Görüş Bildir
Haberler
Melankoli ve Yalnızlık Temalı En Duygusal Filmler

Melankoli ve Yalnızlık Temalı En Duygusal Filmler

Yusuf Ç.
13.07.2015 - 05:17 Son Güncelleme: 03.11.2022 - 18:13

İyisiyle de kötüsüyle de bir gün tanıştığımız yalnızlık, bazen oksijen kadar ihtiyaç duyduğumuz bir durumken bazense hiç yaşamak istemediğimiz bir duruma dönüşebiliyor. Bir de beraberinde melankolik duyguları da getiriyorsa hiç tahammül edilemiyor. İşte bu duygularımıza tercüman olacak 35 filmi sizler için derledik. Sıcak battaniyenizin altında yanınızda sevdiğiniz atıştırmalıklar varken belki de en yalnız anınıza arkadaşlık etmek için iyi fikir olacaklardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Joe (2013) - IMDb 6,9

1. Joe (2013) - IMDb 6,9

Texas'ın küçük bir kasabasında geçen hikayede, geçmişini unutmaya çalışan ve gündüzleri koruda çalışıp akşamları içen Joe Ronsom'ın yolu, ailesinin içinde bulunduğu kaos ortamını sonlandırmak için yollara düşen 15 yaşında Gary ile kesişiyor. Gary ailesini geçindirebilmek için iş ararken Joe Ransom ile karşılaşır ve ikisinin de hayatı beklemedikleri şekilde değişir. Joe geçmişte işlediği suçlardan arınmanın ve tüm hatalarını telafi etmenin yolunu ararken, Gary, henüz tanımadığı Joe'yu koşulsuzca önemsemeye ve rol model olarak görmeye başlar. Joe ise hayatında ilk kez birisi için önemli olabileceğini düşünür ve Gary'yi kanatları altına alır.

Amerikan bağımsız sinemasının öne çıkan isimlerinden David Gordon Green'in yönettiği filmin başrollerini Nicolas Cage, Tye Sheridan ve Ronnie Gene Blevins paylaşıyor.

IMDb 6,9

2. About Schmidt (2002) - IMDb 7,2

2. About Schmidt (2002) - IMDb 7,2

Hayatı, ailesi ve işiyle meşgulken herhangi bir sorun yaşamayan Schmidt, emekliliğinin ardından karısını kaybetmesiyle tepetaklak olur. Üstelik kızı da, uygun olmayan bir adamla evlenme planları yapmaktadır. Geniş bir arazide bir uçandairenin açtığı kocaman bir boşluğa benzeyen yaşamına bir anlam katmak isteyen orta yaşlı adamımız; hem kendi yaşamını gözden geçirmek, hem de kızının yapmak üzere olduğu hatayı engellemek üzere bir yolculuğa çıkar.Senarist kimliğiyle tanıdığımız yönetmen Alexander Payne’den bol ödüllü bir yapım. Özellikle senaryonun ve oyunculukların bir hayli övgü topladığı filmde, JackNicholson eski unutulmaz performanslarını bile aşıyor.

IMDb 7,2

3. I Am Legend (2007) - IMDb 7,2

3. I Am Legend (2007) - IMDb 7,2

Benim adım Robert Neville. New York şehrinde hayatta kalan biriyim. Sesimi duyan biri varsa'herhangi biri. Lütfen. Yalnız değilsin?.

Robert Neville çok başarılı bir bilim adamıdır, ama o bile tedavi edilemeyen, insan yapımı o korkunç virüsü kontrol altına alamamıştır. Her nasılsa virüse bağışıklık gösteren Neville, New York şehrinden, hatta belki dünyadan arta kalan yerde, hayatta kalmış tek insandır. Neville üç yıl boyunca inancını yitirmeden her gün telsiz mesajı göndererek, umutsuz bir şekilde, hayatta kalmış başka insanlar bulmaya çalışır. Ama yalnız değildir.

Belki de insanoğlunun son ve en iyi umudu olan Neville'i ayakta tutan tek şey kendine düşen görevi yerine getirme arzusudur: Kendi kanını kullanarak virüsün etkilerini tersine çevirecek bir tedavi bulmak. Ama karşısındakilere karşı sayıca az olduğunu bilmektedir? ve zamanı da hızla tükenmektedir. 

IMDb 7,2

4. Submarine (2010) - IMDb 7,3

4. Submarine (2010) - IMDb 7,3

15 yaşındaki Oliver Tate'in iki amacı vardır: Önündeki doğum gününe dek bakirliğini kaybetmek ve annesiyle yeniden hayatına giren eski bir sevgilisi arasındaki alevi söndürmek.

IMDb 7,3

5. The Fountain (2006) - IMDb 7,3

5. The Fountain (2006) - IMDb 7,3

'Ölüm her bir ruhu özgür kılar'

The Fountain, bir adamın sevdiği kadını kurtarmak için giriştiği ebedi savaşımı anlatan bir yolculuk. Destansı yolculuk, 16. Yüzyıl İspanya'sında bir fatih olan Tomas'ın (Hugh Jackman), ölümsüzlük bahşettiğine inanılan efsanevi bir varlık olan Gençlik Çeşmesi'ni aramaya çıkmasıyla başlar. Hikaye, modern bir bilim adamı olan Tommy Creo, sevgili karısı Isabel'ı yavaş yavaş öldüren kanseri tedavi edebilmek uğruna ümitsiz çırpınışlarını anlatarak devam ediyor. 26. Yüzyılda derin uzayda yolculuk eden astronot Tom, kendisini bin yıldır yiyip bitiren gizemleri kavramaya başlar. Bu bin yıla yayılan üç hikayede, tüm zamanların Thomas'ı olan savaşçı, bilimadamı ve kaşif; hayat, aşk, ölüm ve yeniden doğuş kavramlarıyla yüzleşir. Bu üç adamın hikayesi tek ve ortak bir gerçeğe uzanmaktadır...

IMDb 7,3

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Secret Life of Walter Mitty (2013) - IMDb 7,4

6. The Secret Life of Walter Mitty (2013) - IMDb 7,4

Ünlü 'Life' dergisinde Negatif Portföy Müdürü olarak çalışan Walter gayet basit bir hayata sahiptir. İşi ile evi arasında geçen bu sıradan hayatındaki tek heyecanı ise dergide yeni çalışmaya başlayan Cheryl'e duyduğu sevgidir. Bu sevgiyi gizliden gizliye yaşayan Walter bir türlü Cheryl'e açılamaz. Kendini ona karşı basit biri olarak görür. Bu aşk bilmecesini çözmeye çalışan Walter daha büyük bir sorunla karşılaşır. Çalıştığı dergi satılmıştır ve yayın hayatına bundan sonra internet üzerinden devam edecektir. İşini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Walter'ın önündeki son görev derginin son sayısının kapağını çıkarmaktır. Ancak kapak fotoğrafının negatiflerinden biri eksiktir. Hayatını bu dergiye adamış olan Walter için üzerine düşen görevi yapma vakti gelmiştir. Kollarını sıvar, Cheryl'in de desteği ile kayıp olan negatifi bulmak için ünlü fotoğrafçı Sean O'Connell'ın peşine düşer ve birbirinden ilginç maceraların arasına dalar. 

IMDb 7,4

7. Blue Valentine (2010) - IMDb 7,4

7. Blue Valentine (2010) - IMDb 7,4

Şu ana dek daha çok belgesel tarzında kariyerini sürdüren yönetmen Derek Cianfrance‘nin 1998 yılında çektiği Brother Tied’den sonra ikinci filmi (belgeseller hariç). Cesur ve abartısız bir anlatımın benimsendiği aşikar olan film; yıkılmakta olan bir evliliğin samimi ve yıkıcı bir portresinin  dürüst bir değerlendirmesi olarak özetlenebilir.

IMDb 7,4

8. Lars and the Real Girl (2007) - IMDb 7,4

8. Lars and the Real Girl (2007) - IMDb 7,4

Lars internetten tanıştığı yeni arkadaşını, erkek kardeşi Gus ve eşi Karin'e tanıştırmak ister. Tanışma için bir akşam yemeği düzenleyen evli çift, Lars ve yeni kız arkadaşını gördüklerinde gerçek bir şok yaşayacaklardır: Çünkü Lars'ın arkadaşım dediği kişi oldukça güzel bir oyuncak bebektir. Lars'ın akıl sağlığından yoğun şüpheler duyan ve komşularını durumu nasıl açıklayacaklarını kara kara düşünen Gus ve Karin bir çözüm yolu bulurlar. Lars'ı aile doktorları Dagmar Berman'a götüreceklerdir.

IMDb 7,4

9. Red Desert (1964 - IMDb 7,5

9. Red Desert (1964 - IMDb 7,5

İtalya'da annesi ve eşiyle yaşayan Giuliana, hayata karşı zayıf tutunuşunu çevresindekilerden, özellikle de başarılı ama ihmalkar kocası Ugo'dan gizlemeye çalışmaktadır. Geçirdiği bir trafik kazası sonucu birkaç sıkıntı yaşayan kadın,  Ugo'nun eski arkadaşı Corrado'nun bir iş gezisi için bu şehre gelmesiyle onunla tanışır. Corrado Giuliana'nın endişelerine karşı daha duyarlıdır. Bir ilişkiye başlarlar ve her şey değişmeye başlar.

IMDb 7,5

10. Pi (1998) - IMDb 7,5

10. Pi (1998) - IMDb 7,5

Bir matematik dehası olan Max sorunlu bir kişiliğe sahiptir ve insan hayatının belki de en önemli buluşuna ulaşmak üzeredir. Son on yıl boyunca sayısal olarak tabiatin bir kodlanma sistemine sahip oldugunu keşfetmiş fakat bunu çözmeyi başaramamıştır.Her sey ama her sey onu bir tek sonuca götürmektedir. Ulaştığı sonuç onu daha büyük kaoslara, bunun da ötesinde problemin merkezi olarak kendine yöneltmektedir.Bulduğu sır için belki de insanlar birbirlerini bile öldüreceklerdir. Bunu herkesten saklamalıdır. Max zincirin ilk halkası olan kodu kırmayı deneyerek bu riski yok etmeye karar verir.

IMDb 7,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Detachment (2011) - IMDb 7,7

11. Detachment (2011) - IMDb 7,7

Öğrencileriyle birebir ilişki kurabilen, fazlasıyla yetenekli bir eğitimci olan Henry Barthes bu mesleği arka plana atarak geçici olarak öğretmenlik yapmaktadır. Şimdiye kadar hiç bir okulda arkadaşları ve öğrencileriyle duygusal bağ kuracak kadar kalamaz. Son gönderildiği devlet okulunda ise öğrencileri hatta okulun yöneticisine kadar insanlar içine kapanık yaşamaktadır. Öğrencilerinden bir tanesinin sokakta yaşamasına göz yummayan bu değerli öğretmen onun evine dönmesi için elinden gelen bütün çabayı gösterir. Hayatta hala sevgiyi hak eden insanlar vardır...

IMDb 7,7

12. The Station Agent (2003) - IMDb 7,7

12. The Station Agent (2003) - IMDb 7,7

Yaşlı dostu Henry'nin ani ölümü, Fin'in hayatını alt üst eder. Emekli bir adam olan Fin, Henry'nin maket oyuncak dükkanını hem iş yeri, hem de evi gibi kullanmaktadır. Sevdiği bir işte çalışmak, sevdiği bir dostu ile birlikte olmak, en önemlisi de sevdiği bir düzene sahip olmak; yüz otuz dört santimetre boyunda bir adam için, ender bulunan güzelliklerdir. Fakat Henry'nin göçüp gitmesiyle; Fin'in elinden de tüm bu güzellikler uçup gitmiştir.

Henry, vasiyetinde Fin'e de yer vermiştir. New Jersey, Newfoundland'daki yarım dönümlük arazisinin, Fin'in üzerine geçirilmesini vasiyet etmiştir. Henry'nin vasiyetini bildiren Avukat'a göre New Jersey, Newfoundland; Allah'ın unuttuğu bir yerdir. Fakat Fin, buna rağmen Newfoundland'a gitmeyi seçecektir. Çünkü gidecek başka ve daha iyi bir yeri yoktur. Ayrıca, zaten insanlarla içli dışlı olmayı pek sevmemektedir. Bununla birlikte, trenleri ise delice sevmektedir. Arazisinin üstünde de başını sokabileceği, kullanılmayan bir tren istasyonu ve kullanılan tren rayları olduğunu bilmektedir.

