Görüş Bildir
Haberler
Muhalefetin 'Cumhurbaşkanlığı'nın Kaç Uçağı Var?' Sorusu Tarım Bakanı'na Havale Edilmiş

Muhalefetin 'Cumhurbaşkanlığı'nın Kaç Uçağı Var?' Sorusu Tarım Bakanı'na Havale Edilmiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kıbrıs'a 8 uçakla yaptığı ziyaretin ardından Cumhurbaşkanlığı'na ait uçaklar yeniden gündem oldu. CHP Milletvekili Mürsel Alban Cumhurbaşkanlığı'na ait uçak sayısını ne Cumhurbaşkanlığı'ndan ne de bakanlıklardan öğrenemediklerini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin KKTC'ye ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı'na ait uçakların yeniden tatışma yarattığını hatırlattı. 

Bu tartışmalardan önce Cumhurbaşkanlığı'na ait uçak sayısını öğrenmek için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdiğini anlatan Alban, 'Amacımız 2019 yılında Muğla'da çıkan yangınların yeteri kadar uçak olmaması nedeniye uzun sürede söndürülememesine dikkat çekmekti' dedi. 

Fuat Oktay'ın soru önergesini Tarım ve Orman Bakanı'na sevk ettiğini belirten Alban, 'Güler misiniz, ağlar mısınız. Devletin kimler tarafından nasıl ciddiyetsiz bir şekilde yönetilmesinden bir örnektir bu' ifadelerini kullandı.

"Ulaştırma Bakanlığı 'bizimle ilgisi yok' dedi"

"Ulaştırma Bakanlığı 'bizimle ilgisi yok' dedi"

Aynı soruların CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel tarafından Fuat Oktay’a sorulduğunu hatırlatan Alban, “Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Oktay, Grup Başkanvekilimize ‘konu Ulaştırma Bakanlığını ilgilendirmektedir’ yanıtını vermiş.  Bunun üzerine hem Sayın Özel hem de ben Ulaştırma Bakanlığı’na  “Cumhurbaşkanı’na ait kaç uçak vardır?” diye sorduk. Ulaştırma Bakanlığı’ndan bize, “Konunun Bakanlığımız ile ilgisi bulunmamaktadır” yanıtı geldi” diye konuştu.

"Uçmayan uçaklara en az 13 milyon dolar bakım parası harcanmış"

"Uçmayan uçaklara en az 13 milyon dolar bakım parası harcanmış"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Alban, şunları kaydetti:

'Ortada Cumhurbaşkanına ait 15-16 uçak var ama hiçbiri; Bakanlık, devlet kurumu uçaklarla ilgili bilgi sahibi değil. Cumhurbaşkanı Yardımcısına soruyoruz ‘Bilmiyorum.’ diyor. Ulaştırma Bakanına soruyoruz ‘Uçakların bizimle ilgisi yok.’ diyor. Bu nasıl bir devlet yönetimi? Çok merak ediyorum, sizin acaba birbirinizden haberiniz var mı? Gerçekten merak ediyorum. Bu uçaklar pandemi döneminde bütün yıl yatmış. Uçmayan uçaklar için hesaplara göre en az 13 milyon dolar bakım parası harcanmış. İsrafın boyutlarını görebiliyor musunuz? Fakat ben sizi de çok iyi anlıyorum hiçbir bakan, Cumhurbaşkanının uçaklarını üstlenmek istemiyor, hiç kimse bu israfın hesabını vermek istemiyor.'

İlginizi çekebilecek diğer haberler 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
89
36
15
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

İtibardan tasarruf yapılmaz diyor..... ..... Ülkemizin itibari yerlerde..... Reis'in itibarı olsa kaç yazar.... ..... (Ayrıca itibar mal mülk para pul ve gö... Devamını Gör

cenigz han

Ne diyeceklerdi, keriz halkın vergilerini çatır çatır bekçimiz ile eziyor mu diyeceklerdi.

Emre Bektaş

Arkadaşlar lütfen saçmalamayın elbette tarım bakanlığına sorulacak. Siz sanıyor musunuz ki o uçaklar keyfi alındı ? Tarla sürülüyor o uçaklarla tarlaaaaaa. D... Devamını Gör