Görüş Bildir
Haberler
Migren Ağrılarından, Hassaslaşan Memelere... Vücutta Regl Döneminin Yaklaştığını Gösteren Değişiklikler

Migren Ağrılarından, Hassaslaşan Memelere... Vücutta Regl Döneminin Yaklaştığını Gösteren Değişiklikler

Aylin Çakar
09.05.2019 - 10:34 Son Güncelleme: 10.05.2019 - 14:47

Adet gününüzün yaklaştığını gösteren 6 durumu sizler için Mirror'dan derledik.

Kaynak: https://www.mirror.co.uk/news/weird-n...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Migren ağrıları...

Çoğu kadın regl olmadan önce karınlarına giren krampların acısından daha keskin bir ağrıyla migren acısı çekiyor. Adet döngüsünü etkileyen östrojen ve progesteron gibi hormonların migrenle bağdaştırıldığı da biliniyor. The American Headache Society’nin resmi maddelerine göre “adet döngüsü migren ağrıları” adet döneminden 2 gün önce ve 3 gün sonraki süreç içerisinde yaşanıyor.

2. Bağırsaklarımızdaki tuhaflıklar:

Çoğu kadın adet döneminde bağırsak hareketlerindeki garipliği hissediyor. Regl döneminin ilk günlerinde vücudunuz rahim daralmasına sebep olan kimyasal düzenleme enzimleri salgılıyor. Fakat bazı zamanlar düzenleme enzimleri bağırsaklarda da görülebiliyor ve daralmaya sebep oluyor. Dünya çapında ünlü doktor Mira Kaga, bazı zamanlarda vücudumuzun çok fazla düzenleme enzimi salgıladığını ve bu enzimlerin diğer organları da etkilediğini söylüyor. Bunun, bazı kadınlarda bağırsak hareketlerini hızlandırırken bazılarında ishal problemine kadar ilerlediği de Kaga’nın sözleri arasında.

3. Hassas memeler:

3. Hassas memeler:

Adet döneminize yaklaşırken memelerin hassaslaşması kadınlar için iyi bir şans olabilir. Jinekolog Alexa Dweck’in Cosmopolitan’da yayınlanan röportajına göre, memelerdeki dolgunluk bir haftadan fazla sürebiliyor ve bu süreçte sütyen bedenlerinizin yükselmesi de oldukça normal. New York’ta jinekolog olan Dr. Rebecca Brightman, daha az kafein tüketilmesini, memelerin sıcak veya soğuk su torbasıyla rahatlatılmasını ve ağrı kesici kullanımını öneriyor.

4. Tatlı krizi...

4. Tatlı krizi...

Adet döneminde, hormonlarımızdaki değişiklikten dolayı yalnızca cinsel dürtülerimiz harekete geçmiyor aynı zamanda tatlı şeylere karşı da isteğimiz artıyor. Seks terapisti Dr.Deb Laino, regl gününden önce mutluluk hormonlarının azalmaya meyilli olduğunu ve stresliyken artan kortizol hormonunun salgılandığını söylüyor. Laino’nun Cosmopolitan’da bulunan röportajına göre, şekerli ve yağlı yiyecekler mutluluk hormonunun salgılanmasını sağlıyor. Aynı şey kortizol için de geçerli. Stres altındayken salgılanan kortizol hormonundan dolayı tuzlu yiyeceklere karşı istek artıyor. Tuzlu veya tatlı atıştırmalıkların ne kadar lezzetli olduğunu biliyoruz ama aynı şeyi sağlamak için ağzımıza birkaç sebze de atabiliriz.

5. Kilo almak...

5. Kilo almak...

Alyssa Dweck, fazla kiloların suçlusunun progesteron hormonlarındaki artış olduğunu söylüyor. Değişkenlik göstermekle birlikte, regl döneminin başlangıcındaki sökülme ilk birkaç gün içinde gerçekleşiyor. Dweck, tıbbi kaynaklardaki bilgilere göre regl döneminde alınan kilonun az miktarda olduğunu da ekliyor. Söz konusu biz kadınlar olunca alınan 100 gram bile büyük sorun olabiliyor :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Egzersiz ağrıları:

6. Egzersiz ağrıları:

Birçok kadın, egzersiz yapmanın adet kramplarını hafiflettiğini düşünüyor.  2014’te yayınlanan Journal of Trauma Rehabilitation ‘ın yürüttüğü çalışmaya göre kadınlarındaki hafif travmatik beyin yaralarının iyileşme döneminin daha uzun sürmesinin nedeni adet döngüsünden önceki hafta salgılanan progesteron hormonunun daha yüksek olması olarak belirtildi. Sadece beyin travmalarında geçerli olmayan bu durum, egzersiz ağrılarınızın adet döneminden önce normalden daha uzun süre vücutta kalmasına sebep olabilir. Luteal faz, birçok insanın hızlı nefes alıp vermesine de yol açıyor ve daha çok yorulmaya sebep oluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
152
21
17
7
4
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın