Görüş Bildir
Haberler
Liderliği Stranger Things'ten Geri Aldı! Netflix Türkiye'de Geçen Hafta En Çok İzlenen Dizi ve Filmler

Liderliği Stranger Things'ten Geri Aldı! Netflix Türkiye'de Geçen Hafta En Çok İzlenen Dizi ve Filmler

claude cahun
22.07.2022 - 11:49

Netflix'in haftalık verileri belli oldu. Her hafta güncellenen ve 'Netflix Top 10' adı altında paylaşılan rapora göre 11-17 Temmuz haftası Netflix Türkiye'de en çok izlenen yapımlar diziler ve filmler olarak iki grupta sınıflandı. Diziler listesinin birincisi, yayınlandığı ilk günden beri zirvedeydi. Geçen hafta sırayı Stranger Things'in dördüncü sezonuna kaptıran dizi bu hafta yine en çok izlenen oldu! Filmlerde ise bir takım yenilikler söz konusu. Eğer siz de 'Netflix Türkiye en çok izlenen dizi ve filmler neler?' diye merak ediyorsanız, detaylar içeriğimizde;

Not: Dizilerde birden fazla defa listeye girenlerin IMDb puanı ve künye bilgileri tekrara düşmemek adına verilmedi. Sadece konudan bahsedildi.

Kaynak: https://top10.netflix.com/turkey/tv
İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce diziler!

10. The Longest Night (La noche más larga / 1. sezon)

10. The Longest Night (La noche más larga / 1. sezon)

Özet: Son derece tehlikeli bir katil olan Simon Lago'nun kaldığı psikiyatri hastanesi, bir grup silahlı adam tarafından kuşatma altına alınır. Onların amacı Lago'yu kaçırmaktır. Ancak hastane yönetimi saldırı karşısında direnme yolunu seçince işler çığırından çıkar.

Oyuncular: Luis Callejo, Alberto Ammann, José Luis García Pérez

Yaratıcılar: Xosé Morais, Victor Sierra

9. The Umbrella Academy (3. sezon)

9. The Umbrella Academy (3. sezon)

Özet: The Umbrella Academy'nin üçüncü sezonunda akademi üyeleri, düşmanca tavırlara sahip ve son derece güçlü Serçeler yönetimindeki başka bir akademiyle karşı karşıya geliyor.

Oyuncular: Elliot Page, Tom Hopper, Aidan Gallagher

Yaratıcı: Steve Blackman

8. Stranger Things (3. sezon)

8. Stranger Things (3. sezon)

Özet: Gizemli şekilde ortadan kaybolan küçük bir çocuğu bulmaya çalışan anne ve arkadaşlarının kendilerini doğaüstü varlıklarla mücadele ederken bulduğu dizinin üçüncü sezonu ise yaz aylarının geldiği, bazı aşkların filizlendiği ve bazı yeni işlerin doğduğu bir dönemi takip ediyor. Ta ki Dustin'in radyosu Rusça bir yayın yakalayana kadar...

Oyuncular: Millie Bobby Brown, Winona Ryder, Finn Wolfhard

Yaratıcı: Matt Duffer, Ross Duffer

7. Stranger Things (2. sezon)

7. Stranger Things (2. sezon)

Özet: Fantastik öğelerle bezeli fantastik dizi Stranger Things'in ikinci sezonunda Cadılar Bayramı arifesinde başlıyor. Kabada hazırlıklar sürerken oyun salonunda bir olay yaşanıyor. Hooper ise çürümekte olan bal kabaklarıyla dolu bir tarlayı incelemeye koyuluyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Stranger Things (1. sezon)

6. Stranger Things (1. sezon)

Özet: Bir kasabada yaşayan küçük bir çocuk kaybolunca annesi, arkadaşları ve bir polis şefi onu geri almak için korkunç doğaüstü güçlerle yüzleşmek zorunda kalır.

5. Erşan Kuneri (1. sezon)

5. Erşan Kuneri (1. sezon)

Özet: 1970'li yılların erotik sinemasında fırtınalar estiren Erşan Kuneri, farklı film türleri çekmeyi denemek için sektörden dostlarıyla birlikte işe koyulur. 

Oyuncular: Cem Yılmaz, Zafer Algöz, Ezgi Mola, Çağlar Çorumlu

Yaratıcı: Cem Yılmaz

4. Kuş Uçuşu (1. sezon)

4. Kuş Uçuşu (1. sezon)

Özet: Lale ve Aslı iki ayrı kuşaktan bambaşka görüş ve karakterlere sahip iki kadındır. Lale, deneyimli ve başarılı bir haber sunucudur. Aslı ise birileri olabilmek için elinden geleni ardına koymayacak hırslı bir stajyerdir. Aslı kariyer basamaklarını tek tek çıkmak yerine  'kuş uçuşu' en üste ulaşmak ister. Peki iş dünyasında bu mümkün müdür?

Oyuncular: Birce Akalay, İbrahim Çelikkol, Miray Daner

Yaratıcı: Meriç Acemi

3. Resident Evil: Biohazard (Resident Evil / 1. sezon)

3. Resident Evil: Biohazard (Resident Evil / 1. sezon)

Özet: Oyunları ve filmleriyle çok sevilen Resident Evil serisinin bu dizi uyarlaması, bir virüs salgınının dünya çapında yol açtığı felaketten yıllar sonrasında geçiyor. Jade Wesker'ı takip eden dizi, onun hayatta kalmak için verdiği çabayı ve bu kıyamete yol açanlardan intikam alma mücadelesini anlatıyor.

Oyuncular: Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong

Yaratıcı: Andrew Dabb

2. Stranger Things (4. sezon)

2. Stranger Things (4. sezon)

Özet: Stranger Things'in dördüncü sezonu yeni okulundaki yaşadığı zorbalıklarla mücadele etmekte güçlük çeken El'in yaşadıklarından Joyce'un eline geçen gizemli bir paket alışına ve gizemli bir oyuncu tarafından mahvedilen bir D&D gecesine uzanan olaylarla başlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mezarlık (1. sezon)

1. Mezarlık (1. sezon)

Özet: Özel bir birim faili meçhul kadın cinayetlerini çözmek için görevlendirilir. Ekibin başında yer alan komiser Önem, cinayetleri aydınlatmaya çalışırken erkek şiddetini destekleyen erkeksi önyargılarla mücadele etmek zorunda kalacak.

Oyuncular: Birce Akalay, Olgun Toker, Şehsuvar Aktaş

Yaratıcı: Abdullah Oğuz

Şimdi de filmler!

10. Aşkın Kıyameti

10. Aşkın Kıyameti

Özet: Hem reklam ajansı batmış hem de bir ton borçla baş başa kalmış Fırat, bu sıkışmışlığın arasında bir yoga etkinliğine katılır. Burada şarkıcı biz kıza yoğun duygular besleyen Fırat, onunla birlikte kendini bulacağı benzersiz bir yolculuğa çıkar.

Oyuncular: Pınar Deniz, Boran Kuzum, Yiğit Kirazcı

Yönetmen: Hilal Saral Ünalan

9. Çürük Elma (Black and Blue)

9. Çürük Elma (Black and Blue)

Özet: Acemi bir kadın polis memuru, meslektaşlarının bir uyuşturucu satıcısını öldürdüğü anı şaş kaza kayda alır. Onun peşine düşüp görüntüleri yok etmek isteyen polisler, işlenen cinayeti acemi polise yıkmaya karar verirler. Peki çaylak bu işten paçayı sıyırabilecek midir?

Oyuncular: Naomie Harris, Tyrese Gibson, Frank Grillo

Yönetmen: Deon Taylor

8. Tehlikeli İlişkiler ( Les liaisons dangereuses)

8. Tehlikeli İlişkiler ( Les liaisons dangereuses)

Özet: 17 yaşındaki Celene, tam bir kitap kurdu ve idealist bir genç kızdır. Ne var ki yeni lisesine adapte olmakta zorluk çekmektedir. Yetmezmiş gibi bir de okulu yakışıklısına gönlünü kaptırınca işler karışır. Çünkü aşık olduğu Tristian, bir sosyal medya fenomeniyle acımasız bir bahse tutuşmuştur.

