Görüş Bildir
Haberler
KYK Burs ve Kredi Sonuçları Açıklandı mı? e-Devlet KYK Burs Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

KYK Burs ve Kredi Sonuçları Açıklandı mı? e-Devlet KYK Burs Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

Hacer Tonay
11.12.2021 - 22:50

KYK burs ve kredi başvuruları yapan milyonlarca öğrenci sonuçları merak ediyor. Öğrencilerin gözü Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılacak olan açıklamaya çevrilmiş durumda. 2021 yılında KYK burs ve kredi başvurusu yapan milyonlarca lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenecek sonuçları bekliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından üniversite öğrencilerine sağlanan maddi destekte şimdi gözler KYK burs başvuru sonuçları açıklamasına çevrildi. GSB tarafından kısa zaman içerisinde sonuçların açıklanması beklentiler arasında yer alırken öte yandan 'GSB KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?' şeklindeki sorular yanıt aramaya başladı. Bilindiği üzere e-Devlet aracılığı ile alınan başvurular 10 Kasım tarihinde sona ermişti. Şimdilerde binlerce vatandaş konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Peki, KYK sonuçları açıklandı mı? 2021-2022 KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merakla beklenen KYK burs sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu her yıl üniversite öğrencilerinin başvurularına açarak, ihtiyaç sahibi öğrencileri belirleyerek verdiği burs ve öğrenim kredisi başvurularını kabul ediyor. Milyonlarca öğrenci Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gelecek açıklamayı bekliyor. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından ödenen burs ve kredi başvuruları 10 Kasım'da tamamlanmıştı. Başvuruların sonlanmasının ardından, gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Peki KYK burs sonuçları açıklandı mı? 2021-2022 KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KYK burs sonuçları henüz açıklanmadı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu Instagram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 'En adil şekilde yürütmek için çalışıyoruz. Sonuçları size ulaştırmak için en kısa sürece bu süreci tamamlayacağız.' dedi.

KYK burs başvuruları 2020 yılında 28 Ekim ve 8 Kasım tarihleri aralığında alınmıştı. Değerlendirmelerin ardından başvuru sonuçları ise 7 Aralık tarihinde açıklanmıştı. Bu seneki başvurular ise 5 Kasım Cuma günü başlayıp 10 Kasım Çarşamba günü tamamlandı.

KYK Burs Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

KYK Burs Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılması beklenen açıklamanın ardından KYK burs sonuçları sorgulama ekranına buradan ulaşabileceksiniz. Hem GSB'nin hem de E Devlet'in burs sonuçları sorgulama ekranı için tüm gelişmeleri Onedio.com sayfasından takip edebilirsiniz.

SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
5
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
blurryface

Daha açıklanmamasına rağmen hergün haber yapılmasına öyle kıl oluyorum ki...