Tam istediği gibi, sakin ve yalnız bir hayat yaşayabileceğini düşünerek Newfoundland yoluna düşen Fin; sabah olduğunda, mülkünde yalnız olmadığını fark eder. Hasta babasının yerine bakan Joe; kahve dükkânı olarak kullandığı minibüsü, istasyonun tam karşısına demirlemiştir. İşin en kötü yanı ise fazla arkadaş canlısı, çok girişken ve çok geveze bir gençtir. Fin'in, Joe'dan sonra tanışacağı ikinci kasabalı; aslında bir ressam olan fakat vekâleten Trafik Canavarı'nın yerine bakan, sakar ve talihsiz Olivia'dır. Newfoundland'daki ilk gününde hayatına giren bu iki isim; istemese de, dirense de, Fin'in hayatını ve plânlarını değiştirecektir.

IMDb 7,7

13. Uzak (2002) - IMDb 7,7

13. Uzak (2002) - IMDb 7,7

Yusuf kasabada ona bir gelecek olmadığına karar vererek İstanbul'a gelmiştir. Daha önce şehre yerleşmiş akrabası Mahmut'un yanında kalıp uzaklara giden gemilerde miço olarak iş bulmak ister. İdeallerine ulaşmak için her şeyi yapmaya hazırdır. Fotoğrafçı Mahmut ise, idealleriyle arasının gitgide açıldığının bilincindedir. Üstelik, kendini bu durumdan kurtarmak için de hiçbir şey yapamaz ya da yapmaya yanaşmaz.

IMDb 7,7

14. Dead Man (1995) - IMDb 7,7

14. Dead Man (1995) - IMDb 7,7

19. yüzyılın ikinci yarısında, kaybedecek bir şeyi olmadığını düşünen genç bir adam, Batı Amerika'nın uç kısımlarına, bilmediği bir yere muhasebeci olmak için gider. 

Fakat o gidene kadar yerine çoktan başkası alınmıştır. O da ?'Hiç kimse'' isimli dışlanmış bir Amerikan yerlisinin hayatına girmesiyle gerçek bir Batılı olmayı kendine iş edinir. 

Hiç kimse'yle tanışmasıyla hikaye komik ve vahşi bir hal alır. Blake'in doğasına zıt olsa da, durum Blake'i silah kullanan, kural dışı avlanan bir katile dönüştürür. Blake yavaşça kontrolünü kaybeder.

IMDb 7,7

15. The Machinist (2004) - IMDb 7,7

15. The Machinist (2004) - IMDb 7,7

Makinist, uykusuzluktan ölmek üzere olan bir torna operatörü Trevor Reznik'in hikayesidir. Bir makine atölyesinde, normal şartlar altında mesleki tehlikeler yeterince kötüdür; henüz Trevor için riskler yalnızca yorgunluk oluyor ve zamanla Trevor uyku uyuyamaz hale geliyor. 

IMDb 7,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Cast Away (2000) - IMDb 7,7

16. Cast Away (2000) - IMDb 7,7

Chuck Noland, filmde hem kişisel hayatını hem de iş hayatını saatin tik-taklarına göre yaşayan bir FedEx sistem mühendisini canlandırıyor. Hırslı kişiliği yüzünden her şeyini kariyerine adamış olan Noland günlerini, maksimum kontrol sayesinde maksimum başarıyı getirecek şekilde önceden planlayarak yaşamaktadır.İşinde her şeyi halledebilen Chuck özel hayatında aynı derecede başarılı değildir çünkü işiyle ilgili sorumlulukları, uzun zamandır birlikte olduğu sevgilisi Kelly'ye çok az zaman ayırmasına neden olmaktadır. Filmde Kelly'yi yine bir Oskar sahibi aktrist Helen Hunt canlandırıyor.Fakat Chuck'ın bu manik varlığı, uzak bir adada yalnız kaldıktan - hayal edilebilecek en ıssız yere savrulduktan - sonra sona erecektir. Yaşam mücadelesi vermeye başladığı andan itibaren, günlük hayatın rahatlığından uzakta, ve hiç kimseyle konuşamayan Chuck hem fiziksel hem ruhsal açıdan bir değişime de başlamış olacaktır. Ve günlük hayatın boş işleri ve baskılarını çok uzaklarda bırakan Chuck'ın 'başarı' ya ve kendisine bakışı düşünebileceğinden çok daha fazla değişecektir.

IMDb 7,7

17. (500) Days of Summer (2009) - IMDb 7,8

17. (500) Days of Summer (2009) - IMDb 7,8

Alışılmamış türde bir romantik komedi olan film, aşkın gerçek olduğuna inanmayan bir kadın ve ona aşık olan bir adamın hikayesini anlatıyor.

Tom Hansen, hayatından tamamen çıktığına emin olduğu zaman Summer Finn ile tanıştığı ilk günü hatırlar. Tom, kıza ilk gördüğü anda aşık olur. Hayatının geri kalan kısmını bu kızla birlikte geçirmesi gerektiğini biliyordur.

Ne var ki Summer ne aşka ne ilişkilere inanmamaktadır. Buna rağmen aralarında arkadaşlıktan öte farklı bir ilişki başlar. Birlikte geçirecekleri günler sıradışı, eğlenceli ve komik bir hikayeye tanıklık edecektir.

İlk defa Sundance Film Festivali’nde gösterilen film, hem eleştirmenlerden hem de seyirciden tam not aldı.

IMDb 7,8

18. Kes (1969) - IMDb 7,8

18. Kes (1969) - IMDb 7,8

İngiltere’nin Oscar’ı olarak adlandırabileceğimiz BAFTA Ödülleri’nden 2 dalda ödül kazanan, ''En İyi Film'', ''En İyi Yönetmen'', ''En İyi Senaryo'' gibi dallarda da adaylığı bulunan filmde usta yönetmen Ken Loach'un sinemasıyla özdeşleşmiş açık ve sade anlatımını görüyoruz. Geleceği ve yaşamı kimse tarafından düşünülmeyen Billy'nin, bu boş vermişlik içerisinde başı bir türlü beladan kurtulmaz. Hayatında bulunan herkesle ve hatta hayatın kendisiyle daha genç yaşında problemi olan Billy aslında bir umut aramaktadır. Bu umut ışığını ise bir gün ağaçta karşılaştığı bir kerkenez yuvasında bulur. Onun için hayat kerkenezi bulması, beslemesi ve eğitmesiyle başlamıştır. Billy rolünde daha 16 yaşındayken izlediğimiz ve bu film ile BAFTA Ödülleri'nde ''Umut Vaat Eden Oyuncu'' ödülünü alan David Bradley'nin yer aldığı filmde, Billy aracılığıyla Ken Loach, sınıf farklılıkları ve mekanlar gibi unsurlarla hayatın kendisini izleyicilere sergiliyor. 

IMDb 7,8

19. Nebraska (2013) - IMDb 7,8

19. Nebraska (2013) - IMDb 7,8

Montana'da serkeş bir hayat süren Woody Grant piyangodan büyük ikramiyeyi kazanır. Woody, çekilmez ve alkolik bir ihtiyar olmuştur. Ailesinin güvenini uzun zaman önce kaybettiği için onları inandıramaz. Woody yanında gelmesi için sadece oğlunu ikna edebilir. Birlikte Nebraska'ya doğru uzun bir yolculuğa çıkarlar.

IMDb 7,8

20. Drive (2011) - IMDb 7,8

20. Drive (2011) - IMDb 7,8

Hollywood'da dublörlük yapan ve keskin araba kullanabildiği için geceleri de soygunlara katılan bir araba sürücüsünün (Gosling) yaşamını merkeze alıyor... 

Sürücünün yasa dışı hayatı, güzel komşusu Irene'nin (Mulligan) hapisteki kocasına yardım etmeyi kabul etmesiyle daha da tehlikeli bir hale bürünür. Zira bir anda kendisini Los Angeles'ın en tehlikeli adamlarının hedef listesinde bulur. Şimdi hem kendi hayatını, hem Irene ve oğlununkini kurtarmak için yapacağı tek şey en iyi bildiği şekilde sadece araba sürmektir!

IMDb 7,8

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Naked (1993) - IMDb 7,9

21. Naked (1993) - IMDb 7,9

Johnny çalıntı bir arabayla geldiği Londra'da ilk önce eski sevgilisi Louise'in evine gider. Bir müddet burada kalsa da, hiçbir yere ait olmayan bu adamı bağlayan hiçbir şey yoktur. Johnny bavulunu alır ve Londra sokaklarında dolaşmaya başlar. Canının istediği yerde canının istediği gibi davranmakta, köşe başlarında kitap okumakta ve yeni insanlarla tanışmaktadır. Ama istisnasız, şehirde tanıştığı herkes mutsuzdur. 

IMDb 7,9

22. Gravity (2013) - IMDb 7,9

22. Gravity (2013) - IMDb 7,9

Dr. Ryan Stone ilk uzay görevine çıkmıştır. Görev arkadaşı emekliliğe hazırlanan astronot Matt Kowalsky'dir. Son görevleri sırasında hiç beklemedikleri bir durumla karşılaşırlar ve mekikleri parçalanır. İki astronot uzayın soğuk ve sonsuz karanlığına doğru savrulurlar. Nasa ile iletişimleri kopmuştur ve oksijenleri hızla tükenmektedir. İki astronotun zamana karşı yarışarak yörüngede ve hayatta kalma mücadelesi başlar.

IMDb 7,9

23. A Single Man (2009) - IMDb 7,5

23. A Single Man (2009) - IMDb 7,5

İngiliz bir üniversite profesörü olan George Falconer'ın hayatı, uzun yıllardır ortağı olan arkadaşının ani kaybıyla sarsılıyor. George aslında yaşamakla ilgili kafa karışıklıkları olan, yakın kız arkadaşı Charley için tesellisi ararken bu travmatik olay,  kendi yaşama isteğine meydan okumasına neden olur.IMDb 7,5

24. Her (2013) - IMDb 8,0

24. Her (2013) - IMDb 8,0

Theodore Twombly, eşinden boşandıktan sonra tek başına yaşamaya başlayan ve el işi mektuplar yazarak geçimini sağlayan bir yazardır. Bir gün reklamlarda gördüğü bir yazılımın işine yarayacağını düşünerek satın alır. Samantha isimli bir sanal zeka uygulaması sunan yazılım Theodore'un aklını karıştırarak ufkunu açacak sorular sormaya başlar. Yazılım sayesinde içinde bulunduğu yalnızlıktan kurtulan Theodore, Samantha'ya karşı ilginç hisler beslemeye başlayacaktır.

IMDb 8,0

25. Life of Pi (2012) - IMDb 8,0

25. Life of Pi (2012) - IMDb 8,0

Yann Martel'in en çok satan, aynı adlı romanından uyarlanan film, bir hayvan bakıcısı ve genç oğlunu merkezine alan sihirli bir macera öyküsü.

Pi'nin Yaşamı; inanç, umut ve hayatta kalma mücadelesini işleyen bir masal kıvamında. İzleyiciye farklı bir deneyim yaratacak olan “Pİ’NİN YAŞAMI”, bizleri genç bir çocuğun inanılmaz macerasına sürüklüyor – heyecan verici, spiritüel, keyifli, tüyler ürpertici, espirili ve aynı zamanda trajik bir hikaye. Pi Patel’in Hindistan’daki egzotik bir hayvanat bahçesinden Pasifik’e uzanan yolculuğunda yaşadığı gemi kazası sonucu bir sandalda bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan ve üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı ile hayatta kalan tek insan olarak yaşadığı akıl almaz hikayesini sunuyor. Pi, uçsuz bucaksız okyanusta bir sandalda başbaşa kalan bu enteresan dörtlünün arasında hayatta kalma savaşı verirken, zekası sonucu besin zincirine kurban gitmemeyi başarır ve sonunda Kaplan Richar Parker ile başbaşa kalır. Pi hayatta kalmak için bu devasa kaplana büyük bir anlayışla yanaşmak zorundadır ve inanılmaz masalları böylece devam eder.

IMDb 8,0

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Edward Scissorhands (1990) - IMDb 8,0

26. Edward Scissorhands (1990) - IMDb 8,0

Bir zamanlar yüksek bir tepedeki kalede, en büyük icadının adı Edward olan bir mucit yaşıyordu... 

Edward, dayanılmaz bir çekiciliği olmasına rağmen, mükemmel değildi. Mucidin ani ölümü onun yarıda kalmasına yol açtı, elleri yerine uzun, keskin metal parçaları vardı... 

Edward, merhametli bir Avon hanımefendisinin, onu, ailesiyle beraber yaşamak üzere evine götürene kadar karanlıkta yalnız yaşadı. Böylece Edward'ın Suburbia isimli pastek cennetteki fantastik maceraları başladı. 

Batman ve Beetlejuiceun yönetmeni Tim Burton'dan son derece sıradışı bir karakter üzerine unutulmaz bir masal...

IMDb 8,0

27. Wings of Desire (1987) - IMDb 8,0

27. Wings of Desire (1987) - IMDb 8,0

İki melek, Damiel ve Cassiel, Berlin sokaklarında süzülür, kalabalık nüfusu gözlemler, sıkıntılı insanlara görünmez umut ışınları sağlar, ancak onlarla asla etkileşime girmez. Ancak Damiel, yalnız trapez sanatçısı Marion'a aşık olduğunda, melek fiziksel dünyada yaşamı deneyimlemeyi arzular ve bunun için çabalar.

IMDb 8,0

28. Solaris (1972) - IMDb 8,0

28. Solaris (1972) - IMDb 8,0

Solaris, insan zihinlerine şiddetli bir etkisi olan gezegendir ve Solaris'in zihinleriyle oynayabilme gücünü araştırmak adına gezenin yörüngesinde dönen uzay istasyonuna bir psikolog gönderilir. Araştırmacı psikolog da gezenin etkilerinden kaçamaz ve geçmişiyle yüzleşmesi üzerine olaylar gelişmeye başlar.IMDb 8,0

29. Moon (2009) - IMDb 8,0

29. Moon (2009) - IMDb 8,0

Astronot Sam Bell bir Lunar Industries çalışanıdır.Üç yıldır Ay'da tek başına işlettiği enerji merkezinde Dünya'nın temel enerji kaynağını çıkarıp Dünya'ya iletmekle görevlidir.Yalnızlığa mahkum olduğu, uydu bağlantısının da kopmasıyla dış dünya ile tüm iletişimini kaybeden Sam'i zor günler beklemektedir.

Neyse ki Ay'da geçirmek zorunda olduğu sürenin sonlarına yaklaşmıştır ve evine dönüp karısına ve kızına kavuşmasına az bir zaman kalmıştır.Ancak üsten ayrılmasına günler kala yaşadığı korkunç bir kaza onu garip bir keşfe götürür.Sam'in paranoyası artmaya başlar, garip bir şeyler döndüğü kesindir ama ne...

Evinizden 250,000 mil uzaktaysanız yüzleşeceğiniz en zor şey kendinizsiniz... 

IMDb 8,0

30. The Perks of Being a Wallflower (2012) - IMDb 8,1

30. The Perks of Being a Wallflower (2012) - IMDb 8,1

Mektuplar aracılığıyla kimliği gizli bir şekilde anlatılan The Perks of Being a Wallflower, 90'lı yıllarda lise birinci sınıf öğrencisi olan Charlie'nin hikayesini anlatmaktadır. 

Duygusal ve utangaç olan Charlie, bir yandan değişen çevresini gözlemlerken bir yandan da en iyi arkadaşı Michael'ın yakın zamandaki intiharıyla uğraşmaktadır. İngilizce öğretmeni Bill, ona okuması için fazladan kitaplar vererek hayata katılmayı öğretmeye çalışır ve Bill'in çabaları Charlie'nin deneyimleriyle açığa çıkacaktır. 

Hikaye boyunca Charlie; kendisini unutmasına sebep olan kötü bir çocuklukla, kürtaj, uyuşturucu ve seksle uğraşarak, eşcinsellik ve etrafındakilerin yargılarına maruz kalarak yaşama katılmaya çalışır. 

Charlie çocukluğun basitliği ve yaklaşmakta olan gelecek fikri arasında sıkışıp kalmıştır, etrafındaki dünyayı izlemek ve ona katılmak arasında sıkışıp kalmıştır, arkadaşları ve ailesinin sorunlarının ortasında sıkışıp kalmıştır.

IMDb 8,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Into the Wild (2007) - IMDb 8,2

31. Into the Wild (2007) - IMDb 8,2

Christopher McCandless üniversiteden mezun olduktan hemen sonra iş, aile ve sorumluluk gibi ağırlıkları geride bırakıyor. Bütün parasını yakıyor ve Alaska'da doğa ile birebir yaşamak için yola koyuluyor.

McCandless, uzun yolculuğu boyunca bin bir tür macera ve bin bir tür insan ile karşılaşıyor. Grand Canyon'da river rafting yapıyor, doğayı kendine ev ediniyor, orta yaşlı bir hippi çift ve özellikle yaşlı yanlız bir adamla unutulmaz birer ilişki kuruyor.

McCandless, iki yıllık yolculuğu boyunca bir kez bile ebeveynleri ve en önemlisi her şeyden çok sevdiğine inandığımız kız kardeşi ile haberleşmiyor.

IMDb 8,2

32. Requiem for a Dream (2000) - IMDb 8,4

32. Requiem for a Dream (2000) - IMDb 8,4

Film, uyuşturucu bağımlısı 4 karakteri anlatmaktadır. Her şey istedikleri gibi başlar. Geçimlerini uyuşturucu satarak kazanmaya karar veren Harry ve Tyrone için her şey gayet güzel başlamıştır. Hayli para kazanırlar. Aynı zamanda Sara Goldfarb hayallerini süsleyen televizyona çıkma fırsatını yakalamıştır. Sürekli rüyasında televizyonda kırmızı elbisesi ile seyircileri selamladığını görür. Kırmızı elbisesini bulur. Fakat kendisine küçük gelmektedir. Bu elbisenin kendisine gelebilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır. İşte her şey o zaman başlar. Diyet yapmaya başlayan Sara, komşusunun tavsiyesi üzerine doktora gider. Doktor ona kullanması için haplar verir. Bu haplar Sara'nın yerinde duramamasını, sürekli iş görmesini sağlamaktadır. İşleri iyi giden Harry annesine yeni bir televizyon alır. Götürdüğünde annesinin durumunu gören Harry çok üzülür, ve hapları birdaha kullanmaması gerektiğini söyler.

IMDb 8,4

33. Taxi Driver (1976) - IMDb 8,4

33. Taxi Driver (1976) - IMDb 8,4

Hem Martin Scorsese’nin hem de Robert De Niro’nun filmografilerindeki belki de bu en çarpıcı filmde, 70’lerin Manhattan gecelerinde taksicilik yapan Vietnam gazisi Travis’le birlikte sokaklardayız.

Hikaye boyunca etrafındaki hayatla ve yolunun kesişeceği 'toplumun pisliğiyle' (bir çocuk fahişe, güzel bir sarışın, başkan adayı bir senatör, gözü dönmüş bir kadın satıcısı) bir türlü iletişim kuramayacak olan Travis, en nihayetinde ipleri eline alacaktır. Üstelik gündüzleri izlemeye gittiği belden aşağı filmlerdeki 'vahşi' bir stilde...

Sadece eşsiz senaryosu ve oyunculuklarıyla değil, sıradışı sinematografisiyle de tüm zamanların en etkili filmlerinden biri...

IMDb 8,4

34. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) - IMDb 8,4

34. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) - IMDb 8,4

Clementine (Kate Winslet) sevgilisi Joel Barish'i (Jim Carrey), bir şekilde hafızasından sildirmiştir. Bundan dolayı kalbi kırılmış olan Joel da aynı şeyi yapmaya karar verir. Clementine'nin yavaş yavaş anılarından kaybolduğunu gören Joel, halen onu çok sevdiğini fark eder. Belki de yaptığı hatayı düzeltmek için artık çok geçtir.

IMDb 8,4

35. Wall·E (2008) - IMDb 8,4

35. Wall·E (2008) - IMDb 8,4

Dünya gezegenini terk eden insanlar tarafından unutulduktan sonra, uzun yıllar boyunca yapayalnız yaşayan ve bu süre içinde programlandığı işle (çöp tasnifiyle) uğraşan robot WALL-E, günün birinde EVE adlı çok güzel bir arama robotuyla karşılaşır ve hayatı aniden yepyeni bir anlam kazanır.

WALL-E’nin elinde gezegenin geleceğinin anahtarının olduğunu keşfeden EVE, artık başka bir gezegende yaşayan ve dünyaya güvenlik içinde geri dönüş haberini heyecanla beklemekte olan insanlara bu bilgiyi rapor etmek için müthiş bir uzay yolculuğuna çıkar. Ancak WALL-E’ de boş durmamış, çok beğendiği EVE’in peşine takılarak onunla birlikte galaksiye açılmıştır. Beyazperdedeki gelmiş geçmiş en heyecan verici ve en yaratıcı komedi macerası böylece başlar.

Geleceğin daha önce hiç hayal edilmemiş vizyonlarını içeren bu filmde WALL-E’ye, aralarında bir hamamböceği ile bozuk robotlardan oluşan kahraman ruhlu bir topluluğun da yer aldığı birbirinden ilginç karakterler eşlik eder.

IMDb 8,4

Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
240
77
47
22
21
18
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın