Görüş Bildir
Haberler
TV
Mercan Kolye'den Zampara Seyfettin'e: 90'lı Yıllarda Yayınlanmış Unutulmaz Televizyon Filmleri

Mercan Kolye'den Zampara Seyfettin'e: 90'lı Yıllarda Yayınlanmış Unutulmaz Televizyon Filmleri

90'lı yıllarda film sektörü öylesine fazla iş çıkarıyordu ki sinemada yayınlanan filmlerin yanı sıra televizyon filmleri apayrı bir talep görüyordu. Bunlardan bazıları öylesine sevildi ki günümüzde hala hafızalarımızda. Komediden drama ve hatta romantizme kadar pek çok kategoride izlediğimiz televizyon filmlerinin en unutamadıklarımızı sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yaz Aşkım (1998)

1. Yaz Aşkım (1998)

Cem Akyoldaş'ın yönetmenliğini üstlendiği Yaz Aşkım, 90'lara damga vuran ve 23 yaşında hayatını kaybeden Kerim Tekin'in rol aldığı bir yaz filmi. Filmde Tekin'e Meral Kontrat eşlik ederken, filmde hem dram hem macera etkileri epey fazla. Kerim ve Meral adlı iki gencin yaz tatilinde tanışıp sevgili oldukları filmde gençlerin kendilerini farklı tanıtmalarıyla ilişkileri çıkmaza giriyordu.

2. Zampara Seyfettin (1995)

2. Zampara Seyfettin (1995)

90'lı yılların kesinlikle en unutulmaz televizyon dizilerinden biri Zampara Seyfettin'dir. Herkesin en az 1 kez izlediğini düşündüğümüz Zampara Seyfettin'de Seyfettin, Sapitop isimli bir şirketten kazandığı bedava tatile çıkar. Fakat aynı tatil, Sedef adlı genç bir kadın da kazanınca ikili tatili beraber geçirirler.

3. İki Arkadaş (1998)

3. İki Arkadaş (1998)

Kemalettin Tuğcu’nun Güzel Bir Gün isimli kitabından uyarlanan İki Arkadaş, iki yakın arkadaşın dünyayı tanımaları ve tüm kötülüklere rağmen göğüs germelerini anlatıyor. Kemalettin Tuğcu klasiği olduğu için bol miktarda dram öğeleri içerdiğini söylemeden geçmeyelim.

4. Kumru (1998)

4. Kumru (1998)

Aydan Şener ve Kerem Alışık'ın başrolünde yer aldığı Kumru, kızı yaşındaki Kumru ile evlenen Ali Dayı ve Ali Dayı ile evlenmesine rağmen Kemal'le yeni bir aşka yelken açan Kumru'nun yaşadıklarını anlatıyor.

5. Yeni Bir Yıldız (1997)

5. Yeni Bir Yıldız (1997)

Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan aşkının perçinlendiği Yeni Bir Yıldız filminde bir yükseliş ve dibe çöküş hikayesi konu alınıyor. Filmde ünlü bir film aktörü olan Yalçın şöhretinin zirvesindedir, fakat yaşadığı ortamdan ve ilişkilerden sıkılmaktadır. Bir toplantıda karşılaştığı Ceren'e ani bir ilgi duyar ve bu ilgi ikisinin de hayatını kökten değiştirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Günaydın İstanbul Kardeş (1998)

6. Günaydın İstanbul Kardeş (1998)

Yönetmenliğini Çağan Irmak'ın yaptığı filmde bir radyoda DJ'lik yapan Alican ile onun aşık olduğu Sadenaz'ın duygusal ve komik anları anlatılıyor. Volkan Severcan ve Esra Akkaya'yı izlediğimiz film, Çağan Irmak'ın ilk uzun metrajlı filmi.

7. Zıpçıktı (1995)

7. Zıpçıktı (1995)

90'lar denince akla gelen bir diğer komedi filmi olan Zıpçıktı, Problem Çocuk'un Türkiye uyarlaması olarak karşımıza çıkıyor. Yetimhanede büyüyen Cafer adlı çocuğun evlat edinmesini konu alan filmde Cafer'in seri katil Bay Balta'ya olan hayranlığıyla yeni ailesi epey zor duruma düşüyordu.

8. Ay Işığında Saklıdır (1996)

8. Ay Işığında Saklıdır (1996)

İzleyen herkesin Toprak Sergen'e aşık olduğu Ay Işığında Saklıdır'da gencecik bir Aydan Şener izliyoruz. Uygar ve Şule karakterlerinin ilişkisinin Uygar'ın yaptığı bir hatayla geri dönülmek bir şekilde sona ermesini konu alan film özellikle final sahnesiyle epey trajikti.

9. Yüzleşme (1996)

9. Yüzleşme (1996)

Yüzleşme, genç bir kızın intiharı sonrası başlatılan soruşturmayı merkezine alan gerilim dolu bir film olarak karşımıza çıkıyor. Aydan Şener ve Kaan Girgin'in rol aldığı filmde milletvekili adayı Mümtaz Bey ve ailesinin huzurlu hayatı bu intiharı araştıran dedektifin hayatlarına girmesiyle yerle bir oluyor.

10. Mercan Kolye (1998)

10. Mercan Kolye (1998)

Nurseli İdiz'i evlerden ırak üvey anne karakteriyle izlediğimiz Mercan Kolye, eşi ölen bir adamın çocuklarına anne olması için Belkıs adlı acımasız bir kadınla evlenmesini konu alıyor. Çocukların gördüğü eziyet her izlediğimizde içimize işliyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çilekli Pasta (2000)

11. Çilekli Pasta (2000)

Uğur Polat ve Yasemin Kozanoğlu'nun başrolünde yer aldığı Çilekli Pasta filminde minik bir pastane sahibi olan Onur, pastanesinde her gün çilekli bir pasta yapar, fakat bu pastayı aşık olacağı kadına saklar. Bir gün kalbini çalacak kadın pastane kapısından içeri girer.

Peki, size göre bu filmlerden en unutamadığınız hangisi?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
7
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın