Görüş Bildir
Haberler
Köylüler, Sularının Belediye Başkanı’nın Villasına Çekilmesine Tepkili

Köylüler, Sularının Belediye Başkanı’nın Villasına Çekilmesine Tepkili

ATKN
10.05.2015 - 18:36 Son Güncelleme: 11.05.2015 - 00:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bolu’nun Kozlu Köyü’nde oturanlar, sulama konusunda sıkıntı çektikleri kaynaklarından Ankara’daki AKP’li Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin yeni yapılan villası için su alınmasına karşı çıktı.

4.300 metre uzaklıkta yapılacak villa için kazı yapan iş makinesinin çalışması durdurulurken, köylüler sularının alınması durumunda köyde yaşamın biteceğini söyledi. Köylülere destek veren CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan bölgedeki villa ve tesislerin sondajla su çıkardığını belirterek, “Köylünün suyunu gasp etmeye kalkıyorsun, ayıptır. Çok ayıplıyorum Veysel Tiryaki’yi” dedi.

Villa inşaatının kaynaktan görünümü

Bolu’ya yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta ormanların içerisinde saklı 50 haneli Kozlu Köyü’nde, köylüler su kaynaklarının bulunduğu alanda kazı yapan iş makinesini görünce toplandılar. İş makinesinin, Kozlu Köyü’ne komşu olan Fasıl Köyü’ndeki tüm Bolu ovasını gören tepedeki Bolulu olan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye ait olduğu bildirilen villa inşaatı için su hattı kazısı yaptığını öğrenen köylüler çalışmaları durdurdu. 4 bin 300 metre uzunluğunda kazı çalışması yapmak için anlaşma yapan bir firmaya ait kepçenin operatörü köylülerin tepkisi üzerine kanal açmayı bıraktı. Köylüler, İl Özel İdaresi’nin izin alınıp alınmadığını bilemezken, yaz aylarında su kaynaklarının yetersiz kalması nedeniyle kendi aralarında dahi bahçelerinin sulanması konusunda tartıştıklarını, bahçelerini, tarlalarını suladıkları su kaynaklarının evler için kullanılmasına karşı geldi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan köylülerin yanına gelerek, traktörün iş makinesinin hareket etmesini engellemek için arkasına çekilmesini istedi. Köylülere destek veren Tanju Özcan, Pazartesi günü İl Özel İdaresi’nden konuyla ilgili bilgi alacağını, gerekirse dava açacağını söyledi.

'Köylünün suyu gasp ediliyor'

'Köylünün suyu gasp ediliyor'

Köyün tarım arazilerinin sulanması konusunda sıkıntı yaşadığını belirten Tanju Özcan, şunları anlattı:

“Kozlu’daki köylülerimiz bizi yardıma davet etti. Burada köye ait bir su var. Bu köy zaten sulama konusunda ciddi sıkıntı çekiyor. AKP’nin Altındağ Belediye Başkanı’nın hemen şu aşağıda yaptığı villalara en kolay suyu buradan bulabilirim, bunlar da gariban seslerini çıkaramazlar düşüncesiyle açıkçası sularını gasp ediyor. Biz halkın milletvekili olarak bu duruma el koyacağız. Biz hiçbir zaman siyasi olsun, zengin olmasından dolayı nüfuzlu insanların yanında durmadık.”

'Suyun tahsisini araştırıyoruz'

Özcan suyun nasıl tahsis edildiği konusunu araştıracağını anlatırken, İl Özel İdare’nin böyle bir tahsis yapmamasını umduğunu söyledi. Özcan, şöyle konuştu:

“İnşallah burada sadece keyfi bir uygulama vardır. Pazartesi günü bunu net olarak öğreneceğiz, Kozlu köylüsü ile de paylaşacağız. Hukuki mücadele ise hukuki mücadele, eğer emri vaki yapmaya kalkıyorlarsa her türlü emrivakiye karşı buraya yüzlerce insanı toplarız. Bu peşkeşi, bu köylünün elindeki suyu nasıl alıyorlar bunun da hesabını sorarız.”

Bölgede bulunan villa ve tesislerin sondaj yaptığını belirten Özcan, şöyle konuştu:

“Onlar sondaj yapıp su çıkarıyorlar, burada işte bakıyorlar en gariban hangi köy var Kozlu Köyü. O da nüfuzlu bir adam ya, AKP’nin Ankara Altındağ Belediye Başkanı. Senin memlekete hizmetin yok, bir de memleketteki köylünün suyunu gasp etmeye kalkıyorsun, ayıptır. Onu da çok ayıplıyorum Veysel Tiryaki’yi.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Susuz köyde hayat biter'

'Susuz köyde hayat biter'

Köylülerden İslahattin Gülen suyu tarlalarının ve bahçelerinin sulanmasında kullandıklarını belirterek, “Köylünün hiçbir şeyden haberi yok. Biz buraya kepçe gelene kadar buranın ne olduğundan bilgimiz yoktu. Bu su buradan gittiği zaman bu köy bitti. Köyü kaldırıp başka bir yere taşımak lazım. Çünkü susuz köyde ne olur hayat biter. Bu su zaten bize yetmiyor ki. Her sene köylüler burada su için birbirimizle tartışıyoruz. Su az, 15 günde bir saat sırayla bahçelerimizi suluyoruz” dedi.

Celalettin Saraç, köyde 50 hane bulunduğunu ifade ederken, “1000 dönüm arazimiz var. Biz bu arazinin 100-150 dönümünü ancak sulayabiliyoruz. Bu su bize dahi yetersiz geliyor” dedi. Sebahattin Akduman da, Veysel Tiryaki’ye tepki göstererek, “Altındağ Belediye Başkanı makamını, mevkiini kullanarak, köylüyü kandırarak suyumuzu almak istiyor” iddiasında bulundu. Yusuf Akman su vermek istemediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Köylüler olarak buna karşıyız. Köy hudutlarından su vermek istemediğimiz için imza topladık. 10 sene sonra biz bu suları bulamayacağız. Gerekirse biz köylüler olarak davacı olacağız.”

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0