Görüş Bildir
Haberler
MEB'ten Cübbeli Ahmet'e Tepki: 'Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesi'ne Davet Ediyoruz'

MEB'ten Cübbeli Ahmet'e Tepki: 'Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesi'ne Davet Ediyoruz'

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Nazif Yılmaz, 'Çocuklarınızı imam hatipe göndermeyin' diyen Cübbeli Ahmet'e 'Kendisini daha geniş bilgi almak için 1951 yılında ilk açılan okullardan kendisine yakın olan Fatih’teki İstanbul Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesine davet ediyoruz' diye yanıt verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Nazif Yılmaz, kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün 'Çocuklarınızı imam hatip lisesi ve ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin” şeklindeki ifadelerini tashih etmesini arzuladığını söyledi.

"Öğrenci ve öğretmenlerimiz zan altında bırakıldı"

"Öğrenci ve öğretmenlerimiz zan altında bırakıldı"

Yeni Akit gazetesindeki habere göre; Yılmaz, şöyle dedi:

'Sayın Ahmet Mahmut Ünlü’nün İmam Hatip Okulları ile ilgili açıklamaları kendisinin bu kurumlar hakkında sahih olmayan nakiller üzerinden zanda bulunmasına sebep olduğunu görmekteyiz. İmam hatip okullarında verilen eğitimde ve ders kitaplarında ayrımcılıkları ve mezhebî farklılıkları öne çıkaran bir anlayış değil Kur’an ve sünnet merkezli, temel İslâmî kaynaklara dayalı bütünleştirici ve birleştirici bir yaklaşım ortaya konulmaktadır.

Okullarda verilen din eğitiminde İslam dîni içerisinde ortaya çıkan farklı fıkhî yorumlar ve düşünce oluşumları bir zenginlik olarak kabul edilerek öğrencilerin bu bilgileri doğru bir şekilde öğrenmesi hedeflenmektedir. Bunun sonucunda, öğrencilerin Kur’an ve sünnet çerçevesinde doğru inanca sahip olmaları, doğru bilgi, doğru düşünce ve doğru davranış kazanmaları hedeflenmektedir. Ülke insanının dînî inanış ve anlayışlarını göz ardı etmeksizin bid’at ve hurafelerden arındırılmış, sahih bir din öğretimi, devletin denetim ve himâyesinde gerçekleştirilmektedir. 

Dolayısıyla bu nezih kurumlar hakkında kamuoyunu yanıltıcı bilgilerin hem de din adına anlatılmasını doğru bulmamaktayız. Okullarımızı, öğretmen ve öğrencilerimizi zan altında bıraktığı için ifadelerini tashih etmesini arzu ediyoruz. Bir de, kendisini daha geniş bilgi almak için 1951 yılında ilk açılan okullardan kendisine yakın olan Fatih’teki İstanbul Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesine davet ediyoruz.'

Cübbeli ne demişti?

Cübbeli Ahmet, CNN Türk'te katıldığı programda imam hatiplerle ilgili şunları söylemişti:

'Düz okullara gönderin daha az hasarla çıkar. Ben bunu gördüm denedim. Bütün çevremdeki insanlar çocuklarımızı gönderdik kız çocuklarımız geliyor, Hoca sahabeye hakaret, hadis, mezhep yok… Yani müfredat işlemiyor. Müfredattaki şeye yorum katıyor. Hangi cemaate bağlıysa veyahut mezhepsizlik, reformist, mealcilik akımı her neyse orayı empoze etmeye çalışıyor. Bugün ilahiyatta benim reddiye yaptığım adamlardan 'Kuran değişsin' diyen adam şu an da Ankara ilahiyatta hoca...”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
4
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
SO_FAR_SO_GOOD

o değil de nazif yılmazı tebrik etmek lazım. muhabbetin arasına recep tayyip erdoğanı nasıl sıkıştırmış. bravo. yakında bakan olur

Resho

Peki X İmam Hatip Lisesi'ne mesela gitmeesin mi? illa Recep Tayyip Erdoğan İ.H.L'mi olması gerek. Herhangi bir liseye gitsin demeye yüreğiniz yetmiyor değil ... Devamını Gör

Vedat Kaplan

YANLIŞINIZ VAR LİSE DİPLOMASI VAR ÜNİVERSİTE DİPLOMASI YOK