Görüş Bildir
Haberler
Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye'yi Tanıtacak 19 Şefi Belirledi! 19 İsimden Biri Olan Refika Birgül Kimdir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye'yi Tanıtacak 19 Şefi Belirledi! 19 İsimden Biri Olan Refika Birgül Kimdir?

Müge Kakşi
26.01.2021 - 14:10

Kültür ve Turizm Bakanlığı yurt dışında ülkemizi tanıtacak birbirinden ünlü şefleri belirledi. Go Turkey web sitesinde Türk Ünlü Şefler başlığı adı altında açılan sayfada, belirlenen 19 şef hakkında bilgiler verildi. Aralarında yemek programları ile tanıdığımız Arda Türkmen, fenomen haline gelmiş Nusret Gökçe, Masterchef yarışması jürisi Somer Sivrioğlu ve köşe yazarı Refika Birgül gibi birbirinden özel isimler yer alıyor. Peki Kültür ve Turizm Bakanlığının ülkemizi tanıtmak için belirlediği isimler arasında yer fenomen şef Refika Birgül Kimdir? Detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Belirlenen İsimler Arasında Kimler Var?

Belirlenen İsimler Arasında Kimler Var?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yurt dışında Türkiye'yi tanıtma kapsamında 19 Türk şefi belirledi. Listede saltbea hareketi ile adını dünyaya duyuran Nusret Gökçe, Aylin Yazıcıoğlu, Yemek programları ile ekranlarda yerini alan Arda Türkmen ve Masterchef yarışmasının jüri üyesi Somer Sivrioğlu yerini alıyor.

Bu isimlerin yanı sıra; Maksut Aşkar, köşe yazarı Refika Birgül, Musa Değdeviren, Fatih Tutak, Doğa Çiftçi, Osman Sezener, Osmanlı mutfağı araştırmacısı Ömür Akkor, Türk ve İskandinav mutfağı şeflerinden Mehmet Gürs, Civan Er, İsmet Saz, Şemsa Denizsel, Serkan Güzelçoban, Ali Güngörmüş, Vedat Başaran gibi ünlü isimler de listede yer alıyor.

Refika Birgül Kimdir?

Refika Birgül Kimdir?

Refika Birgül, 19 Mayıs 1980'de İstanbul'da dünyaya geldi. Annesi Kıbrıslı, babası Nevşehirli olan Birgül, doktor bir ailenin çocuğu olarak doğdu. İlköğrenimine Yeşilköy'de bulunan Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulu'nda devam eden Birgül, lise eğitimini Robert Koleji'nde tamamladı. Lise yıllarında siyah beyaz fotoğrafçılığa merak salan Refika Birgül, matematik ve fiziği birleştirerek bir dans projesi hazırladı. Birgül, lisans eğitimini Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde tamamladı. Daha sonra Londra'ya giden Birgül, London Business School'da liderlik eğitimi aldı.

Refika Birgül'ün Yemek Serüveni

Refika Birgül'ün Yemek Serüveni

30 yaşındaki Refika üniversiteyi bitirdiğinde Yavuz Turgul ile reklam ajansında, İKSV’de ve İF İstanbul Bağımsız Film Festivali’nde çalıştı. Tam altı yıl boyunca da uzun uzun mesailerle hastane yöneticiliği yaptı.

Refika Birgül'ün mutfağa girişi ailesine bol köpüklü Türk kahvesi yapmasıyla başladı. Akdeniz mutfağı ve İç Anadolu mutfağına ait yemekleri ailesinden öğrenen Birgül, Londra'ya akrabalarını görmek için gittiğinde damak zevki daha da gelişti. Kuzguncuk'ta yaşayan Refika Birgül, kitap çıkardıktan sonra bir atölyeye ihtiyaç duydu. Rum mimar Simotas'ın eseri olan ve 30 yıldır kapısına kilit vurmuş bir binayı atölyeye çevirdi. Birgül, Mucize Lezzetler; Anadolu Halk Mutfağı Derneği tarafından 'En İyi Görsel Medya' alanında ödüle layık görüldü. Refika Birgül, Boğaziçi Üniversitesi Gastronomi ve Degutasyon Kulübü tarafından 'Yılın En İyi Yemek Programı' ödülünün sahibi oldu. 2013 yılında ise Time Out İstanbul Yeme İçme Ödülleri'nde 'En İyi Tv Şefi' alanında ödül aldı. 2013 yılında Bahar Kitapcı ile Refika'dan markasını kuran Refika Birgül, internet üzerinden el emeği ürünlerin satışını yapıyor. Ayrıca yemek programı tadında çekimler yaptığı Refika'nın Mutfağı adlı bir youtube kanalı da var.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın