Görüş Bildir
Haberler
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan, CHP'li Özgür Özel'e Tazminat Davası ve Suç Duyurusu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan, CHP'li Özgür Özel'e Tazminat Davası ve Suç Duyurusu

FreiGeist
26.12.2018 - 12:35 Son Güncelleme: 26.12.2018 - 17:21

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle CHP'li Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulundu ve tazminat davası açtı.

Akar'ın avukatları Samet Can Olgaç ve Cihat Haykır, suç duyurusu dilekçelerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.

Akar'ın avukatları Samet Can Olgaç ve Cihat Haykır, suç duyurusu dilekçelerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.

Şikayet dilekçesinde Özel'in, Akar'a yönelik beyanlarıyla 'kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret', 'iftira', 'Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama' ile Askeri Ceza Kanunu'nun 95/4. maddesindeki 'astlık-üstlük münasebetlerini zedelemeye, amir veya komutanlara karşı güven hissini yok etmeye matuf olarak alenen tahkir veya tezyif edici fiil ve harekette bulunmak' suçlarını işlediği ifade edildi. 

Tazminat davası dilekçesinde ise Özel'den 500 bin lira manevi tazminatın yanı sıra Özel'in 'kınanması' ve bu kararın tirajı en büyük iki gazetede yayımlanması talep edildi.

Ne olmuştu?

TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında tartışma çıkmıştı. İkili arasındaki 15 Temmuz Darbe Girişimi, Akit gazetesi yazarı Mehtap Yılmaz ziyareti, Ergenekon ve Balyoz üzerinden yaşanan tartışmalar gündeme damgasını vurmuştu.

Erdoğan dünkü grup toplantısında "Önce tazminat, ardından ceza" demişti.

Cumgurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütçe görüşmelerinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel arasında yaşan tartışmaya ilişkin 'Bu ülkede 40 yılı aşkın, silahlı kuvvetlerimizde görev yapmış, şu anda da Milli Savunma Bakanlığı yapan bir kabine mensubu arkadaşımıza kalkıp da bu şekilde saldırma hakkına bunlar sahip değil' ifadesini kullandı ve ekledi:

'Bunlar kabinemizin milli savunma bakanına bu şekilde saldırabilme edepsizliğini yapmışlardır. Bunlara gereken dersi yargıda vermek durumundayız, vereceğiz de. Önce tazminat sonra ceza.'

Özel, TBMM Basın Kulisi'nde düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan'ın, susturamadıklarına, sindiremediklerine karşı yargıyı harekete geçirmeye çalıştığını söyledi.

Özel, TBMM Basın Kulisi'nde düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan'ın, susturamadıklarına, sindiremediklerine karşı yargıyı harekete geçirmeye çalıştığını söyledi.

Özel şöyle konuştu:

'Hodri meydan. Halep oradaysa arşın burada. Söylediklerimizin hangisinde hakaret var? Tazminat dediğin hakarete olur. Kime hakaret etmişiz? Suç varsa ceza olur. Söylediklerimizin hangisi suç? Bir suç varsa bizim söyleyip de Hulusi Akar'ın içinden çıkamadıkları, söyledikleri suçtur. Neden rahatsız oldun? Biz dedik ki Hulusi Akar, silah arkadaşlarının yanına gitmedi. O da 'gittim' dedi. Şahitler gösterdi. Gösterdiği şahitlerin hepsi 'Görev yerin bizim hapishaneydi. Bir tek oraya geldin, diğer 5'ine gitmedin.' dedi. Hulusi Akar, ziyaretlerini savunabildi mi? Ama Recep Tayyip Erdoğan savunmaya çalışıyor. Atatürk'e 'firavun' diyen Nevzat Pakdil'i, yaptığı açılışa davet etmiş, sarıla sarıla doyamadı.'

Erdoğan'ın kendisi hakkındaki 'önce tazminat, sonra ceza' sözlerini hatırlatan Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Hodri meydan. Gücün yetiyorsa Özgür Özel'e açtır davayı, gücün yetiyorsa Özgür Özel'e, CHP'ye ver hapis cezasını. Senden korkmuyoruz. Biz korkarsak senin karşında, Türkiye diz çöker. Biz de ayaktayız, Türkiye de ayakta. Sana meydan okuyoruz.'

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
67
26
13
8
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Eftal Koç

Asker değilsin artık. O soruları bal gibi sorarlar kardeşim. Koğuş değil orası.

Pasif Kullanıcı

hacı sorulara katlanamayacaksan bırakacaksın bakanlığı. asker olmaya devam edeceksin. sonra gelip böyle mahkeme ile uğraşıyorsunuz. o adam milletvekili bunla... Devamını Gör

White Troll

Yargının iktidara çalıştığı bir ülke olmaya devam edersek ülke ortadoğu da bulunan arap ülkeleri gibi kaosa sürüklenir