Görüş Bildir
Haberler
Meclis'te Erdoğan Kavgası

Meclis'te Erdoğan Kavgası

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik 'Cumhurbaşkanı psikolojik tedavi görmeli' sözleri, TBMM Genel Kurulu'nda tartışmaya neden oldu. AK Partili vekillerle CHP'liler arasında yumruklaşmaya varan tartışma yaşandı. Ekici, tartışmaya neden olan sözleri nedeniyle ceza aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akif Ekici, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2016 yılı bütçesi üzerinde Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, anayasa çalışmalarına değindi.

Ekici, 'İradesini, fikrini, düşüncesini bir tek kişiye teslim etmiş bir grupla aynı masaya oturup, anayasa yapılamayacağını' savundu.

Bir AK Parti Grup Başkanvekili'nin, Anayasa Mahkemesinin gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e yönelik kararından önce mutlu olduğunu söylediğini belirten Ekici, şunları söyledi: 'Yukarıdaki ağabeyinin açıklamasından sonra, mahkemenin hak ihlali yaptığını söylüyor. Bu düşüncedeki insanlarla nasıl bir araya oturulup anayasa yapılır? AKP Grubu'na soruyorum, bu kadar ülkeye haksızlık yapan, ülkeyi bu hale getiren bir Cumhurbaşkanı var. Hiçbiriniz Allah için çıkıp, 'ey Cumhurbaşkanı ne yapıyorsun, ülkeyi nereye götürüyorsun?' demiyorsunuz. Bir tavsiyede bulunacağım, dört gruba da öneriyorum. Bölgemizde bazı yaşlı insanlar olur, söz dinlemez, hasta olur doktora gitmek istemez, aile büyükleri, bölgenin önde gelenleri bir araya gelir bu rahatsız kişiyi tedavi olmak için ikna eder. Dört grup oluşturalım, bu Recep Tayyip Erdoğan'ı psikolojik tedaviye tabi tutalım. Çünkü şuurunu kaybetmiş. Utanmazsanız peygamber diyeceksiniz.'

AK Partililer tepki gösterdi

AK Partililer tepki gösterdi

Ekici'nin sözlerine, AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi.

AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar ile Ekici'nin birbirinin üzerine yürümek istemesine, araya giren milletvekilleri engel oldu. Bu arada CHP ile AK Parti'li milletvekilleri birbirlerine karşılıklı laf attı. Tartışmanın büyümesi üzerine TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, birleşime ara verdi.

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, aranın ardından birleşimi açtı, AK Parti ile CHP Grup başkanvekillerine söz vereceğini belirtti.

AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, Meclis'in, açıldığı günden beri en talihsiz gününü yaşadığını söyledi. Çakır, CHP Gaziantep Milletvekili Ekici'nin yaptığı konuşmanın siyasi eleştiri olmadığını, polemik de retorik de olmadığını ifade etti.

Çakır, İçtüzük'te Meclisten çıkarma cezasının ne şekilde verileceğinin belli olduğunu belirterek, söz konusu maddeyi okudu.  'Bu talihsiz bir konuşmadır, terbiye sınırlarını aşmıştır' diyen Çakır, Ekici hakkında Meclisten geçici çıkarma cezası verilmesini talep etti. Çakır, Ekici'nin hiç değilse bütçe görüşmelerinin selametle geçmesi bakımından özür dilemesini istedi.

Pervin buldan, Ekici'ye söz verdi

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, daha sonra CHP'li Akif Ekici'ye söz verdi.

Ekici, konuşmasına başlamadan önce AK Parti'li milletvekilleri ayağa kalkarak laf atmaya başladı ve CHP Grubu'nun arkalarında oturan Ekici'den, gelip kürsüde konuşmasını istedi.

Ekici'nin, konuşmasından önce Genel Kurulda gerginlik başladı. Gerginliğin devam etmesi üzerine Buldan, birleşime ara verdi. Gerginlik arada da sürdü.

Birbirlerinin üzerine yürüdüler

Birbirlerinin üzerine yürüdüler
İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti'li milletvekillerinin CHP Grubu'na yönelmesi üzerine, CHP'li milletvekilleri de ayağa kalktı. Her iki grubun milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü.

Bu sırada, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, kendisini tutan milletvekillerinin yanından ayrılarak, Ekici'nin oturduğu arka bölüme yöneldi.

Karaca'yı, araya giren diğer milletvekilleri durdurdu.

Milletvekilerinin birbirlerini ittikleri Genel Kurul'da, CHP'li Ekici ile CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal'ın, sıraların üzerine çıkarak AK Parti'li milletvekillerine hamle yaptığı görüldü.

Gerginlik, araya giren milletvekillerinin, AK Parti'li milletvekillerini sıralarına döndürmesiyle sona erdi.

CHP'li Ekici'ye Meclisten geçici çıkarma cezası

CHP'li Ekici'ye Meclisten geçici çıkarma cezası

Bu arada Ekici, bütçe görüşmelerinde yaptığı ve Genel Kurulda tartışmaya neden olan sözleri nedeniyle ceza aldı.

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, TBMM İçtüzüğü'nün 163. maddesi gereğince Ekici'ye, Meclisten geçici olarak iki birleşim çıkarma cezası verilmesini teklif etti.

Buldan, Ekici'ye savunması için söz verdi ancak Ekici'nin Genel Kurulda olmaması üzerine CHP Grup Başkanvekili Engin Altay açıklama yaptı. Ekici'nin savunma yapmayacağını ifade eden Altay, 'Ortada biraz dozajı yüksek siyasi eleştiri vardır' dedi.

AK Parti'li milletvekillerinin tepki göstermesi üzerine Altay, 'Biz böyle düşünüyoruz, sizin gibi düşünmek zorunda değiliz. Savunma yapma gereği duymuyoruz' ifadesini kullandı.

Bunun üzerine Buldan, çıkarma cezasını Genel Kurulun onayına sundu. Muhalefet milletvekillerinin ret oylarına karşılık, AK Parti'li milletvekillerinin oyuyla CHP'li Ekici'ye Meclisten iki birleşim geçici çıkarılma

cezası verildi.

CNN Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
44
30
11
5
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
uçi mamadi

Suç onların değil halkın ! Bazı şeylerin farkına varabilsek çok şey olacak... "Devlet gemiye, halk da suya benzer. Gemiyi taşıyan sudur; ama gemiyi batı... Devamını Gör

Uyuşuk adam

Gemi değil gemicik:)

Jack Klein

TBMM=Türkiye Beyinsiz Mağarabilimci Malları. Bence halk kendi akıl sağlığını düşünerek, bu malları kendilerinden uzak tutmak için oy verdi ve başardı.Çok akı... Devamını Gör

bender k

Film gibi ulkeyiz derken bosuna demiyoz, hem de en kral film: STAR WARS. Bak episode 2 bitti, 3 un basindayiz. bu gidisle alkislarla gelecek Galactic Empire... Devamını Gör