Görüş Bildir
Haberler
Muharrem İnce Kimdir, Kaç Yaşında? Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Nereli?

Muharrem İnce Kimdir, Kaç Yaşında? Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Nereli?

14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'nin yaşamı merak ediliyor. Daha önce öğretmenlik yapmış olan ve şimdilerde ise siyasi kariyerini sürdüren Muharrem İnce, son günlerin en popüler siyasi isimleri arasında yer alıyor. Daha önce Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday gösterilmiş ve az bir farkla kaybetmiş olan, 22. dönemden 26. döneme kadar Yalova milletvekilliği yapmış olan Muharrem İnce kimdir, kaç yaşında? Muharrem İnce nereli, eğitimi ne? 

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Muharrem İnce Kimdir?

muharrem ince kimdir

Muharrem İnce, öğretmen ve siyasetçidir. Şu anda Memleket Partisi Genel Başkanı olarak görev yapmaktadır. Muharrem İnce, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olmuştur. 

4 Mayıs 1964 tarihinde dünyaya gelen Muharrem İnce, 2023 yılı itibariyle 59 yaşındadır.Yalova'nın Merkez ilçesine bağlı Elmalık Köyü'nde dünyaya gelmiştir. Şerif ve Zekiye çiftinin oğlu olan Muharrem İnce'nin annesi Rizeli, babası ise Selaniklidir.

İlkokulu köyünde, ortaokulu ve liseyi ise Yalova'da okumuştur. Muharrem İnce, Balıkesirli bir coğrafya öğretmeni olan Ülkü İnce ile evlidir. Bu evlilikten Salih Arda İnce adında bir oğlu vardır. Muharrem İnce'nin babası 27 Mart 2016'da hayatını kaybetmiştir.

Muharrem İnce'nin Eğitim Hayatı ve Mesleki Kariyeri

muharrem ince meslek

Muharrem İnce, o dönemlerde Uludağ Üniversitesi'ne bağlı olan ve Balıkesir'de yer alan Necatibey Eğitim Fakültesinde Fizik - Kimya Öğretmenliği bölümünü bitirmiştir.

Fizik öğretmeni olarak pek çok lisede görev almıştır. Müdürlük de yapmış olan İnce, daha sonra Yalovaspor'da basın sözcüsü olmuş ve Atatürkçü Düşünce Derneği il başkanlığı görevini almıştır.

Muharrem İnce'nin Siyasi Kariyeri

muharrem ince chp

Muharrem İnce, ilk olarak 1995 yılında milletvekili adayı olmuştur. O dönemde CHP Yalova'dan milletvekili çıkaramamış, İnce de meclise girememiştir. 1998 yılında CHP'nin Yalova İl Başkanı olmuştur. 2002 seçimlerinde ise CHP Yalova Milletvekili olmuş ve meclise girmiştir.

2007 ve 2011 genel seçimlerinde İnce, tekrar meclise girmiştir. 24. dönemde Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi üyesi olmuştur.

Muharrem İnce, özellikle AKP'yi ve Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdiği konuşmaları ile tanınan bir siyasi isimdir. Haziran 2015 genel seçimlerinde yeniden meclise giren Muharrem İnce, 4 Mayıs 2018'de ise partisi tarafından Cumhurbaşkanı adayı gösterilmiştir.

45 gün içerisinde 75 ilde tam 107 miting yapan Muharrem İnce, bu seçimde en çok oy alan 2. aday olmuştur. 11 Eylül 2019'da ise bir dahaki seçimlerde yeniden aday olacağını dile getirmiştir.

Muharrem İnce,  Sivas’ta 'Bin Günde Memleket Hareketi' adında bir hareket başlatmıştır. 8 Aralık 2020'de de CHP'den ayrılacağını ve Memleket Hareketi'ni parti haline getireceğini ifade etmiştir.

İnce, 8 Şubat 2021'de CHP'den resmen ayrılmıştır. 17 Mayıs 2021'de ise Memleket Partisi'ni kurmuştur. 17 Mayıs 2021'den beri bu partinin genel başkanıdır.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın