir. Yani kalorisi az ürünler tüketirken kullanılan ilaçlar yüzünden beklediğinden çok daha fazla kalori alabilirsin. Bu yüzden gücün yettiğince organik ürünler tüketmen en doğrusu olabilir.

19. Tüm perdeleri aç!

Araştırmalar, sabah 8'den öğlen saatlerine kadar güneş ışığına doğrudan maruz kalan insanların kilo alma riskini azalttığını gösteriyor. Araştırmacılar bunun nedeninin, sabah güneşinin metabolizmayı senkronize etmesine yardımcı olduğu için yağları daha verimli bir şekilde yakması olduğunu düşünüyor.

20. Menüdeki kalorisi düşük ürünleri seç.

20. Menüdeki kalorisi düşük ürünleri seç.

Arkadaşlarla buluşmak, ders aralarında kantinden bir şeyler almak kafa dağıtmada faydalı olabilir. Tavsiyemiz gittiğiniz kafe, restoran gibi yerlerde menüdeki kalori bakımından en düşük ürünleri sipariş etmeniz. Özellikle içecekler bakımından Türk kahvesi, sade filtre kahve, bitki çayları kurtarıcınız olabilir. Aynı zamanda bunlar menüdeki en ucuz ürünler olduğundan cebinize de fayda sağlayabilir.

21.

22.

23.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
208
45
35
5
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın