Görüş Bildir
Haberler
Mahmut Efendi Külliyesi'nde Yıkım

Mahmut Efendi Külliyesi'nde Yıkım

Onedio Medya
08.02.2016 - 12:02 Son Güncelleme: 08.02.2016 - 12:38

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun adına yaptırılan külliyenin bulunduğu yere sabah saatlerinde çok sayıda Çevik Kuvvet polisi ve iş makinası geldi. Külliyede bulunan iki bina, kaçak olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Yıkıma engel olmaya çalışan cemaat mensupları, polisle tartıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Beykoz'da yapımı devam eden Mahmut Efendi Külliyesi'ne giden ekipler, külliyede bulunan iki binanın kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım çalışmasına başladı. İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun adına yaptırılan külliyenin bulunduğu yere, sabah saatlerinde çok sayıda Çevik Kuvvet polisi ve iş makinası gitti.

Yıkım kararını öğrendikten sonra gece saatlerinden itibaren bekleyen onlarca İsmailağa Cemaati mensubu, iş makinalarını külliyenin giriş kapısında karşıladı. İş makinalarını içeriye almak istemeyen grup ile polis arasında tartışma çıktı. Kısa süreli gerginliğin ardından grup dağıldı. İş makinaları alt kısımlarda bulunan iki binanın yıkımına başladı. Ekiplerin yıkım çalışmaları devam ediyor.

TOMA devrildi

TOMA devrildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cadde üzerinde tedbir almaya çalışan bir TOMA kaygan zeminde yol hakimiyetini kaybederek devrildi. Araç içerisinde bulunan 2 polis hafif şekilde yaralandı. Yaralı polisler ambulansla hastaneye kaldırıldı.

İsmail Ağa cemaati, yıkımın ardından internet sitelerinde bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Söz konusu olayın kaynağı, külliye adı altında, Marifet Derneği tarafından Çavuşbaşı’nda inşa edilmekte olan binalarla ilgilidir.

1) Bu hâdise, Orman Bakanlığı tarafından MSN İnşaat şirketine kiraya verilen ormanlık alana cami ve abdesthaneler yapılması ile ilgilidir. Ancak görüldüğü şekliyle proje dışına çıkılarak cami dışında birçok binalar yapılmış, bu sebeple Orman Bakanlığı, cami ve abdesthane dışındaki binaların yapımının durdurulmasını talep etmiştir. Mesele, Orman Bakanlığı ile Marifet Derneği yetkililerinin ilgilendiği MSN İnşaat şirketi arasında gelişen resmî bir süreçtir.

2) Külliyenin ne yapımında, ne de yapılan müdahalede, İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfının ilgisi de dahli de söz konusu değildir.

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
22
14
13
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
itsasin

iyi olmuş

itsasin

yok be son derece iyiyim bugün :)

Berk

Olay ne ya? İnternet erişimim olmadı da bu aralar uzak kaldım gündemden. Özet geçse ya biri be.

Ewok The Hutt

içindekilerle birlikte yıksalar daha bi iyi olurdu sanki.. ama olsun son zamanlarda duyduğum en güzel haberlerden biri. girsinler birbirlerine..