Oyuncular: Paola Locatelli, Simon Rérolle, Alexis Michalik

Yönetmen: Rachel Suissa

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. İkna (Persuasion)

7. İkna (Persuasion)

Özet: Lüks bir yaşamı olan Anne, gönlünü mütevazı ve çekici bir gence kaptırır. Ancak ailesinin kötüye giden maddi durumu bu aşkın önüne engel olur ve Anne, genç Frederick'ten ayrılır. Tam sekiz yıl sonra yeniden karşılaştıklarında hâlâ ilk günkü heyecanı duyan Anne, aşkının peşinden gidecek midir?

Oyuncular: Dakota Johnson, Cosmo Jarvis, Richard E. Grant

Yönetmen: Carrie Cracknell

6. Anka

6. Anka

Özet: Küçükken ailesini bir trafik kazasında kaybeden Murat, iyi kötü bir şekilde hayata tutunur. Ancak işsiz kalması onun hassas ruhunu karamsarlığa doğru çeker. Murat'a desteğini esirgemeyenlerden Ejder Baba, geçmişindeki travmayla yüzleşmesinin Murat'a iyi geleceğine inanmaktadır. Şimdi karar verme sırası Murat'tadır.

Oyuncular: Ozan Akbaba, Engin Hepileri, Deniz Işın

Yönetmen: Süleyman Mert Özdemir

5. Afacanlar: İş Başa Düştü

5. Afacanlar: İş Başa Düştü

Özet: Babası bir AVM'de güvenlik görevlisi olan Emirhan'ın arkadaşlarıyla birlikte kurduğu en büyük hayal gerçek olmak üzeredir. Çocuklar sonunda gece boyu AVM'de kalıp oyun oynama fırsatı bulmuşlardır. Ancak AVM'ye hırsızlar gelince iş başa düşer.

Oyuncular: Berat Efe Parlar, Gürgen Öz, Burak Hakkı

Yönetmen: Enes Ateş

4. 13 Saat: Bingazi'nin Gizli Askerleri (13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi)

4. 13 Saat: Bingazi'nin Gizli Askerleri (13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi)

Özet: Silahlı teröristlerin Libya'nın Bingazi şehrindeki ABD Konsolosluğu'na yaptığı saldırıda pek çok personel rehin alınır. Filmde donanımlı bir askeri birliğin rehineleri kurtarmak için verdiği mücadele anlatılıyor. 

Oyuncular: John Krasinski, James Badge Dale, Max Martini

Yönetmen: Michael Bay

3. Hep Yek 4: Bela Okuma Altan

3. Hep Yek 4: Bela Okuma Altan

Özet: Altan yine başını derde sokar. Bu sefer ki husumetlisi ise şeytanın yeryüzündeki gölgesi olarak tanınan Ali Kaptan'dır. Kurunun yanında yaş da yanar misali Gürkan da olaya dâhil olur. İkilinin paçayı kurtarması için Gürkan'ın aşiret reisi olan akrabası Ferruh'tan başka çaresi yoktur.

Oyuncular: İnan Ulaş Torun, Önder Açıkbaş, Yıldırım Memişoğlu

Yönetmen: Özgür Bakar

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Ölüler Vadisi (Malnazidos)

2. Ölüler Vadisi (Malnazidos)

Özet: İspanya İç Savaşı tüm şiddetiyle devam ederken savaşın seyrini değiştiren bir olay yaşanır. Nazilerin yaptığı deney sonucu ortaya çıkan zombilerin saldırısıyla karşı karşıya kalan birbirine düşman iki grup, hayatta kalabilmek için güç birliği yapmak zorundadır.

Oyuncular: Miki Esparbé, Aura Garrido, Luis Callejo

Yönetmenler: Javier Ruiz Caldera, Alberto de Toro

1. Deniz Canavarı (The Sea Beast)

1. Deniz Canavarı (The Sea Beast)

Özet: Maisie adlı genç kız, tehlikeli denizlere yelken açan ve deniz canavarı avlama konusunda ustalaşan Jacob'ın kim olduğunu bilmeden gemisine gizlice biner. İkili keşfedilmemiş sulara yelken açarken aralarındaki dostluk da pekişir. 

Oyuncular: Karl Urban, Dan Stevens, Jared Harris

Yönetmen: Chris Williams

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın