Görüş Bildir
Haberler
Microsoft, Satışlarını Artırmak İçin Daha Ucuz Telefonlar Üretecek

Microsoft, Satışlarını Artırmak İçin Daha Ucuz Telefonlar Üretecek

Batuhan
24.02.2014 - 15:07

Microsoft, Satışlarını Artırmak İçin Daha Ucuz Telefonlar Üretecek

Microsoft, Windows tabanlı daha ucuz telefonlar üretmek için birlikte çalıştığı üreticilerin sayısını artırmayı planlıyor. Şirketin amacı Google ve Apple'ın işletim sistemlerinin gerisinde kalan Windows Phone işletim sisteminin satışlarını artırmak.

Teknoloji devi Pazar günü yaptığı açıklamada, Windows tabanlı telefon üreticilerinin sayısını artıracağını, Lenovo ve gelir açısından dünyanın en büyük fason üreticisi Hon Hai Precision Industry gibi şirketler ile çalışacağını belirtti.

Barselona'da bir basın toplantısı düzenleyen Microsoft yöneticileri daha ucuz çipler, daha az buton ve daha az hafıza kullanabilecek şekilde şirketin Windows Phone işletim sisteminin çalışabilmesi için gereken donanım özelliklerinin seviyesini de düşüreceklerini belirtti. Böylece şirket gelişen piyasalar için Windows Phone ile çalışacak daha ucuz cihazların üretilmesini sağlayacak.

Microsoft'un Windows tabanlı giyilebilir cihaz üreticileri ile ilişkilerden sorumlu Nick Parker, 'Windows Phone üretmek isteyen herkesle Windows Phone konusunda iş birliği yapmaya açığız' dedi.

Microsoft uzun yıllardır akıllı telefon pazarına girmek istiyor ancak şirket şu ana kadar yüzde 4 oranında Windows Phone ile çalışan akıllı telefon satabildi. Şirketin bu satışları Google'ın Android, Apple'ın iOS işletim sistemi ile kıyaslandığında oldukça geride kalıyor. Şirket pazarın alt tarafına hitap edecek ucuz telefonlar üretmesi için baskı görüyor.

Şu ana kadar Windows tabanları telefonlar üreten şirketler içerisinde Nokia, HTC, Huawei Technologies ve Samsung Electronics bulunuyordu. Şirket, yeni üreticilerin Windows telefonlarını ne zaman piyasaya sürebileceği konusunda ya da cazibesini artırmak için lisans ücretlerini düşürüp düşürmeyeceği konusunda ise bir açıklama yapmadı.

Parker konuyla ilgili, 'Pazarda rekabetçi olmak zorundayız ancak OEM fiyatlandırması konusunu konuşmuyoruz' dedi.

Microsoft, Eylül ayında Nokia ile şirketin telefon ve patent lisans birimini 7,4 milyar dolara satın alma konusunda anlaşma yapmıştı. Ancak şu an için Nokia'nın Windows tabanlı telefonları gelişmekte olan piyasalardaki 100 dolar altı Android telefonlar ile rekabet edecek ucuzlukta değil.

Microsoft'un satın alımına karşın Nokia bugün Android ile çalışan ilk akıllı telefonunu tanıttı. Bu konu hakkında yorumda bulunan Microsoft'un işletim sisteminden sorumlu başkan yardımcısı Joe Belfiore 'Nokia hala bağımsız bir şirket. Çok heyecan duyduğumuz ürünler ürettikleri gibi daha az heyecan uyandıran ürünler de üretiyorlar.' dedi.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0